Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Waardeoverdracht: zo werkt het

Net begonnen aan een nieuwe baan? Spannend! U wilt natuurlijk een succes maken van alle uitdagingen die u wachten. Toch is het goed om nog een keer achterom te kijken. U mag namelijk een keuze maken over uw oude pensioen.

U mag uw pensioenen samenvoegen

U heeft bij uw vorige werkgever waarschijnlijk pensioen opgebouwd. U mag nu beslissen wat er met dat pensioen moet gebeuren. Laat u het staan? Of neemt u het mee naar uw nieuwe pensioenregeling? Dat laatste noemen we waardeoverdracht. De waarde van uw oude pensioen wordt dan toegevoegd aan uw nieuwe pensioen.

Waardeoverdracht is niet altijd gunstig

Er bestaan nogal wat misverstanden over waardeoverdracht. Zo denken mensen vaak dat waardeoverdracht altijd gunstig is. Dat is niet waar. Misschien heeft uw oude regeling enkele voordelen die u niet wilt verliezen. Daarnaast speelt uw persoonlijke voorkeur een rol. Wilt u bijvoorbeeld zekerheid hebben over uw pensioen? Dan ligt het niet voor de hand om uw hele pensioen over te hevelen naar een regeling waarbij u belegt.

Ontdek of waardeoverdracht voor u een goed idee is

Wanneer waardeoverdracht wél interessant is? Als uw nieuwe pensioenregeling past bij uw situatie. En bij wat u zelf belangrijk vindt. Kortom, het is een persoonlijke keuze. Met de onderstaande vragen bepaalt u of waardeoverdracht een goed idee is voor u. U kunt ook de Pensioenvergelijker gebruiken. Daarmee ontdekt u in 5 stappen wat de verschillen zijn tussen uw oude en nieuwe regeling.

Hoe bouwt u pensioen op?
Wat krijgen uw partner en kinderen als u overlijdt?
Welke keuzes heeft u?
Hoe zeker is uw pensioen?

 

Wij helpen u bij uw waardeoverdracht

Denkt u dat waardeoverdracht interessant is voor u?

Via Mijn Aegon kunt u eenvoudig waardeoverdracht aanvragen. U krijgt dan een opgave van ons. Daarin zetten we alle cijfers voor u op een rij. U beoordeelt de opgave en bespreekt deze eventueel met uw adviseur. Pas dán besluit u of u door wilt gaan met de waardeoverdracht.

Alle 9 stappen ziet u hieronder in de W van waardeoverdracht. Goed om te weten: de opgave verplicht u tot niets. En u betaalt er ook geen kosten voor.

Regel het in 5 eenvoudige stappen

  • • Klik op de oranje knop hieronder
  • • Log in met uw gegevens
  • • Ga rechtsboven naar ‘Zelf regelen’
  • • Klik op ‘Waardeoverdracht’
  • • Vul uw gegevens in

Waardeoverdracht aanvragen

Pensioenen samenvoegen: waarom eigenlijk?

Ook Aegon-medewerker Marlies stond voor de keuze om haar pensioenen samen te voegen. Benieuwd hoe zij het aanpakte?

Advies nodig?

Een adviseur kan u helpen. Maak een afspraak met een adviseur van Aegon. Of vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.