5 tips voor een goedkope opstalverzekering

  • Garantie tegen onderverzekering 
  • Zonnepanelen standaard meeverzekerd
  • 24/7 service bij schade
Bereken mijn premie
Image
Goedkope opstalverzekering

Zoek je een goedkope opstalverzekering? Met onze vijf tips houd jij de premie laag.

Belangrijk:

denk goed na over de gevolgen van de verzekering die je afsluit. Het gaat hier om je huis, dus je wilt wel goed verzekerd zijn. Bij ons krijg je daarom ruime dekkingen én zijn zonnepanelen en bijgebouwen tot 50 m2 standaard meeverzekerd. Ontdek nu hoe jij je opstalverzekering goed én zo goedkoop mogelijkhoudt.

Goed om te weten: de opstalverzekering staat ook wel bekend als de woonhuisverzekering.

Wil je niet alle tips doornemen?

Maar wel weten wat de beste optie is? Ga dan voor de royaaldekking. Dan ben je tegen de meeste onverwachte gebeurtenissen verzekerd.

Image
Opstalverzekering is ontzettend belangrijk

Waarom een opstalverzekering?

Met onze opstalverzekering (of woonhuisverzekering, net hoe je het noemt) ben je verzekerd voor schade aan je huis. Bijvoorbeeld als je brand-, water- of inbraakschade hebt. Dat is vaak al vervelend genoeg. En dan is het fijn als je je geen zorgen hoeft te maken over geld. Kies daarom voor een opstalverzekering met een goede dekking en prijs-kwaliteitsverhouding.

Bereken mijn premie

1. Kies een dekking die het beste bij je past

Bij ons kies je tussen een basis- en royaaldekking voor je opstalverzekering. Je bepaalt dus zelf hoeveel je voor een opstalverzekering betaalt. Goed voorbereid zijn op schade door bijvoorbeeld diefstal, brand-, storm- of waterschade? Dan is onze basisdekking misschien iets voor jou. Liever extra zekerheid? Met onze royaaldekking is bijna alles gedekt, ook schade die je zelf per ongeluk veroorzaakt. Zo heb je altijd een opstalverzekering die het beste bij je past.

Hulp nodig bij je keuze? Een adviseur helpt je graag. Vind een adviseur in de buurt.

2. Pak die korting

We bieden het Woon- & VrijeTijdpakket aan. Hiermee heb je al jouw woonverzekeringen overzichtelijk in één pakket én krijg je korting. Zo heb je nooit overlap of gaten tussen dekkingen en ben je altijd goed verzekerd.

Bij ons bouw je per jaar 2% loyaliteitskorting op. Jouw korting kan oplopen tot maar liefst 10%.

3. Bepaal je eigen risico

Je eigen risico is het deel dat je zelf betaalt bij schade. In het algemeen geldt: hoe lager je eigen risico, hoe hoger de premie per maand. Vind je het niet erg om een groter deel zelf te betalen bij schade? En kan je dit ook? Dan wordt je opstalverzekering per maand iets goedkoper. Weeg de voor- en nadelen van jouw persoonlijke situatie dus goed af voor je een opstalverzekering afsluit.

Voorbeeld: kies je voor € 350,- eigen risico? Dan betaal je bijvoorbeeld € 23,- per maand voor een basisdekking. Kies je voor € 100,- eigen risico? Dan betaal je € 25,- per maand voor een basisdekking. Goed om te weten: de bedragen verschillen per persoon en zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Wat klanten zeggen

Vriendelijk, vakkennis, snelheid afwikkeling schaderapport. Dit is erg prettig ivm herstelwerkzaamheden lekkage.
 

M.I. Flik
22 december 2022

De expert was zeer meedenkend en gaf ons een vertrouwd gevoel.

 

L. Ligtenberg
15 december 2022

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.2

Hoe we dit berekenen? Lees meer

4. Controleer per jaar je dekking

Stel: je sluit een opstalverzekering af, woont in een huis waar de basisdekking voor jou voldoende is en gaat vervolgens verbouwen. Dan heb je misschien een andere dekking nodig. Controleer daarom niet alleen ieder jaar, maar ook bij belangrijke wijzigingen (zoals een andere gezinssamenstelling of verbouwing) of jouw verzekering nog voldoende dekking biedt. Dat werkt in je voordeel.

Check je dekking in Mijn Aegon 

Voorbeeld: Je hebt je huis verbouwd, waardoor het meer waard is. Dan wil je misschien een royaaldekking in plaats van een basisdekking. Je premie is dan een paar euro per maand hoger, maar je huis is uitgebreider gedekt. Zelfs voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

Bekijk voorbeeldsituaties per dekking.

5. Check je VvE 

Als je in een appartement of flat woont, deel je vaak gedeelten van de woning met je buren. Zo is jouw plafond de vloer van de woning boven je. En jouw muren zijn ook de muren van je buren. Dat hoef je niet dubbel te verzekeren.

Dit is één van de belangrijkste redenen waarom de Vereniging van Eigenaren (VvE) is opgericht. Zij regelen een opstalverzekering voor het hele pand. Je hoeft dit zelf dan niet meer te doen. Is jouw appartement luxer afgewerkt, bijvoorbeeld met een dure badkamer of keuken? Dan kun je dit meeverzekeren. Dit zogenoemde eigenarenbelang verzeker je dan mee op de inboedelverzekering. Let hier goed op bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Controleer bij de VvE of je inderdaad voldoende verzekerd bent. Heeft jouw VvE geen opstalverzekering, dan kan je deze bij ons afsluiten.

Onze woonhuisverzekering: kies uit Basis of Royaal

Bij ons heb je de keuze tussen twee dekkingen. Benieuwd naar de verschillen tussen deze verzekeringen en wat de voordelen zijn van beide dekkingen? 

Bereken je premie en ontdek wat bij je past. Bereken mijn premie

Onze 24-uursbelofte aan jou..

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een eerste reactie van ons. Je hoort dan of we je schade herstellen, een bedrag vergoeden (en hoeveel natuurlijk, niet onbelangrijk) of dat je schade helaas niet is verzekerd (en waarom niet). Misschien hebben we nog aanvullende documenten nodig om jouw schade te kunnen beoordelen. Zoals foto's of een nota. Zodra we deze informatie hebben ontvangen, nemen we jouw schademelding verder in behandeling. Binnen 10 werkdagen hoor je dan alsnog of jouw schade wel of niet wordt hersteld en/of vergoed.