Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw lijfrente komt vrij. Wat nu?

Heeft u uw lijfrente-uitkering binnenkort nodig of nog even niet?

U heeft een bedrag opgebouwd voor aanvulling op uw pensioen in een lijfrente. Als uw lijfrente vrijkomt, kunt u twee dingen doen: 

  • U zet de lijfrente direct om in een uitkering (lijfrente uitkeren). 
  • U zet het geld nog even vast (lijfrente uitstellen).

 

Meer over lijfrente

Uw mogelijkheden

Uw lijfrente uitkeren
U heeft een lijfrentekapitaal opgebouwd voor uw pensioen en wil uw lijfrente laten uitkeren. Bereken wat uw lijfrente uitkeert per maand.
Uw lijfrente uitstellen
U kiest ervoor om uw uitkering uit te stellen. U zet het bedrag dan nog even vast via een rekening (banksparen) of via een verzekering.
Beheerd Beleggen Lijfrente
Aegon Beheerd Beleggen is kiezen voor gemak. Onze experts nemen u namelijk het werk uit handen. Zij beleggen uw geld slim tegen lage kosten.

Welke lijfrente past bij u?

Met het lijfrente stappenplan krijgt u inzicht in de belangrijkste mogelijkheden die u heeft met uw vrijgekomen lijfrente.

Doe het lijfrente stappenplan

Wilt u uw lijfrente afkopen?

Komt uw lijfrente vrij en wilt u direct het hele bedrag na aftrek van inkomstenbelasting op uw bankrekening? Dat kan als uw lijfrente € 4.404,- of lager is of als uw lijfrente onder het oude regime valt. 
Heeft u meerdere lijfrentes? Dan geldt het maximum van € 4.404,- voor alle lijfrentes bij elkaar. Is uw lijfrente hoger dan € 4.404,- en valt deze onder het nieuwe regime? Dan betaalt u 52% inkomstenbelasting plus 20% boete van de Belastingdienst (revisierente). Voor de meeste mensen is dit onaantrekkelijk. 

Heeft u een lijfrenteverzekering en wilt u deze afkopen? Bereken wat het nettobedrag is bij afkoop van uw lijfrenteverzekering. 

 

Hoe wilt u geholpen worden?

Zelf online afsluiten
Kent u uw situatie en heeft u geen hulp nodig bij het afsluiten van het product? Zelf doen scheelt vaak in de kosten. Aegon Lijfrente Sparen en Aegon Lijfrente Uitkeren kunt u zelf online afsluiten.

Telefonisch afsluiten met hulp van een Aegon medewerker
Wilt u hulp van een Aegon medewerker bij het openen van het product maar heeft u geen advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag bij het telefonisch afsluiten van een product.

Telefonisch advies van een Aegon adviseur
Wilt u telefonisch advies over uw vrijkomende lijfrente? Onze adviseurs geven u inzicht in de keuzes die het beste aansluiten op uw financiële situatie en wensen. Zij doen u op basis hiervan een concreet voorstel voor een passende productoplossing van Aegon. Het advies wordt vastgelegd in een adviesrapport.

Advies van een onafhankelijk adviseur
Aegon adviseurs nemen alleen Aegon producten mee in het advies. Een onafhankelijk adviseur geeft u advies. Naast oplossingen van Aegon bemiddelt de onafhankelijke adviseur ook voor andere aanbieders dan Aegon.