Eigen risico

Eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade aan je auto. Hoeveel eigen risico je betaalt, bepaal je zelf. Vind je het bijvoorbeeld prima om een groter deel van een reparatie zelf te betalen? Kies dan voor een hoger eigen risico. Zo betaal je minder premie. Lees er op deze pagina alles over.

Bereken mijn premie
Image
eigen risico autoverzekering

Wat is eigen risico bij je autoverzekering?

Eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade aan je auto. Verzekerd voor je autoschade? Dan gaat je eigen risico van de vergoeding af. Hoe werkt eigen risico betalen precies? Stel dat je eigen risico € 250,- is. Dien je schade van € 100,- in? Dan betaal je het hele bedrag zelf. Het eigen risico is dan namelijk hoger dan het schadebedrag.

Eigen risico en premie

De hoogte van het eigen risico heeft invloed op de premie van de autoverzekering. Betaal je liever een lagere premie? En vind je het niet erg om bij schade een groter deel zelf te betalen? Kies dan voor een hoger eigen risico. Het werkt natuurlijk ook andersom: met een lager eigen risico betaal je meer voor je verzekering.

Wanneer betaal je eigenlijk eigen risico bij autoschade?

Eigen risico betaal je alleen bij schade aan je eigen auto. En natuurlijk alleen als je de schade laat repareren én je verzekering dit vergoedt. Bij Aegon verschilt de hoogte van het eigen risico per autoverzekering.

Bekijk daarom goed je polis én voorwaarden in Mijn Aegon. Zo zie je snel hoe hoog het eigen risico van je autoverzekering is. Goed om te weten: je betaalt eigen risico per gebeurtenis.

Hoeveel eigen risico betaal je per type autoverzekering?

Dat hebben we voor je op een rijtje gezet. In de tabel hieronder zie je het eigen risico per autoverzekering. Kies je voor Allrisk Royaal? Dan betaal je geen eigen risico.

WA + Beperkt Casco
Allrisk Basis
Allrisk Compleet

Schadeherstel door Aegon Schade Service

Eigen risico carrosserie

€ 0,-

€ 250,-

€ 0,-

Eigen risico ruitreparatie

€ 0,-

€ 0,-

€ 0,-

Eigen risico ruitvervanging

€ 75,-

€ 75,-

€ 75,-

Schadeherstel niet door Aegon Schade Service

Eigen risico carrosserie

€ 500,-

Geen dekking 

€ 500,-

Eigen risico ruitreparatie

Geen dekking 

Geen dekking 

Geen dekking 

Eigen risico ruitvervanging

Geen dekking 

Geen dekking 

Geen dekking 

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Weet je welke autoverzekering je wilt? Super! Wist je dat we ook aanvullende verzekeringen hebben? Bijvoorbeeld:

 

Bekijk de aanvullende autoverzekeringen.

Mijn Aegon

In Mijn Aegon regel je alles met betrekking tot je verzekeringen. Het veranderen, overstappen en opzeggen. Of je premie bekijken en lopende contracten inzien.

Naar Mijn Aegon

Overstappen naar ons? Wij regelen het voor jou!

Heb je nog een autoverzekering bij een andere verzekeraar? Zeg die dan gemakkelijk op met onze Aegon opzegservice. Je hoeft alleen je gegevens aan ons door te geven, wij regelen de rest!

Bereken mijn premie