Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Verzekeren Schutting omgewaaid: ben je dan verzekerd?

Schutting omgewaaid: ben je dan verzekerd?

27-08-2020

Het zal je maar gebeuren: heb je nét een nieuwe schutting geplaatst, raast er een storm over Nederland. Schutting omver. Dekt je verzekering deze schade? En wat moet je dan doen? Wij zetten drie veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rij! 

1. Ben je verzekerd tegen stormschade?

Als je een woonhuisverzekering – ook wel opstalverzekering genoemd – hebt, is je huis tegen de belangrijkste schades verzekerd. Zoals brand- en waterschade. Schade aan je schutting door storm valt daar ook onder. Bij Aegon maakt het dan niet uit of je de basis- of allriskdekking hebt. Maar wanneer is er eigenlijk sprake van een storm? Verzekeraars hanteren de grens vanaf windkracht 7. Hiervoor gebruiken ze de gegevens van het KNMI. Waait je schutting om bij windkracht 6 of lager? Dan ben je helaas niet verzekerd als je schutting omwaait. 

2. Wat moet je doen als je schutting omver waait?

Als de wind sterker was dan jouw schutting, meld het dan zo snel mogelijk bij je verzekeraar. Bij Aegon kan dat het beste online. Voor je schademelding is het nodig om:

  • De datum en het tijdstip waarop de schade ontstond te noteren.
  • Duidelijke foto’s te maken van de schade aan je schutting, zowel van details als van de hele omgeving.

3. En wat als de schutting van je buren én van jou is?

In Nederland zijn er heel wat ‘gedeelde’ schuttingen. Met andere woorden: schuttingen die op de perceelgrens staan en waarbij de kosten zijn gedeeld. Is dit bij jou en je buren ook zo? Dan vergoedt jouw verzekeraar 50 procent van de stormschade. 
 

Eigen risico

Goed om te weten: vaak heb je bij stormschade te maken met een eigen risico. Bij de meeste verzekeringen ligt het eigen risico tussen de € 150,- en € 500,-. Hoeveel dit bij jou is, vind je in de polisvoorwaarden van je woonhuisverzekering

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.