Mag ik mijn hypotheekrente meenemen of doorgeven?

Je mag je rente meenemen naar je nieuwe hypotheek
Maar alleen als deze ook weer bij ons wordt afgesloten. Dat is aantrekkelijk als de rente van je huidige hypotheek lager is dan de nieuwe rente. De meeneemrente geldt tot einddatum van de rentevasteperiode van je huidige hypotheek bij ons.

Heb je voor je nieuwe woning een hogere hypotheek nodig?
Dan geldt voor het meerdere het actuele rentetarief. Je kan tot zes maanden na de aflossing van je oude hypotheek gebruik maken van deze meeneemregeling. 

Of valt je nieuwe hypotheek in een andere tariefklasse?
Bij het bepalen van je tariefklasse kijken we naar de verhouding tussen het geleende bedrag en de waarde van je woning. Val je in een andere tariefklasse dan passen we je rente aan op basis van het historische rentebericht.

Ook als je van mét naar zonder NHG gaat kun je je rente mee nemen
Heb je nu een hypotheek met NHG en straks niet meer? Je kan je basisrente mee nemen. Dit betekent dat alleen de NHG korting vervalt. De nieuwe financiering valt in een andere tariefklasse die door een opslag aangepast wordt.  Deze opslag baseren we op basis van het renteverschil tussen de NHG rente en de rente passend bij je huidige tariefklasse volgens het historisch rentebericht met de daarbij behorende tariefklassen.

Nieuwe woning gekocht maar je oude nog niet verkocht? 
Ook dan kan je gebruik maken van de meeneemregeling.

Je kan je hypotheekrente niet doorgeven

Het is, bij hypotheekovereenkomsten afgesloten vanaf  16 april 2018, niet meer mogelijk om de rente door te geven aan de koper van de woning.