Alles over autorijden

Je wilt een nieuwe auto kopen. Wat moet je dan allemaal regelen? Of schadevrije jaren...hoe werkt dat nu precies? Wist je al dat je met schadevrije jaren no-claimkorting krijgt op je autoverzekering? Dit noemen we ook wel bonus-malus korting. En waarom is het verstandig om een Bestuurder en Inzittendenverzekering gaf te sluiten? Wat je vraag over autorijden ook is: op deze pagina lees je er alles over! 

Bereken direct mijn premie
Image
Autoverzekering afsluiten

Op deze pagina:

Thema's over autorijden

Ruitschade van je auto verzekeren

Een klein steentje kan zomaar een sterretje of barst in je autoruit veroorzaken. Verzeker je daarom tegen ruitschade.

Lees meer

Ik wil een auto kopen. Wat moet ik regelen?

Een auto kopen is altijd spannend. Een nieuwe auto betekent dat je van alles moet regelen. Van een parkeervergunning tot een autoverzekering. Daarom helpen we je graag op weg met meer informatie.

Lees meer

Schadevrije jaren: hoe werkt dat?

Wat zijn schadevrije jaren? Hoe bouw je schadevrije jaren op en waar gebruik je ze voor? Wat zijn je opties als je een leaseauto van de zaak hebt gehad of wat er gebeurt als je gaat scheiden.

Lees meer

Verkeersongeval of schade? In deze gevallen is juridische hulp nodig

Je kan betrokken zijn bij een ongeluk of schade krijgen of veroorzaken aan een vervoersmiddel. En daar onenigheid over krijgen. Lees waarom een rechtsbijstandverzekering in het verkeer zinvol kan zijn.

Lees meer

Wat kost een autoverzekering?

Dat is per persoon en per auto anders. Het hangt onder andere af van je leeftijd, waar je woont en hoeveel je auto weegt. Wil je weten hoe verzekeraars de kosten voor jouw autoverzekering bepalen? 

Lees verder

Verzeker jezelf én passagiers bij letsel en schade

De Schadeverzekering Inzittenden heet bij ons Bestuurder en Inzittendenverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor letsel én materiële schade door een auto-ongeluk. 

Lees verder

Preventietips

Image
Preventietips voor de auto

Zo voorkom je schade

Boodschappen, kinderen halen of naar je werk. Doe je dat met de auto? Dan is het vervelend als je ineens zonder zit. Bijvoorbeeld door een ingeslagen ruitje of schade in het verkeer. Verklein de kans op schade met onze tips.

 

Lees onze tips

Goed om te weten

Aanvullende dekkingen

Weet je welke basisverzekering je wilt? Top. Wist je dat we ook aanvullende dekkingen aanbieden?

  • Rechtsbijstandverzekering
  • Bestuurder en inzittendenverzekering
Lees verder

Welke dekking past bij jou?

Vaak kun je bij een verzekering kiezen tussen verschillende dekkingen. Welke dekking bij je past, hangt af van jouw situatie. Vind je het lastig om te kiezen? Wij helpen je op weg met voorbeelden én checkvragen voor jezelf.

Lees verder

Alles over de groene kaart

Het Internationaal verzekeringsbewijs, ook bekend als de groene kaart, is niet altijd verplicht, maar zeker handig.​​​​​​​

Lees alles over de groene kaart

Aegon helpt bij letselschade

Heb je een ongeval meegemaakt en heeft de tegenpartij een schadeverzekering bij Aegon? Dan horen wij het graag. 

Lees meer over letselschade

Europees schadeformulier

Het Europees Schadeformulier wordt gebruikt om te beoordelen wie aansprakelijk is. Nog geen Europees schadeformulier?

Schadeformulier aanvragen
Image
Schadehersteller

Aegon Schade Service helpt jou!

Schade is nooit leuk. Gebeurt het toch? Dan helpen we jou om de schade zo goed, snel én duurzaam mogelijk te herstellen. Samen met een groot netwerk van schadeherstellers staan wij voor jou klaar. Aegon Schade Service neemt je zorgen uit handen, zodat jij weer verder kunt.

Lees meer over Aegon schade Service

Welke kant ga je op? Neem een groene afslag

We vinden het belangrijk dat onze voetafdruk zo klein mogelijk is. Ook bij onderhoud, herstel en een reparatie. Daarom werken we alleen met duurzame herstellers, die denken aan het milieu. En waar het kan geven we de natuur iets extra’s terug.

GroenGedaan! staat voor reparatie, herstel en onderhoud op een duurzame manier. Al onze schadeherstelbedrijven hebben het keurmerk GroenGedaan!

Informatie over wat is verzekerd

Image
Schade melden en declareen

Ruitschade

Een klein steentje kan zomaar een sterretje of barst in je autoruit veroorzaken. Verzeker je daarom tegen ruitschade met onze WA+ beperkt casco (WA-Extra) of Allrisk autoverzekering.

Lees verder
Image
Reisverklaring aanvragen

Verzeker jezelf én passagiers bij letsel en schade

Met een Schadeverzekering Inzittenden verzeker je jezelf én al je passagiers bij een ongeval. De Schadeverzekering Inzittenden is een aanvullende module op onze autoverzekering.

