Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw levensverzekering wijzigen of stopzetten

Particulier Verzekeren Levensverzekeringen Levensverzekering wijzigen of stopzetten

Tijdens de looptijd van uw verzekering kan uw situatie veranderen. Dit kan ervoor zorgen dat u uw verzekering wilt wijzigen. Of dat u uw verzekering al voor de einddatum wilt stopzetten. Dit laatste noemen we afkopen. Afkopen is niet altijd mogelijk. Dit hangt af van uw productvoorwaarden. Deze vindt u terug in Mijn Aegon of in uw administratie.

Wilt u uw verzekering wijzigen? Soms moet u dan een gezondheidsverklaring invullen of een medische keuring ondergaan. Lees meer over ons medisch acceptatieproces.

Een wijziging kan ongewenste gevolgen hebben

Bijvoorbeeld fiscale gevolgen of gevolgen voor de hoogte van uw uitkering. Als u een garantie heeft, kan deze lager worden of zelfs geheel vervallen. Ook kan het zijn dat uw belastingvrijstelling vervalt. De gevolgen hangen af van de voorwaarden van uw product, maar ook van uw persoonlijke situatie. Het is belangrijk dat u zorgt dat u op de hoogte bent van de gevolgen van uw keuze.

Uw lijfrenteverzekering afkopen

Wilt u uw lijfrenteverzekering al voor de einddatum stopzetten? Dan noemen we dat afkopen. Het (fiscaal) afkopen van uw lijfrenteverzekering kan (fiscale) gevolgen hebben.

Uw kapitaalverzekering afkopen

Afkopen is het stopzetten van uw kapitaalverzekering voordat de einddatum van de kapitaalverzekering is bereikt. Het afkopen kan (fiscale) gevolgen hebben.

(Tijdelijk) Stoppen met premie betalen

Het kan gebeuren dat u de premie voor uw verzekering (tijdelijk) niet meer kunt of wilt betalen. Wat zijn dan uw opties?

Andere wijzigingen

Beleggingsfonds wijzigen (switchen)
Wanneer uw levensverzekering een beleggingsproduct is, belegt u in één of meerdere verzekeringsfondsen. Het kan zijn dat u het fonds waarin u belegt wilt wijzigen.
Scheiding doorgeven
Als u gaat scheiden, heeft u verschillende opties voor uw Aegon levensverzekering.
Verhuizing doorgeven
Gaat u verhuizen?
Gegevens wijzigen
Wilt u uw persoonlijke gegevens (zoals adres, rekeningnummer of e-mailadres) aanpassen?
Overlijden doorgeven
Als nabestaande moet u tijdens een zware tijd ook nog eens veel zaken regelen. Onze Nabestaandendesk helpt u bij de afhandeling van de producten bij Aegon.

Persoonlijk advies van een adviseur

Een wijziging op uw levensverzekering kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Het is verstandig om vooraf goed te kijken naar de voor- en nadelen. Uw adviseur heeft inzicht in uw persoonlijke financiële situatie en kan u helpen met het maken van de juiste keuzes. U vindt de naam van uw adviseur in Mijn Aegon: