Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Preventietips inbraak

Het is een enge gedachte. Iemand in jouw huis die door jouw spullen gaat. Je wilt jouw waardevolle bezittingen natuurlijk niet kwijt. Hoe voorkom je inbraak?

Zet alleen jouw telefoonnummer op het label van jouw sleutelbos 

Iedereen kent ze wel, de labels aan de sleutelbossen. Als je je sleutelbos verliest, wil je deze natuurlijk terug. Je kan jouw telefoonnummer op het label schrijven. Zo kan de eerlijke vinder je bellen. Zet nooit jouw adres of naam op het label. De oneerlijke vinder weet dan waar je woont en heeft jouw sleutels en kan daarbij gemakkelijk binnen komen. 

Verstop de reservesleutel niet onder de bloempot of deurmat

Dit zijn nog steeds veel voorkomende verstopplekken. Handig voor als je de deur dichtdoet en vergeet je sleutel mee te nemen. Maar ook de eerste plaats waar een inbreker kijkt. Wil je een reservesleutel buiten jouw woning bewaren? Geef de reservesleutel aan iemand die je vertrouwt en dichtbij woont. 

Haal de sleutel uit het slot

Veel mensen draaien bij thuiskomst hun deur op slot en laten de sleutel in het slot. Je bent thuis, de deur is op slot. Wat kan er gebeuren?
Maar inbrekers zijn slim. Ze boren gaatjes in de deur, slaan een raampje in en kennen nog een aantal trucjes om bij deze sleutels te komen. Het wordt dan niet al te moeilijk om de inbreker binnen te laten.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Inbrekers gaan vaak professioneel te werk. Om binnen te komen, halen ze soms een complete deur of raam uit het kozijn. Je kan dit voorkomen door goede sloten en dievenklauwen te monteren. Deze zijn los verkrijgbaar of geïntegreerd in scharnieren. Gebruik alleen dievenklauwen of scharnieren met het SKG-keurmerk 2 sterren (SKG**).

Doe ramen en deuren dicht als je even weg gaat

Doe altijd de ramen dicht en deuren op slot, ook als je maar even weg bent, of op zolder de was gaat vouwen. Zo voorkom je dat inbrekers makkelijk in- en uitlopen. Ze zijn erg snel (en lenig).

Zorg voor oppas in huis bij begrafenissen

We vinden het vervelend deze tip te moeten geven. En zouden dit graag anders zien. Helaas is het zo dat inbrekers met veel interesse de rouwadvertenties in de krant lezen. Vaak staat hier ook een correspondentieadres in. Ze weten dan precies wanneer de bewoner niet thuis is. Je kan beter een bekende vragen om een oogje in het zeil te houden. Vaak kan je ook een uitvaartorganisatie om raad vragen. Of gebruik een postbus als correspondentie adres.

Zet je fiets altijd op slot, ook in eigen tuin of schuur

Een eigen tuin is vaak heel gemakkelijk te bereiken voor inbrekers. Als jouw fiets niet op slot staat, kan een inbreker je fiets eenvoudig meenemen. 

24-uursbelofte

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!