Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Autoverzekering
Particulier Verzekeren Autoverzekering Aanvullende dekkingen autoverzekering

Bij het afsluiten van uw Aegon Autoverzekering kiest u eerst uw basisverzekering: WA-verzekering, WA Extra (beperkt casco) of Allrisk (volledig casco). Vervolgens vinkt u eenvoudig aanvullende dekkingen aan of uit. Wij laten u dan direct zien wat deze extra dekkingen kosten. Dit zijn de aanvullende dekkingen waarvoor u kunt kiezen:

Rechtsbijstandverzekering

Hiermee verzekert u zichzelf en uw gezin voor rechtsbijstand. Niet alleen voor verkeersongevallen maar ook als er problemen zijn met uw garage of dealer. Of als uw aangekochte auto ooit gestolen blijkt te zijn, waardoor u in de problemen komt. U krijgt persoonlijk juridisch advies en onze juristen nemen het werk voor u uit handen.

Bestuurder en Inzittendenverzekering

Wanneer u een verkeersongeluk is overkomen waaraan u zelf schuldig bent, kunt u uw letselschade in de regel op niemand verhalen. U moet dus zelf uw eigen onkosten vergoeden.

Stel dat u na een verkeersongeval niet meer in staat bent om te werken. Dan verliest u niet alleen uw inkomen, maar heeft u misschien ook huishoudelijke hulp nodig. Of moet uw woning worden aangepast. Dit alles krijgt u wel vergoed met de Aegon Bestuurder en Inzittendenverzekering. Deze module kunt u afsluiten bij de Aegon Autoverzekering, ook als u alleen WA verzekerd bent.

Met de Bestuurder en Inzittendenverzekering ontvangen zowel de bestuurder als de passagiers van de verzekerde auto na een verkeersongeval een vergoeding die gelijk staat aan de werkelijk opgelopen schade, als er geen andere verzekering of voorziening is die de schade vergoedt. Het maakt hierbij niet uit wie er schuld heeft aan het ongeval. Verder is er dekking voor letselschade in Nederland bij een verkeersongeval in het openbaar vervoer, of als u zich tijdens het ongeval in een auto bevindt die niet van u of van een gezinslid is.
 

Uzelf, uw passagiers en uw eigendommen zijn goed verzekerd

Bij overlijden en letsel kan de financiële impact groot zijn. De module Bestuurder en Inzittendenverzekering geeft een vergoeding tot maximaal € 2.500.000,- en biedt bij een verkeersongeval onder andere een vergoeding voor:

 • Schade door letsel
  • De medische kosten die niet door uw zorgverzekering zijn gedekt;
  • De inkomsten die u verliest als u niet meer kunt werken;
  • De kosten van hulp in en buiten uw woning;
  • Smartengeld.
 • Overlijdensschade
  Komt de bestuurder of passagier te overlijden door een verkeersongeval? Dan biedt de Bestuurder en Inzittendenverzekering dekking zoals omschreven in Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek, bijvoorbeeld voor de kosten van de uitvaart.
   
 • Schade aan particuliere eigendommen
  Daarnaast biedt de Bestuurder en Inzittendenverzekering dekking voor schade aan spullen die op of aan het lichaam worden gedragen (bijvoorbeeld kleding en sieraden) en voor schade aan spullen die met uw auto worden vervoerd. Bij schade aan particuliere eigendommen wordt maximaal € 500,- per gebeurtenis uitgekeerd.

Bonusbeschermer

Heeft u al een aantal jaar geen schade gereden? Dan heeft u schadevrije jaren opgebouwd. Bovendien ontvangt u korting op uw autoverzekering. Dit noemen wij bonuskorting. Rijdt u schade? Dan heeft dit gevolgen voor de bonuskorting. Uw premie kan dan hoger worden. Met de module Bonusbeschermer kunt u 1 schade per jaar claimen, zonder dat uw premie hierdoor hoger wordt. U kunt de Bonusbeschermer afsluiten als u de dekking Allrisk Compleet of Allrisk Royaal heeft. Let op: het aantal schadevrije jaren passen we wél aan als u een schade claimt.

Bereken mijn premie