Soorten autoverzekeringen

Bereken mijn premie
Image
Soorten autoverzekeringen

Hoe weet je welke autoverzekering het best bij je past?

Benieuwd welke autoverzekering het best bij je past? Op deze pagina staan al onze autoverzekeringen bij elkaar. Elk met een korte uitleg. Zo zie je snel wat er wel of niet is verzekerd. En dus of de verzekering iets voor je is. Wil je gelijk je premie berekenen? Dat kan hier ook! Lees snel verder over de WA-verzekering, WA+ dekking en de allriskdekkingen.

 

Ga naar:

Onze 24-uursbelofte aan jou

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een eerste reactie van ons. Je hoort dan of we je schade herstellen, een bedrag vergoeden (en hoeveel natuurlijk, niet onbelangrijk) of dat je schade helaas niet is verzekerd (en waarom niet). Misschien hebben we nog aanvullende documenten nodig om jouw schade te kunnen beoordelen. Zoals foto's of een nota. Zodra we deze informatie hebben ontvangen, nemen we jouw schademelding verder in behandeling. Binnen 10 werkdagen hoor je dan alsnog of jouw schade wel of niet wordt hersteld en/of vergoed.

De verplichte WA-verzekering

De WA-verzekering (of Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) is wettelijk verplicht en de basis van iedere autoverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor de schade en het letsel dat je bij anderen veroorzaakt. 

De WA + Beperkt Casco verzekering (WA-Extra)

Met de WA + Beperkt Casco verzekering is ook je eigen auto verzekerd tegen schade door een aantal veelvoorkomende gebeurtenissen, zoals diefstal, ruit-, storm- en brandschade.

De uitgebreide allrisk autoverzekering

Met de allriskdekking is je auto verzekerd tegen alle soorten schade Bij Aegon bieden we drie soorten allriskdekkingen aan.

 • Allrisk Basis als je zoekt naar een de laagste prijs;
 • Allrisk Compleet als je zoekt naar een goede dekking voor een goede prijs;
 • Allrisk Royaal als je zoekt naar de beste service, hulp en kwaliteit.

Heb je bijvoorbeeld veel accessoires die je wilt meeverzekeren? Of wens je bij een total loss gedurende een langere periode de nieuwwaarde te ontvangen voor je auto? Dergelijke vragen zijn van belang voor het kiezen van de juiste dekking (en premie). Wij hebben drie duidelijke varianten die je helpen bij het maken van een passende keuze.

Vergelijk de drie soorten allrisk autoverzekeringen

Dekking en kosten bij verschillende soorten autoverzekeringen

De verschillende soorten autoverzekeringen hebben natuurlijk verschillende soorten dekkingen. En daar hangt ook een ander prijskaartje aan. Hieronder zie je snel de verschillen tussen de soorten autoverzekeringen.

WA-verzekering
WA + Beperkt Casco (WA-Extra)
Allrisk (volledig casco)

Schade aan anderen

 •  

 •  
 •  

Diefstal en inbraak

 •  

 •  

Ruitschade

 •  

 •  

Storm- en brandschade

 •  

 •  

Schade door eigen toedoen

 •  

Vandalisme

 •  

Premie

vanaf € 15,06 per maand

vanaf € 16,95 per maand

vanaf € 25,57 per maand

Welke type autoverzekering voor welke auto?

Liever persoonlijk contact over je keuze? Vind hier een adviseur in je buurt.

In de meeste gevallen kies je één van de drie soorten autoverzekeringen, Kies dit op basis van een handige vuistregel uit de tabel hieronder.

Hier kiezen onze klanten voor:

tot 7 jaar

Allriskverzekering (WA volledig casco)

tussen de 5-15 jaar

WA+ beperkt casco verzekering (WA-Extra)

15 jaar en ouder

WA-autoverzekering

De keuze voor een autoverzekering is helemaal aan jou. Stel: je koopt een dure tweedehands auto van 7 jaar oud met weinig kilometers op de teller. Misschien vind je een allriskverzekering voor je nieuwe auto een betere keuze, omdat de waarde van de auto dan hoger ligt. of misschien vind je het prettig om verzekerd te zijn voor schade aan je eigen auto en een vervangende auto te krijgen bij herstel via Aegon Schade Service, ook als je auto minder waard is.

Voor elke verzekering hebben we een voorbeeld waar jij je misschien in herkent.

Image
Aanvullende dekkingen autoverzekering

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Weet je welke basisverzekering je wilt? Top. Wist je dat we ook aanvullende dekkingen aanbieden?

 • Rechtsbijstandverzekering
 • Bestuurder en inzittendenverzekering
 • Tweede gezinsautoregeling
Lees meer over de aanvullende autoverzekeringen.