Aanvullende dekkingen autoverzekering

Bij het afsluiten van de Aegon Autoverzekering kies je eerst uit de WA-verzekering, WA-Extra (beperkt casco) of Allrisk (volledig casco). Vervolgens vink je eenvoudig een aanvullende dekking aan of uit. Wij laten je dan direct zien wat deze dekkingen kosten.

De aanvullende dekkingen waar je uit kan kiezen:

Hiermee verzeker je jezelf en je gezin voor rechtsbijstand. Niet alleen voor verkeersongevallen, maar ook als er problemen zijn met de garage of dealer. Of als je aangekochte auto ooit gestolen blijkt te zijn, waardoor je in de problemen komt. Je krijgt persoonlijk juridisch advies en onze juristen nemen het werk voor jou uit handen.

Bereken direct je premie

Wanneer je een verkeersongeluk overkomt waaraan je zelf schuldig bent, kunt je letselschade in de regel op niemand verhalen. Je moet dus zelf je eigen onkosten vergoeden.

Stel dat je na een verkeersongeval niet meer in staat bent om te werken. Dan verlies je niet alleen inkomen, maar heb je misschien ook huishoudelijke hulp nodig. Of moet je woning worden aangepast. Dit alles krijg je wel vergoed met de Aegon Bestuurder en Inzittendenverzekering. Deze module kun je afsluiten bij de Aegon Autoverzekering, ook als je alleen WA verzekerd bent.

Met de Bestuurder en Inzittendenverzekering ontvangen zowel de bestuurder als de passagiers van de verzekerde auto na een verkeersongeval een vergoeding die gelijk staat aan de werkelijk opgelopen schade, als er geen andere verzekering of voorziening is die de schade vergoedt. Het maakt hierbij niet uit wie er schuld heeft aan het ongeval. Verder is er dekking voor letselschade in Nederland bij een verkeersongeval in het openbaar vervoer, of als je je tijdens het ongeval in een auto bevindt die niet van jou of van een gezinslid is. Op je polisblad lees je voor welk bedrag je maximaal verzekerd bent.
 

Jij, je passagiers en je eigendommen zijn goed verzekerd

Bij overlijden en letsel kan de financiële impact groot zijn. De module Bestuurder en Inzittendenverzekering biedt bij een verkeersongeval onder andere een vergoeding voor:

 • Schade door letsel
  • De medische kosten die niet door je zorgverzekering zijn gedekt;
  • De inkomsten die je verliest als je niet meer kunt werken;
  • De kosten van hulp in en buiten je woning;
  • Smartengeld.
 • Overlijdensschade
  Komt de bestuurder of passagier te overlijden door een verkeersongeval? Dan biedt de Bestuurder en Inzittendenverzekering dekking zoals omschreven in Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek, bijvoorbeeld voor de kosten van de uitvaart.
   
 • Schade aan particuliere eigendommen
  Daarnaast biedt de Bestuurder en Inzittendenverzekering dekking voor schade aan spullen die op of aan het lichaam worden gedragen (bijvoorbeeld kleding en sieraden) en voor schade aan spullen die met je auto worden vervoerd. Bij schade aan particuliere eigendommen wordt maximaal € 500,- per gebeurtenis uitgekeerd.

Bereken direct je premie