Blog

Storm op komst: zoek dekking!

Code geel, oranje of rood? Als er storm op komst is, is het slim om je goed voor te bereiden. We zetten handige tips op een rij om schade te voorkomen. En heb je schade aan je huis? Je leest hier ook hoe het dan zit met je verzekering.

Image
Storm op komst

5 stormachtige tips om schade te voorkomen

 • 1
  Check alle losse spullen in je tuin en op je balkon.

  Keer bijvoorbeeld je trampoline om en haal losse spullen naar binnen. Zo kunnen ze niet wegwaaien. En vergeet ook niet afdekzeilen – bijvoorbeeld van je loungeset – goed vast te maken.

 • 2
  Controleer de takken van bomen in je tuin.

  Als het (veilig) kan, verwijder dan de losse of dode takken.

 • 3
  Doe een ‘schutting-check’.

  Een schutting is een windvanger. Staat deze niet goed vast? Kijk wat je zelf kunt doen om de schutting te verstevigen. Of laat dit doen door een externe partij.

 • 4
  Sluit (dak)ramen en deuren

  Zo kan de wind hier geen grip op krijgen. Vergeet ook niet om screens en zonweringen in te klappen.

 • 5
  Controleer je dakpannen en afvoergoten.

  Iets wat je eigenlijk regelmatig moet (laten) doen: kijken op het dak of er geen dakpannen losliggen. Je wilt niet dat deze gaan rondvliegen. En check ook meteen de dakgoten van je huis. Door een storm kunnen takken en bladeren heel snel een dakgoot verstoppen, waardoor lekkage kan ontstaan. 

Vanaf windkracht 7 dekt je opstalverzekering stormschade

Met onze opstalverzekering is je huis tegen de meeste schades verzekerd. Ook stormschade valt hieronder. Heb je bijvoorbeeld schade aan je huis doordat er dakpannen van het dak zijn gewaaid? Dan dekt je opstalverzekering dit. Bij Aegon maakt het niet uit of je de basis- of royaaldekking hebt, alleen heb je wel een eigen risico bij storm van € 250,-. Dit eigen risico kan afwijken afhankelijk van welke voorwaarden je hebt, dit vind je terug op het polisblad. Wel belangrijk: was er écht sprake van een storm? Verzekeraars hanteren de grens vanaf windkracht 7. Hiervoor gebruiken ze de gegevens van het KNMI. 

Inboedelverzekering dekt schade aan je spullen

Heb je door de gevolgen van een storm ook schade aan je inboedel? Denk aan een lekkage. Of doordat een boom dwars door je raam gaat en je spullen raakt. Dan valt dit onder je inboedelverzekering.  

Zo meld je een schade als Aegon-klant

Heb je stormschade en heb je de Aegon Opstalverzekering? Als het geen noodgeval is, kun je deze eenvoudig online melden. Heb je direct hulp nodig? Bel dan het noodnummer: 088 - 344 00 00 (lokaal tarief). Dan kunnen we je meteen helpen en een hersteller inschakelen als dat nodig is. En dat doen we graag! 

Blogs

Image
extreem weer

Wat een weer! Deze tips wil je weten

Zwoele zomerdagen, snoeiharde wind, flinke regenbuien, hagel, sneeuw en droogte… In Nederland is het weer vaak het gesprek van de dag. Leuk die afwisseling. En soms opletten geblazen. Daarom zetten we voor extreem weer vooruitdenktips op een rij. Per weertype natuurlijk, wel zo handig.

Lees verder
Image
Storm op komst

Het regent het regent,......mijn huisje wordt (te) nat

Regen op komst! En niet zo’n beetje ook. Tuurlijk weet je – als je er even bij stilstaat – wat je zoal kan doen om waterschade aan én in je huis te voorkomen. Toch moet je er wel op tijd aan denken. Dus hier wat regenachtige tips.

 

Lees verder

Veelgestelde vragen

Het is afhankelijk van je dekking of je verzekerd bent voor stormschade aan je auto
Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. 
 
WA-verzekeringWA-Extra / Beperkte cascodekkingAllrisk Basis, Compleet en Royaal / Uitgebreide cascodekking
Geen dekking voor stormschade aan je auto. Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.
Goed om te weten: 
Schade aan je auto meld je via jouw adviseur of onze website
Heeft je je verzekering afgesloten via een adviseur? Neem dan contact op met je adviseur. Op onze website meld je een schade via onze pagina Schade melden en declareren
Stormschade aan jouw woning en terreinafscheiding is verzekerd met de Aegon Woonhuis-/Opstalverzekering
Bij stormschade heb je een standaard eigen risico van € 250,-. 

Stormschade aan jouw inboedel is verzekerd met de Aegon Inboedelverzekering
Je bent niet verzekerd als regen, hagel, sneeuw of smeltwater in de woning komt doordat ramen, deuren of luiken openstaan. Bij waterschade aan je spullen, doordat het dak beschadigd is geraakt, is er wel dekking. Stormschade aan tuinmeubilair, trampolines en tuingereedschap is niet verzekerd bij de basisdekking, wel bij de allriskdekking. 

Goed om te weten:  
 • Onder een storm verstaan wij een windsnelheid van minimaal windkracht 7.
 • Schade meld je via jouw adviseur of onze website. Heb je je verzekering afgesloten via een adviseur? Neemt dan contact op met jouw adviseur. Op onze website meld je de schade via onze pagina Schade melden en declareren.
 • Heb je direct hulp nodig? Neem dan contact op met ons noodnummer: 088 344 00 00. Wij staan 24/7 voor je klaar.
   
Schade aan je schutting is verzekerd met de Aegon Woonhuis-/Opstalverzekering
Bij de Aegon Woonhuis-/Opstalverzekering is je schutting standaard verzekerd bij zowel de basis- als allrisk-/royaaldekking. Woon je in een huurwoning of appartement? Dan is je schutting verzekerd met de dekking Huurders- of appartementseigenarenbelang bij de Aegon Inboedelverzekering. Of je deze dekking hebt, lees je op je polisblad.  

Wij vergoeden de schade aan je schutting:
 • voor 50% als je kunt aantonen dat je de kosten met de buren hebt gedeeld.
 • voor 100% als de schutting op de erfgrens staat en je kunt aantonen dat je deze volledig betaald hebt. Als je dit niet kunt aantonen, vergoeden wij 50%.
Aanvullend bij de dekking Huurders- of appartementseigenarenbelang
Er is dekking als:
 • de schutting door jou is betaald; of
 • is overgenomen van de vorige huurder of eigenaar en je dit kunt aantonen; of
 • bij een huurwoning op basis van de huurovereenkomst schade aan de schutting voor rekening en risico van de huurder is en je dit kunt aantonen.
Schade melden 
Schade meld je via jouw adviseur of onze website. Heb je je verzekering afgesloten via een adviseur? Neemt dan contact op met jouw adviseur. Op onze website meld je de schade via de pagina Schade aan je schutting
 
Author Image

Amke Durville

17 September 2020 07:52