Spoileralert: Gemakkelijker én sneller belastingaangifte doen

Sommige dingen zijn niet te voorspellen. Dat hebben we het afgelopen jaar gezien. Eén ding zeker wel. De belastingaangifte! Net als ieder jaar moet je vóór 1 mei je aangifte hebben gedaan. Voelt eigenlijk wel vertrouwd toch?

Image
Belastingaangifte Aegon

Ook dat nog...

Dit valt misschien rauw op je dak. Dat begrijpen we. Daarom maken we het graag gemakkelijk voor je met onze belastingaangifte checklist. Hierin staat alles wat je nodig hebt voor de aangifte en de checklist helpt je soepeltjes door je aangifte heen.

Vooruit dan, wanneer begin ik?

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weten of je nog iets terugkrijgt van de Belastingdienst. Stel je aangifte dan ook niet uit. Door het zo snel mogelijk te doen, kun je vroegtijdig rekening houden met een financiële meevaller of (hopelijk geen) tegenvaller. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Tussen 1 maart en 1 mei kun je aangifte doen

Vanaf 1 maart kun je beginnen met de belastingaangifte. Vanaf die datum zijn ook jouw gegevens voor je ingevuld. Maar controleer ze wel goed. Vóór 1 mei 2023 moet de klus geklaard zijn. Zie je daar als een berg tegenop? Misschien wil je de aangifte dan wel uitbesteden.

Vooruitdenktip: verzamel vóóraf je ‘papieren’

Belangrijk voor de belastingaangifte zijn jaaroverzichten en jaaropgaven. Deze ontvang je vaak eerder dan het startschot van de belastingaangifte op 1 maart. Slim is om alle belangrijke documenten direct op 1 plek te verzamelen. In een mapje ‘belastingaangifte 2022’ op je bureaublad bijvoorbeeld. Of door de mails een sterretje te geven in je inbox. Heb je een financieel product bij Aegon? Je ontvangt deze papieren dan via de digitale post in Mijn Aegon bij ‘Documenten’. Vóór 1 maart 2023 staan álle overzichten voor je klaar. Meer weten? Kijk dan bij het verzendschema per Aegon-product.

Image
Belastingaangifte checklist | Aegon

Checklist belastingaangifte

Alle papieren bij de hand voor je belastingaangifte? We helpen je met onze handige checklist!

Download de checklist
Author Image

Amke Durville

08 February 2021 16:23