Hoe vraag ik een verzekeringsverklaring aan?

Deze vraag je aan via ons webformulier Reisverklaring aanvragen*. Reis je naar meerdere landen? Vraag de verklaring dan aan per land. Je kunt de verklaring alleen bij ons aanvragen als je een Aegon Doorlopende Reisverzekering hebt. En als je daarbij hebt gekozen voor werelddekking en dekking voor geneeskundige kosten. Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke aanvullende dekking(en) je hebt meeverzekerd. Bij de allriskdekking is dit standaard verzekerd.

Voor welke landen kan je een reisverklaring aanvragen?
In principe kun je voor ieder land een verklaring krijgen als een reisorganisatie of overheidsinstantie dit vraagt. Is dit niet het geval, dan heb je de verklaring niet nodig. Een reisverklaring is voor het verkrijgen van een visum alleen verplicht in:
  • Rusland
  • Wit-Rusland
  • Venezuela
  • Cuba  
  • Zuid-Afrika
Daarnaast vraagt door corona ook een aantal andere landen, waaronder Thailand, Singapore, Indonesië en Filipijnen, om een reisverklaring waarin staat dat jouw verzekering medische kosten dekt. Ook in dit geval kan je bij ons bovenstaande verklaring aanvragen. Hiermee kun je aantonen dat je tijdens je verblijf hiervoor verzekerd bent. 

*Ook statement of insurance, verzekeringsbewijs, buitenlandverklaring of reisverklaring genoemd.