Lees verder
Image
ruitschade auto

Nieuwe auto verzekeren

Heb je een nieuwe auto gekocht? Gefeliciteerd! Dan is het nu de hoogste tijd om je autoverzekering af te sluiten. Anders mag je de weg niet op. Een WA-verzekering is namelijk wettelijk verplicht. Sterker nog: als je de auto op jouw naam zet, moet hij dezelfde dag al verzekerd zijn.

Lees verder

Veel gestelde vragen

Je schadevrije jaren zijn van invloed op je bonus-maluskorting. Ieder jaar dat je geen schade claimt, bouw je één schadevrij jaar op en ga je één trede omhoog op de bonus-malusladder. Dit betekent een bonus in de vorm van een hogere korting op je premie. Als je een schade veroorzaakt en deze bij ons claimt, verlies je een gedeelte van je korting. Meer informatie hierover vind je op onze pagina's: Schadevrije jaren: hoe werkt dat? en Autoschade: claimen of zelf betalen?

 

 

Wanneer je een nieuwe schadeverzekering bij ons afsluit, heb je na ontvangst van je polisblad 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun je je verzekering kosteloos beëindigen via je adviseur of als je geen adviseur hebt via Mijn Aegon.

Goed om te weten: eventuele schades worden niet vergoed. Wanneer je een autoverzekering met terugwerkende kracht beëindigt, ben je over deze periode niet verzekerd geweest.
Het is afhankelijk van je dekking of je verzekerd bent voor stormschade aan je auto
Op je polisblad in Mijn Aegon lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. 
 
WA-verzekeringWA-Extra / Beperkte cascodekkingAllrisk Basis, Compleet en Royaal / Uitgebreide cascodekking
Geen dekking voor stormschade aan je auto. Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.Stormschade aan je auto is verzekerd. Ook in de landen die op de groene kaart staan.
Goed om te weten: 
Schade aan je auto meld je via jouw adviseur of onze website
Heeft je je verzekering afgesloten via een adviseur? Neem dan contact op met je adviseur. Op onze website meld je een schade via onze pagina Schade melden en declareren
Een tweede auto verzeker je via je adviseur. Heb je geen adviseur? Dan verzeker je een tweede auto via onze pagina Autoverzekering afsluiten. Bij stap 1 geef je aan dat je gebruik wil maken van de tweede autoregeling en vul je het kenteken van de eerste auto in. Daarnaast vul je bij 'Schadevrije jaren' de schadevrije jaren in die je met de tweede auto hebt opgebouwd. 

Goed om te weten: je kunt gebruikmaken van de tweede autoregeling als je al een auto op je eigen naam of op naam van je inwonende partner bij ons hebt verzekerd. Je krijgt dan korting op de premie wanneer je met de eerste auto meer schadevrije jaren hebt opgebouwd dan bij de tweede auto. Je kunt geen gebruik maken van deze regeling als: 
  • jij of je partner negatieve schadevrije jaren heeft; en/of
  • je in de afgelopen twee jaar schade hebt gehad met de auto die je wil verzekeren (dit geldt niet als je de auto net hebt aangeschaft).
Na een aanrijding is het van belang dat je:
  • foto's maakt van de betrokken auto's. Op deze foto's moet het merk, type en kenteken van de auto's zichtbaar zijn. 
  • samen met de tegenpartij het Europees Schadeformulier invult. 
  • aangifte doet van de aanrijding bij de plaatselijke politie.
  • contact opneemt met onze alarmcentrale +3188 344 00 00. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Het claimen van een schade heeft effect op je premie en schadevrije jaren. Per schademelding is dit vijf jaar terugval. Hierdoor daalt de bonus-maluskorting. De premie wordt in het nieuwe verzekeringsjaar verhoogd. Hiervan stellen wij je ruim van te voren op de hoogte.

Een autoschade: claimen of zelf betalen?
Het opnieuw opbouwen van bonus/maluskorting na een schade op je autoverzekering kost meerdere jaren. Dit kan oplopen tot honderden euro’s verschil in premie per jaar. Neem je het schadebedrag voor eigen rekening, dan behoud je je bonus/maluskorting. Bereken daarom, voordat je een keuze maakt, eerst het effect op je premie. Lees hier meer over op onze pagina 
Autoschade: claimen of zelf betalen?.

Ben je klant bij ons? Dit doen wij voor jou

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt!

Als je een autoverzekering hebt en je claimt in een jaar geen schade, bouw je één schadevrij jaar op. Dit levert je korting op. Alles over schadevrije jaren, lees je op deze pagina! 

Meer informatie over schadevrije jaren

We werken met duurzame herstellers

Al onze schadeherstellers hebben een duurzaamheidskeurmerk. Zo weet je zeker dat je schade op een milieuvriendelijke manier gerepareerd of hersteld wordt. Of het nu gaat om schade aan je woonhuis, bezittingen of auto. Duurzaamheid vinden wij namelijk enorm belangrijk.

Lees meer over Aegon Schade Service Lees meer over Duurzaam herstellen