Hoe berekenen we uw netto pensioen in Mijn Aegon?

We willen u een zo goed mogelijk beeld geven van uw inkomen als u met pensioen gaat
Daarom laten wij ook uw netto pensioen zien in Mijn Aegon. Dit netto pensioen is een schatting. Als u met pensioen gaat, kan uw netto pensioen hoger of lager zijn. U leest hier hoe we uw netto pensioen berekenen.

Zo berekenen wij uw netto pensioen in Mijn Aegon
We maken de volgende keuzes:
  • De belastingtarieven: voor de berekening van uw netto pensioen in mijn Aegon gebruiken wij de belastingtarieven zoals die nu gelden. Als u straks met pensioen bent, kunnen deze anders zijn.
  • Loonheffingskorting: we houden geen rekening met de loonheffingskorting. Door loonheffingskorting betaalt u minder belasting. Loonhefingskorting wordt meestal op één inkomen toegepast. Zo voorkomt u dat u belasting moet bijbetalen na uw aangifte. Standaard wordt de loonheffingskorting toegepast op de AOW. Bij de berekening van uw netto pensioen in Mijn Aegon houden wij daarom geen rekening met de loonheffingskorting.
  • Uw inkomen: we houden alleen rekening met uw pensioen dat in Mijn Aegon staat. We houden geen rekening met eventuele andere inkomsten.

Uw netto pensioen op mijnpensioenoverzicht.nl kan anders zijn
Op mijnpensioenoverzicht.nl vindt u al uw pensioenen en uw AOW in één overzicht. Uw netto pensioen van Aegon op mijnpensioenoverzicht.nl kan anders zijn dan uw netto pensioen in Mijn Aegon. Dit komt omdat mijnpensioenoverzicht.nl al uw pensioenen en uw AOW bij elkaar optelt om te bepalen hoeveel belasting er moet worden ingehouden.

Uw werkelijke netto pensioen van Aegon kan straks anders zijn
Als u met pensioen gaat, kan uw netto pensioen van Aegon anders zijn dan wij nu tonen in Mijn Aegon. Dat kan meerdere oorzaken hebben:
  • De overheid past de belastingtarieven regelmatig aan. Als wij uw pensioen uitkeren, houden wij rekening met de belastingtarieven die dan gelden.
  • Ontvangt u straks meerdere pensioenuitkeringen van Aegon Levensverzekerin N.V.? Dan tellen we deze pensioenuitkeringen bij elkaar op. Het totaal hiervan bepaalt in welke belastingschijf u valt en hoeveel belasting wij inhouden op uw pensioen.
  • U kunt kiezen om loonheffingskorting toe te passen op uw pensioen van Aegon in plaats van op uw AOW.