Schutting omgewaaid: ben je dan verzekerd?

Het zal je maar gebeuren: heb je nét een nieuwe schutting geplaatst, raast er een storm over Nederland. Schutting omver. Dekt je verzekering deze schade? En wat moet je dan doen? Wij zetten drie veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rij! 

Image
Aegon schutting omgewaaid

Ben je verzekerd tegen stormschade?

Als je een opstalverzekering hebt, is je huis tegen de belangrijkste schades verzekerd. Zoals brand- en waterschade. Schade aan je schutting door storm valt daar ook onder. Bij Aegon maakt het dan niet uit of je de basis- of allriskdekking hebt. Maar wanneer is er eigenlijk sprake van een storm? Verzekeraars hanteren de grens vanaf windkracht 7. Hiervoor gebruiken ze de gegevens van het KNMI. Waait je schutting om bij windkracht 6 of lager? Dan ben je helaas niet verzekerd als je schutting omwaait. Lees meer: Stormschade verzekering: geen overbodige luxe

Wat moet je doen als je schutting omver waait?

Als de wind sterker was dan jouw schutting, meld het dan zo snel mogelijk bij je verzekeraar. Bij Aegon kan dat het beste online. Voor je schademelding is het nodig om:

 • De datum en het tijdstip waarop de schade ontstond te noteren.
 • Duidelijke foto’s te maken van de schade aan je schutting, zowel van details als van de hele omgeving.

Schade aan je schutting? Online schade melden doe je zo:

Je hebt een huurhuis- of appartement

Dan is je schutting verzekerd als je de aanvullende dekking Huurders- of appartementseigenarenbelang hebt afgesloten op de Aegon Inboedelverzekering allrisk.

 • Ga naar Schade melden
 • Klik 'Huis en eigendommen'
 • Klik 'Inboedel'
 • Klik 'Van mij' of 'Van iemand anders'
 • Klik 'Storm'
 • Klik 'Hersteld' of 'Niet hersteld'

Je hebt een koophuis

 • Ga naar Schade melden
 • Klik op 'Huis en eigendommen'
 • Klik op 'Woonhuis of bijgebouw' (of 'Recreatie- of tweede woning')
 • Klik op 'Van mij' of 'Van iemand anders'
 • Klik op 'Storm
 • Klik 'Hersteld' of 'Niet hersteld'

En wat als de schutting van je buren én van jou is?

In Nederland zijn er heel wat ‘gedeelde’ schuttingen. Met andere woorden: schuttingen die op de perceelgrens staan en waarbij de kosten zijn gedeeld. Is dit bij jou en je buren ook zo? Dan vergoedt jouw verzekeraar 50 procent van de stormschade. 

Eigen risico

Goed om te weten: vaak heb je bij stormschade te maken met een eigen risico. Bij de meeste verzekeringen ligt het eigen risico tussen de € 150,- en € 500,-. Hoeveel dit bij jou is, vind je in de polisvoorwaarden van je opstalverzekering

Blogs

Image
extreem weer

Wat een weer! Deze tips wil je weten

Zwoele zomerdagen, snoeiharde wind, flinke regenbuien, hagel, sneeuw en droogte… In Nederland is het weer vaak het gesprek van de dag. Leuk die afwisseling. En soms opletten geblazen. Daarom zetten we voor extreem weer vooruitdenktips op een rij. Per weertype natuurlijk, wel zo handig.

Lees verder
Image
Storm op komst

Het regent het regent,......mijn huisje wordt (te) nat

Regen op komst! En niet zo’n beetje ook. Tuurlijk weet je – als je er even bij stilstaat – wat je zoal kan doen om waterschade aan én in je huis te voorkomen. Toch moet je er wel op tijd aan denken. Dus hier wat regenachtige tips.

 

Lees verder
Image
Schadeherstel

'De windhoos in Zierikzee had alles losgerukt en vernield'

‘Hele pannendaken lagen op straat, ramen waren eruit gewaaid en bewoners liepen radeloos rond. De situatie was surrealistisch. En ik doe dit werk al tien jaar!’ Dit zijn de woorden van Frank Walhout, monteur bij Fraanje, één van de schadeherstelbedrijven van Aegon.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Het is afhankelijk van je dekking of je verzekerd bent voor stormschade aan je auto
Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. 
 
WA-verzekeringWA-Extra / Beperkte cascodekkingAllrisk Basis, Compleet en Royaal / Uitgebreide cascodekking
Geen dekking voor stormschade aan je auto. Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.
Goed om te weten: 
Schade aan je auto meld je via jouw adviseur of onze website
Heeft je je verzekering afgesloten via een adviseur? Neem dan contact op met je adviseur. Op onze website meld je een schade via onze pagina Schade melden en declareren
Stormschade aan jouw woning en terreinafscheiding is verzekerd met de Aegon Woonhuis-/Opstalverzekering
Bij stormschade heb je een standaard eigen risico van € 250,-. 

Stormschade aan jouw inboedel is verzekerd met de Aegon Inboedelverzekering
Je bent niet verzekerd als regen, hagel, sneeuw of smeltwater in de woning komt doordat ramen, deuren of luiken openstaan. Bij waterschade aan je spullen, doordat het dak beschadigd is geraakt, is er wel dekking. Stormschade aan tuinmeubilair, trampolines en tuingereedschap is niet verzekerd bij de basisdekking, wel bij de allriskdekking. 

Goed om te weten:  
 • Onder een storm verstaan wij een windsnelheid van minimaal windkracht 7.
 • Schade meld je via jouw adviseur of onze website. Heb je je verzekering afgesloten via een adviseur? Neemt dan contact op met jouw adviseur. Op onze website meld je de schade via onze pagina Schade melden en declareren.
 • Heb je direct hulp nodig? Neem dan contact op met ons noodnummer: 088 344 00 00. Wij staan 24/7 voor je klaar.
   
Schade aan je schutting is verzekerd met de Aegon Woonhuis-/Opstalverzekering
Bij de Aegon Woonhuis-/Opstalverzekering is je schutting standaard verzekerd bij zowel de basis- als allrisk-/royaaldekking. Woon je in een huurwoning of appartement? Dan is je schutting verzekerd met de dekking Huurders- of appartementseigenarenbelang bij de Aegon Inboedelverzekering. Of je deze dekking hebt, lees je op je polisblad.  

Wij vergoeden de schade aan je schutting:
 • voor 50% als je kunt aantonen dat je de kosten met de buren hebt gedeeld.
 • voor 100% als de schutting op de erfgrens staat en je kunt aantonen dat je deze volledig betaald hebt. Als je dit niet kunt aantonen, vergoeden wij 50%.
Aanvullend bij de dekking Huurders- of appartementseigenarenbelang
Er is dekking als:
 • de schutting door jou is betaald; of
 • is overgenomen van de vorige huurder of eigenaar en je dit kunt aantonen; of
 • bij een huurwoning op basis van de huurovereenkomst schade aan de schutting voor rekening en risico van de huurder is en je dit kunt aantonen.
Schade melden 
Schade meld je via jouw adviseur of onze website. Heb je je verzekering afgesloten via een adviseur? Neemt dan contact op met jouw adviseur. Op onze website meld je de schade via de pagina Schade aan je schutting
 
Author Image

Amke Durville

27 August 2020 08:34