Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je levensverzekering wijzigen of stopzetten

Particulier Verzekeren Levensverzekeringen Levensverzekering wijzigen of stopzetten

Tijdens de looptijd van je verzekering kan je situatie veranderen. Dit kan ervoor zorgen dat je je verzekering wilt wijzigen. Of dat je je verzekering al voor de einddatum wilt stopzetten. Dit laatste noemen we afkopen. Afkopen is niet altijd mogelijk. Dit hangt af van je productvoorwaarden. Deze vind je terug in Mijn Aegon of in je administratie.

Wil je je verzekering wijzigen? Soms moet je dan een gezondheidsverklaring invullen of een medische keuring ondergaan. Lees meer over ons medisch acceptatieproces.

Een wijziging kan ongewenste gevolgen hebben

Bijvoorbeeld fiscale gevolgen of gevolgen voor de hoogte van je uitkering. Als je een garantie hebt, kan deze lager worden of zelfs geheel vervallen. Ook kan het zijn dat je belastingvrijstelling vervalt. De gevolgen hangen af van de voorwaarden van je product, maar ook van je persoonlijke situatie. We vinden het belangrijk dat je op de hoogte bent van de gevolgen van je keuze.

Je lijfrenteverzekering afkopen

Wil je je lijfrenteverzekering al voor de einddatum stopzetten? Dan noemen we dat afkopen. Het (fiscaal) afkopen van je lijfrenteverzekering kan (fiscale) gevolgen hebben.

Je kapitaalverzekering afkopen

Afkopen is het stopzetten van je kapitaalverzekering voordat de einddatum van de kapitaalverzekering is bereikt. Het afkopen kan (fiscale) gevolgen hebben.

(Tijdelijk) Stoppen met premie betalen

Het kan gebeuren dat je de premie voor je verzekering (tijdelijk) niet meer kunt of wilt betalen. Wat zijn dan je opties?

Andere wijzigingen

Beleggingsfonds wijzigen (switchen)
Wanneer je levensverzekering een beleggingsproduct is, beleg je in één of meerdere verzekeringsfondsen. Het kan zijn dat je het fonds waarin je belegt wilt wijzigen.
Scheiding doorgeven
Als je gaat scheiden, heb je verschillende opties voor je levensverzekering.
Verhuizing doorgeven
Ga je verhuizen?
Gegevens wijzigen
Wil je je persoonlijke gegevens zoals adres, rekeningnummer of e-mailadres aanpassen?
Overlijden doorgeven
Als nabestaande moet je tijdens een zware tijd ook nog eens veel zaken regelen. Onze Nabestaandendesk helpt je bij de afhandeling van de producten bij Aegon.

Persoonlijk advies van een adviseur

Een wijziging op je levensverzekering kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. Het is verstandig om vooraf goed te kijken naar de voor- en nadelen. Je adviseur heeft inzicht in je persoonlijke financiële situatie en kan je helpen met het maken van de juiste keuzes. Je vind de naam van je adviseur in Mijn Aegon: