Preventietips auto

Toch schade? Meld het ons
Image
Preventietips voor de auto

Schade is nooit leuk, hoe goed je ook verzekerd bent. Gelukkig kan je schade in veel gevallen voor zijn. Ook voor jouw auto. Verklein de kans op schade of inbraak met onze tips.

1. Haal waardevolle spullen uit jouw auto

Het komt helaas nog vaak voor dat mensen zonnebrillen, navigatiesystemen, smartphones of andere waardevolle spullen in de auto laten liggen. Dit is een uitnodiging voor dieven. Ook spullen met weinig waarde kan voor een dief, waardevol zijn. Leg ook geen laptop in de kofferbak. Er zijn apparaatjes die dit verklikken.

2. Poets de afdruk van de zuignap voor jouw navigatiesysteem van je voorruit

De autodief ziet hierdoor dat je een navigatiesysteem gebruikt en neemt aan dat je deze in jouw auto bewaart. Zo vergroot je dus de kans op inbraak.

3. Zet je dashboardkastje open

Doe dit wel zonder inhoud natuurlijk. Een dief kijkt altijd even in de auto. Als hij ziet dat jouw dashboardkastje leeg is, loopt hij sneller door.  

4. Heb je een sterretje in jouw voorruit?

Laat deze dan zo snel mogelijk repareren. Een sterretje is makkelijk te repareren. Zo voorkom je grotere schade aan jouw ruit. Als je het sterretje niet op tijd laat repareren, kan de ruit gaan barsten of scheuren. Reparatie is dan niet meer mogelijk en de ruit zal dan vervangen moeten worden. Dit brengt vaak hoge kosten voor jou, met zich mee. 

5. Monteer parkeersensoren voor en achter

Nieuwe auto’s hebben meestal standaard parkeersensoren achter, en vaak ook voor. Of ze kunnen zelfs al automatisch inparkeren. Oudere auto’s hebben dit niet maar parkeersensoren kan je wel laten inbouwen. Dit voorkomt veel bumper- en lakschades. 

6. Zorg voor goede banden met voldoende profiel

Vooral bij een glad wegdek heb je hier profijt van. De minimale diepte van een band moet 1,6 mm zijn. In de winter is het verstandig de autobanden te vervangen door winterbanden. Dit kan eenvoudig bij de garage. En zorg ook dat de autobanden niet te oud zijn. Zie je kleine haarscheurtjes aan de zijkant? Dan wordt het tijd om ze te vervangen. 

7. Ga uitgerust de weg op

Zorg dat je niet vermoeid achter het stuur kruipt. En ontspan ook tijdens de rit. Je kan het beste maximaal twee uur aaneengesloten doorrijden. Neem dan minimaal 15 minuten rust voor je verder gaat, waarbij je de benen even strekt. Zorg indien mogelijk, dat je af kan wisselen met iemand uit jouw reisgezelschap.

Veel gestelde vragen

Je kunt direct naar een aangesloten hersteller 
Op vertoon van de Groene kaart (Internationaal verzekeringsbewijs) kun je de ruitschade laten herstellen. Via de pagina Schadehersteller zoeken vind je een aangesloten hersteller bij jou in de buurt.

Goed om te weten: 
  • Bij een WA-verzekering is er geen dekking voor ruitschade.
  • Bij de Aegon Autoverzekering met dekking Allrisk Royaal en bij Auto op Maat met dekking Vrijheid is het ook mogelijk om naar een hersteller te gaan die niet bij ons is aangesloten. 
Ja, dat kan wanneer je door de schade niet meer verder kunt rijden en hiervoor verzekerd bent. Neem hiervoor contact op met Aegon Schade Service op telefoonnummer +31 88 344 00 00.  

Voor het vervangen van een autoruit ben je verzekerd met de: 
  • Aegon Autoverzekering bij de dekkingen WA-Extra, Allrisk Basis, Allrisk Compleet en Allrisk Royaal. 
  • Auto op Maat verzekering bij de Beperkte- en Uitgebreide cascodekking Vrijheid en Voordeel. 
  • Aegon Autoverzekering Online bij de Beperkte en Uitgebreide cascodekking. 
  • Onna-Onna de dekkingen WA-Plus en WA-Casco.
In het buitenland heb je een eigen risico van € 75,- voor het vervangen van een ruit. Dit eigen risico heb je niet bij de Aegon Autoverzekering Allrisk met Royaaldekking en bij Onna-Onna. 
 
Bij de aanvraag van een verzekering betaal je € 6,05 aan poliskosten. Bij een wijziging of het toevoegen van een verzekering binnen het Woon- en VrijeTijdpakket betaal je geen poliskosten. Heb je een Aegon Auto op Maat of Autoverzekering? Dan betaal je € 6,05 aan poliskosten bij het wijzigen van jouw polis.