Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Genieten van uw pensioen zonder zorgen
Particulier Verzekeren Aegon Overlijdensrisico­verzekering Zorg voor uw kinderen, ook als u er niet meer bent

Zorg voor uw kinderen, ook als u er niet meer bent

Uw kinderen staan op nummer één en dat moet natuurlijk zo blijven

Samen erop uit en dromen over de toekomst waarin uw kinderen op nummer 1 staan. U gunt ze het beste en het is daarom fijn om te weten dat er genoeg geld is. Ook als u er niet meer bent. Of als uw partner er opeens niet meer is. U wilt bijvoorbeeld graag dat uw kinderen later kunnen studeren en uw gezin in het huis kan blijven wonen.

Het is een onderwerp waar u liever niet over nadenkt. Dat snappen we bij Aegon heel goed. En u bent niet de enige. Zo weten veel jonge ouders dat een onverwachts overlijden tot financiële onzekerheid kan leiden, maar hebben veel van hen niets geregeld.

Factsheet

Uit onderzoek van CBS, GFK en TNS/NIPO blijken de cijfers in de infografic. Wilt u hierover meer weten? Bekijk dan de factsheet

Hoe zorgt u voor financiële zekerheid als de ander wegvalt?

Het leed kan niet worden verzacht. De financiële gevolgen wel. Met een Aegon Overlijdensrisicoverzekering zorgt u ervoor dat uw kinderen het leven kunnen blijven leiden dat u ze gunt. En dat de achterblijvende partner geen geldzorgen heeft. U betaalt maandelijks een vaste premie. Bij overlijden keert de Aegon Overlijdensrisicoverzekering het afgesproken bedrag uit. U bepaalt zelf aan wie. U kunt al voor enkele euro's per maand voor financiële zekerheid voor uw gezin zorgen.

Een voorbeeld

Robert (35) en Iris (34) zijn getrouwd en hebben 3 kinderen. Ze hebben een verzekering afgesloten met een gelijkblijvend verzekerd bedrag van € 150.000 en zijn met deze verzekering allebei verzekerd tegen overlijden. Ze kiezen voor een looptijd van 20 jaar en betalen maandelijks een premie van €15,94. Overlijdt Robert of Iris in de komende 20 jaar? Dan ontvangt de achterblijvende partner in één keer € 150.000,-. Dit geld kan de achterblijvende partner gebruiken voor bijvoorbeeld de kosten van extra kinderopvang, de maandelijkse aflossing van de hypotheek en vakanties.

Hoe werkt de Aegon Overlijdensrisicoverzekering?

Komt u of uw partner te overlijden binnen de looptijd van de verzekering? En verzekert u uzelf en uw partner? Dan keert Aegon het verzekerde bedrag uit aan de achterblijvende partner. Dit bedrag storten wij dan in één keer op de rekening. Voor deze overlijdensrisicoverzekering betaalt u maandelijks een premie. De overlijdensrisicoverzekering kunt u afsluiten op het leven van uzelf, uw partner of op uw beide levens. Mensen met opgroeiende kinderen sluiten de verzekering meestal af op hun beide levens. Bekijk de 5 belangrijkste keuzes die u voor uw overlijdensrisicoverzekering maakt of bereken direct uw premie.

 

Zo gebruiken mensen onze verzekering

Met het uitgekeerde bedrag kunt u het wegvallen van een inkomen opvangen. En extra geld opzij zetten voor bijvoorbeeld kinderopvang of opleiding. U kunt ervoor kiezen dat het verzekerde bedrag even hoog blijft. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bedrag verzekeren dat daalt als de kinderen ouder worden. 

Wilt u bijvoorbeeld weten wat de studie van uw kind kost? Het is voor u onderzocht. 

Omdat u het beste wilt voor uw kinderen

Met een overlijdensrisicoverzekering kiest u voor financiële zekerheid. Maar bij het beschermen van uw gezin komt natuurlijk meer kijken. Hoe kiest u bijvoorbeeld een voogd? En stel nu dat u of uw partner komt te overlijden, welke hulp is er dan voor de kinderen?