Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Preventietips waterschade

water

Waterschade ontstaat vaak door iets onschuldig. Soms duurt het even voor je wat ziet. En dan blijkt de schade groot. Gebruik onderstaande tips om dit te voorkomen.

1. Controleer regelmatig de kitnaden van uw bad en aanrecht

Een kitnaad tussen het aanrechtblad of bad en de muur voorkomt lekkage. Bij een scheurtje in een kitnaad, loopt water achter jouw bad of keuken. Zo kan het water zich gaan nestelen op plekken die je niet direct ziet of opmerkt en schade veroorzaken. Let er ook op dat er op de kitnaad geen schimmel ontstaat. Dat verhoogt ook de kans op lekkage.

2. Kijk regelmatig naar jouw dakgoot 

Bladeren bij de afvoer kunnen jouw dakgoot verstoppen. Maak zeker in de herfst regelmatig uw dakgoot schoon. En kijk ook of de goot goed waterdicht is en geen scheur heeft. Anders loopt het water bij veel regen, zo jouw huis in. 

3. Weet je waar de hoofdkraan zit?

Het is handig om te weten waar de hoofdkraan zit. Als er bijvoorbeeld een leiding scheurt, lopen liters water uw woning in. Dit stopt pas als je de hoofdkraan dichtdraait. Zo kan je grote schades beperken.

4. Gebruik geen agressieve middelen om jouw afvoer te ontstoppen

De agressieve middelen zijn vaak effectief, maar hebben een groot nadeel. Ze kunnen de leidingen van binnenuit beschadigen. Gebruik daarom bij verstopping soda met heet water. Dit werkt goed, je bent goedkoper uit en de kans op beschadiging van jouw leidingen is kleiner. 
Verstopping voorkomen is natuurlijk nog beter. Hoe? Maak putjes en zwanenhalzen regelmatig schoon en gooi geen (frituur)vet in het riool.

5. Laat jouw cv-ketel jaarlijks controleren

Je verkleint hierdoor de kans op waterschade. En het scheelt mogelijk ook stookkosten of andere onverwachte uitgaven. 

6. Maak gebruik van een waterslot 

Bij lekkage in een wasmachine of vaatwasser komt een enorme hoeveelheid water vrij. Het is slim om op jouw wasmachine en vaatwasser een waterslot te monteren. Een waterslot is een beveiligingsklep. Deze sluit de watertoevoer naar een water verbruikende machine af in geval van lekkage. Dit helpt wateroverlast te voorkomen. Nieuwe wasmachines en vaatwassers hebben vaak al een waterslot. Vraag dit even aan de verkoper als je een nieuwe wasmachine of vaatwasser gaat kopen.

7. Je kan ook een lekbak kopen

Gaat er toch wat fout? Dan vangt de lekbak een groot deel van het water op. En niet jouw vloer.

Blogs

Het regent, het regent… mijn huisje wordt (te) nat

Regen op komst! En niet zo’n beetje ook. Tuurlijk weet je – als je er even bij stilstaat – wat je zoal kan doen om waterschade aan én in je huis te voorkomen. Toch moet je er wel op tijd aan denken. Dus hier wat regenachtige tips.

Blusschade: “Líters en líters water in mijn huis…”

Beroofd worden op reis, een gebroken been op de piste en je huis in de hens. Stuk voor stuk situaties die je liever niet meemaakt. Gebeurt dit toch? Dan is het fijn als je goed verzekerd bent. Wij interviewen pechvogels die er alles van weten. Ditmaal: Kim (36) die blusschade had. 

24-uursbelofte

Onze 24-uursbelofte aan jou...

Heb je online een schade ingediend? Op werkdagen weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent. Beloofd!