Belastingtips om kosten te besparen

Image
Belastingaangifte

Belastingaangifte doen is niemands hobby. De beruchte blauwe envelop geeft ons al rillingen als-ie op de mat ligt. Maar wist je dat je juist ook veel geld kunt besparen met belastingaangifte doen? Als je bijvoorbeeld een huis hebt gekocht, dan zijn de kosten van het hypotheekadvies aftrekbaar van je inkomen. Daardoor hoef je minder belasting te betalen. Op deze pagina lees je meer van dit soort tips.

 

Onze tips voor 2024

 

Heb je dromen of al concrete plannen voor de toekomst, zoals het verduurzamen of verbouwen van je huis? Dan is het handig om te weten wat dat gaat kosten, ook met het oog op belastingvoordelen.

Verbouwen, verduurzamen of verhuizen

Zit je eraan te denken om je huis te verbouwen of verduurzamen? Of misschien zelfs te verhuizen? Met een persoonlijke berekening kunnen wij inzicht geven in jouw financiële situatie. Zo weet je wat de beste aanpak is en hoe je geld kan besparen als je die plannen wil uitvoeren.

Ontdek onze tips

Bespaartips

De inflatie was flink, dus het leven werd duurder. Heb je moeite om rond te komen? Wij geven je tips om geld te besparen. Van zonnepanelen tot warmtepompen en van andere verzekeringen tot renteloze leningen.

Lees de bespaartips

Je huis verduurzamen

Wil je je huis verduurzamen, maar weet je niet hoe? Doe in 2 minuten de huisscan, dan krijg je persoonlijk advies over hoe je het beste jouw huis kan verduurzamen en hoeveel geld je daarmee bespaart.

Doe de huisscan

Je huis verbouwen

Wil je je huis verbouwen met nieuwe badkamer, aanbouw of iets anders? Met onze rekenhulp krijg je persoonlijk inzicht in hoe je de verbouwing zo voordelig mogelijk kan financieren.

Start de rekenhulp

Je wil verhuizen

Als je wil verhuizen naar een koopwoning, is er meestal een hypotheek nodig. Met onze persoonlijke rekenhulp kan je berekenen hoeveel euro je maximaal kan lenen qua hypotheek en wat je maandlasten dan worden. Zo weet je precies voor welk budget je een huis kan kopen.

Bereken hypotheek  

Bespaartips op je vaste lasten

Het leven wordt steeds duurder door de toenemende inflatie en energieprijzen. Maar af en toe naar de film gaan of een hapje buiten de deur eten, geeft het leven kleur. Het zou dan ook zonde zijn om daarop te moeten inleveren. Het beste kan je je vaste lasten zo laag mogelijk houden, zodat er financiële ruimte overblijft voor leuke dingen doen. Op deze pagina geven we je tips om je vaste lasten te verlagen.

Bekijk de bespaartips

Bespaar geld op je verzekeringen

Het staat niet bekend als het leukste klusje ter wereld: je verzekeringen checken. Toch is het belangrijk om dat wel af en toe te doen. Om te zorgen dat je bent voorbereid op onverwachte financiële tegenvallers én besparingskansen. Lastig? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Daarom helpen we je op weg met voorbeelden én checkvragen.

Alles over verzekeren

Krijg hulp bij betaalproblemen

Kom je ondanks onze bespaartips geld te kort? Veranderingen in je leven kunnen er soms voor zorgen dat je (tijdelijk) weinig geld hebt. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je je baan bent verloren of je bent gescheiden en opeens met dubbele woonlasten zit. Het kan iedereen overkomen. Vaste lasten zoals een hypotheek of verzekering kunnen op zo’n moment veel stress geven. Als je bang bent dat je het niet (op tijd) kunt betalen, neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we naar een oplossing.

Hulp bij betaalproblemen  

Onze belastingtips voor 2023

Veranderingen in jouw leven kunnen allemaal invloed hebben op je belastingaangifte. En zelfs op je verzekeringen. Hieronder zie je de meest voorkomende veranderingen.

Veranderingen in je gezinssituatie

Heb je in 2023 een kind gekregen of ben je gaan samenwonen, trouwen of scheiden? Een verandering in je gezinssituatie heeft impact op je belastingaangifte en verzekeringen. Als je bijvoorbeeld fiscaal partners bent geworden, dan moet je samen met je partner je belastingaangifte doen.

Veranderingen in je woonsituatie

Ben je in 2023 verhuisd of heb je je huis verbouwd of verduurzaamd? Vaak zijn er bepaalde kostenposten die je mag aftrekken van je inkomen als je woonsituatie is gewijzigd. Denk aan hypotheekrente of de notariskosten voor je hypotheek of lening.

Veranderingen in je werk

Heb je een nieuwe baan, ben je net werkloos geworden of ben je met pensioen gegaan? Ook een nieuwe werksituatie heeft invloed op je belastingaangifte. Als je bijvoorbeeld met pensioen gaat, mag je in sommige gevallen de vrijwillige pensioenpremie aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting.

Algemene belastingtips

Ook als er het afgelopen jaar geen veranderingen zijn geweest in je gezin, huis of carrière, hebben we handige algemene belastingtips voor je. We hebben bijvoorbeeld een checklist gemaakt van documenten die je bij de hand moet houden wanneer je je belastingaangifte doet.