Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Preventietips auto

Schade is nooit leuk, hoe goed je ook verzekerd bent. Gelukkig kan je schade in veel gevallen voor zijn. Ook voor jouw auto. Verklein de kans op schade of inbraak met onze tips.

1. Haal waardevolle spullen uit jouw auto

Het komt helaas nog vaak voor dat mensen zonnebrillen, navigatiesystemen, smartphones of andere waardevolle spullen in de auto laten liggen. Dit is een uitnodiging voor dieven. Ook spullen met weinig waarde kan voor een dief, waardevol zijn. Leg ook geen laptop in de kofferbak. Er zijn apparaatjes die dit verklikken.

2. Poets de afdruk van de zuignap voor jouw navigatiesysteem van je voorruit

De autodief ziet hierdoor dat je een navigatiesysteem gebruikt en neemt aan dat je deze in jouw auto bewaart. Zo vergroot je dus de kans op inbraak.

3. Zet je dashboardkastje open

Doe dit wel zonder inhoud natuurlijk. Een dief kijkt altijd even in de auto. Als hij ziet dat jouw dashboardkastje leeg is, loopt hij sneller door.  

4. Heb je een sterretje in jouw voorruit?

Laat deze dan zo snel mogelijk repareren. Een sterretje is makkelijk te repareren. Zo voorkom je grotere schade aan jouw ruit. Als je het sterretje niet op tijd laat repareren, kan de ruit gaan barsten of scheuren. Reparatie is dan niet meer mogelijk en de ruit zal dan vervangen moeten worden. Dit brengt vaak hoge kosten voor jou, met zich mee. 

5. Monteer parkeersensoren voor en achter

Nieuwe auto’s hebben meestal standaard parkeersensoren achter, en vaak ook voor. Of ze kunnen zelfs al automatisch inparkeren. Oudere auto’s hebben dit niet maar parkeersensoren kan je wel laten inbouwen. Dit voorkomt veel bumper- en lakschades. 

6. Zorg voor goede banden met voldoende profiel

Vooral bij een glad wegdek heb je hier profijt van. De minimale diepte van een band moet 1,6 mm zijn. In de winter is het verstandig de autobanden te vervangen door winterbanden. Dit kan eenvoudig bij de garage. En zorg ook dat de autobanden niet te oud zijn. Zie je kleine haarscheurtjes aan de zijkant? Dan wordt het tijd om ze te vervangen. 

7. Ga uitgerust de weg op

Zorg dat je niet vermoeid achter het stuur kruipt. En ontspan ook tijdens de rit. Je kan het beste maximaal twee uur aaneengesloten doorrijden. Neem dan minimaal 15 minuten rust voor je verder gaat, waarbij je de benen even strekt. Zorg indien mogelijk, dat je af kan wisselen met iemand uit jouw reisgezelschap.

Blog

Dit wil je weten bij schade!

Iets kapot, beschadigd of gestolen? Ahhhh: een schade is nooit leuk. En op ‘regelgedoe’ zit je al helemaal niet te wachten. Zeker als achteraf blijkt dat je iets vergeten bent. Daarom zetten we 7 gouden tips voor je op een rij. Zo loopt het melden van een schade soepel én haal je het meeste uit je verzekering.

24-uursbelofte

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!