Kosten autoverzekering

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Bij Aegon kun je de autoverzekering aanpassen naar jouw wensen. De kosten voor je autoverzekering is daarom per persoon verschillend. Zo hangen de kosten af van je leeftijd, waar je woont en het gewicht van je auto, maar ook de dekking heeft invloed op de kosten. 

  • Aegon Schade Service staat 24/7 klaar
  • Verzekerd in binnen- én buitenland
  • Herstel door duurzame schadebedrijven
Bereken mijn premie
Image
Kosten autoverzekering

Wat kost een autoverzekering eigenlijk?

Dat is per persoon en per auto anders. Het hangt onder andere af van je leeftijd, waar je woont en hoeveel je auto weegt. Wil je weten hoe verzekeraars de kosten voor jouw autoverzekering bepalen? Lees snel verder. Zo weet je precies waar je voor betaalt.

Ga naar:

Onze 24-uursbelofte aan jou

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een eerste reactie van ons. Je hoort dan of we je schade herstellen, een bedrag vergoeden (en hoeveel natuurlijk, niet onbelangrijk) of dat je schade helaas niet is verzekerd (en waarom niet). Misschien hebben we nog aanvullende documenten nodig om jouw schade te kunnen beoordelen. Zoals foto's of een nota. Zodra we deze informatie hebben ontvangen, nemen we jouw schademelding verder in behandeling. Binnen 10 werkdagen hoor je dan alsnog of jouw schade wel of niet wordt hersteld en/of vergoed.

Hoe bepalen verzekeraars de premie voor je autoverzekering?

1. Schadevrije jaren

Als je een jaar geen schade rijdt, noemen we dat een schadevrij jaar. En voor ieder schadevrij jaar, krijg je korting op je verzekering. Dit kan bij Aegon oplopen tot maar liefst 80%. Maar let op: als je wel schade claimt, gaat je premie weer iets omhoog.

Lees onze tips over hoe je slim omgaat met schadevrije jaren én wanneer je wel (of juist niet) schade wilt claimen.

2. De dekking

We hebben verschillende soorten autoverzekeringen die verschillende soorten schade dekken. Hoe uitgebreid je je auto verzekert, bepaal je zelf. Goed om te weten: hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie voor je autoverzekering.

3. Je leeftijd

Waarom? Omdat bestuurders die net hun rijbewijs hebben gemiddels meer schade rijden. Hetzelfde geldt voor oudee bestuurders. Zij lopen een hoger risico en betalen daarom doorgaans meer premie

4. Waar je woont

Woon je in de stad? Dan is je premie waarschijnlijk wat hoger dan wanneer je in een dorp woont. Niet alleen omdat het drukker is op de weg: ook doordat diefstal en inbraak in steden vaker voorkomt. Goed om te weten: dit kan per stad, wijk en zelfs per straat verschillen. Ook in dorpen.

5. Grootte, gewicht en vermogen van de auto

Grote, zware auto’s of auto’s die heel snel optrekken, hebben een hogere premie.  

Een SUV of Jeep verzoorzaakt bij een botsing namelijk gemiddeld meer schade dan een Fiat Panda. Met misschien zelfs letsel als gevolg. Dat omt door het gewicht en vermogen van de auto. Heb je een klein autootje, dat langzaam optrekt? Dan heb je bij een aanrijding minder kans op een grote schade. En betaal je dus ook minder per maand.  

6. Leeftijd van de auto

Want een spiksplinternieuwe auto is doorgaans meer waard dan wanneer deze auto al meerdere jaren wordt gebruikt en de nodige kilometers op de teller heeft. Hoe hoger de waarde van je auto, hoe hoger de premie.

7. Eigen risico

 Als je een schade claimt, heb je vaak te maken met eigen risico. Het is het deel van de reparatiekosten dat je zelf betaalt als je de schade claimt. Goed om te weten: hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie.

Wat betaal je gemiddeld voor onze autoverzekeringen?

De gemiddelde en minimale premies van onze autoverzekeringen zijn:

WA-verzekering
WA+ (beperkt casco)
Allrisk (volledig casco)

Gemiddelde premie

€ 59,-

€ 65,68

€ 84,72

Minimale premie

€ 15,06

€ 16,95

€ 25,57

Goed om te weten: dit zijn gemiddelde bedragen. Precies weten hoeveel jij betaalt? Bereken direct je persoonlijke premie.

Kosten aanvullende dekkingen

Wist je al dat je je auto ook aanvullend kunt verzekeren? Zie hieronder de drie mogelijkheden:

Gemiddelde kosten

Rechtsbijstandverzekering

+ €4,60

Bestuurder- en inzittendenverzekering (schadeverzekering inzittenden)

+ €6,40

Image
Premie autoverzekering: hoe verlaag je de kosten?

Zo verlaag je de kosten van je autoverzekeringpremie

Wil je de kosten voor je autoverzekering zo laag mogelijk houden? Dat snappen we. We hebben 5 tips voor je: 

  1. Kies de dekking die bij je past
  2. Bepaal je eigen risico
  3. Bouw schadevrije jaren op
  4. Bekijk ieder jaar of je dekking nog bij je past
  5. Verzeker je tweede auto bij dezelfde verzekeraar

Meer weten over hoe je aan de slag gaat met de vijf tips? Lees onze pagina over hoe jij je autoverzekering goedkoop en passend houdt. We bieden kwalitatief een paar van de beste autoverzekeringen. Zet al onze soorten autoverzekeringen naast elkaar, vergelijk en kies de beste dekking voor jou.

Wat klanten zeggen

Zeer vakkundig en zorgvuldig is de voorraam vervangen en de sensoren weer goed geplaatst.                                                                                  

 

J. Hoffard
16 december 2022 

Goed schade herstel bedrijf, waar ook autoruit schade wordt gerepareerd. Persoonlijke, vriendelijke bejegening.

 

G. Hageman
16 december 2022 

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

9.2

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Wat is je eigen risico bij schade?

Goed om te weten: je betaalt alleen eigen risico als je schade hebt aan je eigen auto. Bij schade aan anderen betaal je geen eigen risico. Het eigen risico per dekking verschilt. Kies je voor Allrisk Royaal? Dan betaal je geen eigen risico.

Bereken mijn premie

Mijn Aegon

In Mijn Aegon regel je alles met betrekking tot je verzekeringen. Het veranderen, overstappen en opzeggen. Of je premie bekijken en lopende contracten inzien.

Naar Mijn Aegon

Overstappen naar ons? Wij regelen het voor jou!

Heb je nog een autoverzekering bij een andere verzekeraar? Zeg die dan gemakkelijk op met onze Aegon opzegservice. Je hoeft alleen je gegevens aan ons door te geven, wij regelen de rest!

Bereken mijn premie