Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Storm op komst: zoek dekking!

Blog Verzekeren Storm op komst: zoek dekking
15-02-2022

Code geel, oranje of rood? Als er storm op komst is, is het slim om je goed voor te bereiden. We zetten handige tips op een rij om schade te voorkomen. En heb je schade aan je huis? Je leest hier ook hoe het dan zit met je verzekering.

5 stormachtige tips om schade te voorkomen

Sommige voorbereidingen lijken zo logisch, toch moet je er wel op tijd aan denken. Een korte checklist:

1. Check alle losse spullen in je tuin en op je balkon.

Keer bijvoorbeeld je trampoline om en haal losse spullen naar binnen. Zo kunnen ze niet wegwaaien. En vergeet ook niet afdekzeilen – bijvoorbeeld van je loungeset – goed vast te maken.

2. Controleer de takken van bomen in je tuin

Als het (veilig) kan, verwijder dan de losse of dode takken.

3. Doe een ‘schutting-check’

Een schutting is een windvanger. Staat deze niet goed vast? Kijk wat je zelf kunt doen om de schutting te verstevigen. Of laat dit doen door een externe partij.

4. Sluit (dak)ramen en deuren

Zo kan de wind hier geen grip op krijgen. Vergeet ook niet om screens en zonweringen in te klappen.

5. Controleer je dakpannen en afvoergoten

Iets wat je eigenlijk regelmatig moet (laten) doen: kijken op het dak of er geen dakpannen losliggen. Je wilt niet dat deze gaan rondvliegen. En check ook meteen de dakgoten van je huis. Door een storm kunnen takken en bladeren heel snel een dakgoot verstoppen, waardoor lekkage kan ontstaan. 

Vanaf windkracht 7 dekt je woonhuisverzekering stormschade

Sommigen noemen het een woonhuisverzekering, anderen een opstalverzekering. Met deze verzekering is je huis tegen de meeste schades verzekerd. Ook stormschade valt hieronder. Heb je bijvoorbeeld schade aan je huis doordat er dakpannen van het dak zijn gewaaid? Dan dekt je woonhuisverzekering dit. Bij Aegon maakt het niet uit of je de basis- of allriskdekking hebt, alleen heb je wel een eigen risico bij storm van € 250,-. Wel belangrijk: was er écht sprake van een storm? Verzekeraars hanteren de grens vanaf windkracht 7. Hiervoor gebruiken ze de gegevens van het KNMI. 

Inboedelverzekering dekt schade aan je spullen

Heb je door de gevolgen van een storm ook schade aan je inboedel? Denk aan een lekkage. Of doordat een boom dwars door je raam gaat en je spullen raakt. Dan valt dit onder je inboedelverzekering.
 

Goed om te weten: hulpverlening is alleen verzekerd als je vertrekt naar een gebied met kleurcode groen of geel volgens de Nederlandse overheid. Lees meer over hoe het zit met corona en je reisverzekering

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.

Zo meld je een schade als Aegon-klant

Heb je stormschade en heb je de Aegon Woonhuisverzekering (opstalverzekering)? Als het geen noodgeval is, kun je deze het beste online melden. Heb je direct hulp nodig? Bel dan het Aegon-noodnummer: 088 344 00 00 (lokaal tarief). Dan kunnen we je meteen helpen en een hersteller inschakelen als dat nodig is. En dat doen we graag! 

Belangrijk om niet te vergeten bij een stormschade: 

  • Noteer de datum en het tijdstip waarop de schade ontstond.
  • Maak duidelijke foto’s van de schade, zowel van details als van de hele omgeving.