Blog

Storm op komst: zoek dekking!

Code geel, oranje of rood? Als er storm op komst is, is het slim om je goed voor te bereiden. We zetten handige tips op een rij om schade te voorkomen. En heb je schade aan je huis? Je leest hier ook hoe het dan zit met je verzekering.

Image
Storm op komst

5 stormachtige tips om schade te voorkomen

 • 1
  Check alle losse spullen in je tuin en op je balkon.

  Keer bijvoorbeeld je trampoline om en haal losse spullen naar binnen. Zo kunnen ze niet wegwaaien. En vergeet ook niet afdekzeilen – bijvoorbeeld van je loungeset – goed vast te maken.

 • 2
  Controleer de takken van bomen in je tuin.

  Als het (veilig) kan, verwijder dan de losse of dode takken.

 • 3
  Doe een ‘schutting-check’.

  Een schutting is een windvanger. Staat deze niet goed vast? Kijk wat je zelf kunt doen om de schutting te verstevigen. Of laat dit doen door een externe partij.

 • 4
  Sluit (dak)ramen en deuren

  Zo kan de wind hier geen grip op krijgen. Vergeet ook niet om screens en zonweringen in te klappen.

 • 5
  Controleer je dakpannen en afvoergoten.

  Iets wat je eigenlijk regelmatig moet (laten) doen: kijken op het dak of er geen dakpannen losliggen. Je wilt niet dat deze gaan rondvliegen. En check ook meteen de dakgoten van je huis. Door een storm kunnen takken en bladeren heel snel een dakgoot verstoppen, waardoor lekkage kan ontstaan. 

Vanaf windkracht 7 dekt je opstalverzekering stormschade

Met onze opstalverzekering is je huis tegen de meeste schades verzekerd. Ook stormschade valt hieronder. Heb je bijvoorbeeld schade aan je huis doordat er dakpannen van het dak zijn gewaaid? Dan dekt je opstalverzekering dit. Bij Aegon maakt het niet uit of je de basis- of royaaldekking hebt, alleen heb je wel een eigen risico bij storm van € 250,-. Dit eigen risico kan afwijken afhankelijk van welke voorwaarden je hebt, dit vind je terug op het polisblad. Wel belangrijk: was er écht sprake van een storm? Verzekeraars hanteren de grens vanaf windkracht 7. Hiervoor gebruiken ze de gegevens van het KNMI. 

Inboedelverzekering dekt schade aan je spullen

Heb je door de gevolgen van een storm ook schade aan je inboedel? Denk aan een lekkage. Of doordat een boom dwars door je raam gaat en je spullen raakt. Dan valt dit onder je inboedelverzekering.  

Zo meld je een schade als Aegon-klant

Heb je stormschade en heb je de Aegon Opstalverzekering? Als het geen noodgeval is, kun je deze het beste online melden. Heb je direct hulp nodig? Bel dan het Aegon-noodnummer. Dan kunnen we je meteen helpen en een hersteller inschakelen als dat nodig is. En dat doen we graag! 

Author Image

Amke Durville

17 September 2020 07:52