“Dat er een grote verbouwing moést komen was duidelijk"

Lotte Sperber (29) is samen met Tim (33).  Zij hebben twee dochters: Kate (4) en Liz (1). Na jarenlang dromen over dé grote verbouwing, komt nu eindelijk het moment om ervoor te gaan.

Image
Verbouwen Aegon

Een klushuis met potentie

Lotte: "In september 2015 kochten wij een drive-in-woning. Het was een echt 'klushuis'. Mijn vriend zag direct de potentie van het huis en de mogelijkheden voor ons. We hadden maar een klein budget (€20.000) om de uitgeleefde woning leefbaar te maken, dus ik vond het best spannend. Er is uiteindelijk zo'n beetje alles misgegaan wat er mis kon gaan. Van verpeste nét gestucte muren door een lekkage, tot de verkeerd geleverde materialen. En toen bleek ik ook nog eens zwanger te zijn. Een mooie verrassing."

Die grote verbouwing ging er komen!

"De belangrijkste aanpassingen om het huis leefbaar te maken, zijn inmiddels gedaan. Al vind ik onze hout-gelamineerde keuken van 100 jaar oud niet oké meer. We wilden toen de echte 'grote' verbouwing een paar jaar uitstellen, zodat we het ontwerp en de financiële kant rustig konden uitdenken met een financieel adviseur en architect. En we wilden ons eerst concentreren op ons gezin. Maar wel alvast vooruitdenken. Want dat er ooit een grote verbouwing aan moést komen was wel duidelijk."

Vooruitdenktip

Heb je ook verbouwplannen? Maak dan nu slimme keuzes voor later. Bedenk alvast hoe je de verbouwing financiert. Én doe de Verzekering Fit-Check om er achter te komen of je verzekeringen passen bij je bouwplannen. 

De plannen en het kostenplaatje...

Lotte: "Sparen is niet mijn sterkste kant. Gelukkig zorgde groei in ons werk gaandeweg voor nieuwe financiële mogelijkheden. We besloten de verbouwing te financieren met een bouwdepot. Voor ons een fijne oplossing. We zijn zelf niet heel handig, maar gelukkig hebben we een vriend die aannemer is. 

Inmiddels wonen wij met onze twee prachtige dochters al een tijd in onze drive-in-woning, die we gezellig hebben gemaakt met een likje verf en onze meubels. Maar, waar we altijd onrustig zijn door de vele mankementen die nog moeten worden aangepast. Nu de jongste 1,5 jaar oud is, heb ik wat meer mijn handen vrij (vergeleken met een baby dan) en gaat de verbouwing in november eindelijk van start. Ik heb er heel veel zin in. Nu gaan we ons droomhuis ook écht realiseren. 

De woonkamer komt beneden, en niet meer op de eerste etage. Daardoor hebben we geen eindeloos gesleep meer met glazen drinken en hapjes wanneer we in de tuin zitten. En het allerbelangrijkste: onze dochters kunnen straks heerlijk in de tuin spelen. Terwijl wij op de begane grond aan de bar goed zicht op ze hebben. Met een kopje koffie of een wijntje, natuurlijk. 

Onze prachtige nieuwe aanbouw met lichtstraat komt iedere nacht in mijn dromen voorbij. Op de eerste verdieping, nu de woonkamer, komt onze slaapkamer met badkamer en inloopkast. De tweede verdieping wordt volledig voor de kinderen. De zolder wordt ook helemaal netjes afgewerkt en geïsoleerd. De buitenkant van het huis wordt volledig gestuuct, nadat er nieuwe kozijnen zijn geplaatst. 

Een flinke verbouwing met twee jonge dochters, maar we krijgen er iets prachtigs voor terug. Als we vooruitdenken, kunnen we echt niet wachten."

Image
Stel in de bouwmarkt

Je huis verbouwen

Het leven kan alle kanten op. Daarom kun je met onze hypotheken óók alle kanten op. Misschien wil je wel meer ruimte creëren met een aanbouw? Of wil je investeren in een splinternieuwe badkamer? Bereid je nu al voor met slimme keuzes voor straks. Met ons stappenplan kun je direct aan de slag.

Aan de slag voor je verbouwing

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de online redactie van kekmama.nl

Author Image

Annieck Verkerk

08 November 2021 15:06