Deze conflicten komen vaak voor bij de koop en verbouwing van een huis

Image
Rechstbijstandverzekering: conflicten komen voor bij koop en verbouwing huis

De verbouwing van je woning verloopt soepel. Totdat de aannemer je onlangs gegoten gietvloer kapotmaakt. En de reparatiekosten niet op zich wil nemen. Je krijgt gedoe, raakt in een conflict en hebt juridische hulp nodig. In de vorm van advies of zelfs rechtsbijstand. Vervelend, want dit kost je veel geld. Als je een huis koopt of verbouwt, is dit is een van de vele situaties dat een rechtsbijstandverzekering van pas komt. Lees hieronder welke situaties vaak voorkomen bij woningbezitters en hoe jij jezelf voor juridische hulp verzekert.

 

  Een rechtsbijstandverzekering is ook handig in deze situaties

  Naast deze voorbeelden is een rechtsbijstandverzekering in veel andere situaties ook handig. Bij ruzie over de aankoop van een product als consument. Of wanneer je een conflict hebt met je familie over de erfenis. Lees de 15 situaties waarin een rechtsbijstandverzekering nodig kan zijn.

  5 meestgestelde vragen over een geschil met je aannemer

  Je woning verbouwen? Volgens ARAG kreeg maar liefst 63 procent tijdens of na de verbouwing een conflict met de aannemer. Wil jij goed voorbereid zijn en weten wat je rechten zijn? In deze Q&A beantwoordt jurist Sander Harpman de meestgestelde vragen en geeft je tips over geschillen met een aannemer.

  3 situaties waarin rechtsbijstand nodig is als woningbezitter

  Als je een huis koopt, hoop je dat alles op rolletjes loopt. Toch ontstaat soms na de koop, tijdens de verbouwing of op de lange termijn, gedoe over je woning.  Natuurlijk voorzie je problemen liever! Maar net als een ongeluk, zitten ook die in een klein hoekje. Dit zijn de drie veel voorkomende conflicten over wonen:

  Image
  financier verbouwing aegon

  1. Verborgen gebreken aan woning

  Koop je een huis? Het is verplicht dat de verkoper gebreken aangeeft als die daarvan op de hoogte is. Ook kan je daar zelf grondig onderzoek naar doen. Zoals houtworm of lekkende ramen. Kom je er na de koop achter dat de vloer verzakt is. Of dat de leidingen verstopt zijn? Dan kan een conflict ontstaan met de verkoper van je woning. Handig als je juridisch advies vraagt bij een jurist of advocaat van ARAG.

  Image
  verbouwen of verhuizen

  2. Geschil met aannemer of installateur

  Nog druk bezig met de verbouwing? Soms loopt het anders dan gepland. Materialen die op zijn of het resultaat is gewoon slecht. De installateur plaatst de keuken verkeerd en wilt dit niet herstellen. Wie is dan verantwoordelijk voor de kosten? De juristen van ARAG helpen je om voor je belangen op te komen als je er samen niet uitkomt. 

  Image
  Stel op de bouwplaats

  3. Het niet toekennen van bouw- en omgevingsvergunningen

  Wil je jouw woning verbouwen, maar krijg je niet de juiste bouw- en omgevingsvergunningen? En raak je hierover in conflict met de gemeente? Heel vervelend! Zeker als het proces zo lang duurt, dat je maandenlang in een bouwval zit. En dat je zorgen zo hoog oplopen dat je juridische hulp nodig hebt. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, betaal je de hulp van juristen bij ARAG niet zelf. Wijn nemen de zorg uit handen. Een geruststellende gedachte!

  Veelgestelde vragen over de aanvullende dekking Wonen

  Wat is een rechtsbijstandverzekering met aanvullende dekking Wonen?

  Een Rechtsbijstandverzekering Wonen is een aanvullende dekking op de Basisverzekering Consument. Met deze dekking ontvang je juridische hulp van een jurist of advocaat van ARAG tijdens een conflict over je woning. Hiermee verzeker je de onverwachte kosten voor rechtshulp. En nemen juristen van ARAG je zorgen uit handen.

  Waarom de Rechtsbijstandverzekering met aanvullende dekking Wonen afsluiten?

  Het kopen van een woning is een grote investering. Hier wil je zorgeloos van genieten. Zonder dat je voor financiële verrassingen komt te staan. Wanneer je onverwacht rechtsbijstand nodig hebt, kunnen de kosten hoog oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor de kosten van juridische hulp. Ook als je geen conflict hebt, kun je 24/7 advies vragen aan de juristen van ARAG.

  Wanneer ben je verzekerd van juridische hulp?

  Vaak wordt een rechtsbijstandverzekering over het hoofd gezien bij het afsluiten van verzekeringen voor je woning. En wanneer je eenmaal problemen hebt, is het te laat. Je kunt namelijk alleen beroep doen op je rechtsbijstandverzekering als je conflict nog niet loopt en het ook niet zag aankomen. Bij Aegon ben je vanaf dag 1 verzekerd, maar alleen voor conflicten die ná de ingangsdatum zijn ontstaan.

  Image
  Tips voor een goedkope woonverzekering

  Deze woonverzekeringen komen ook van pas

  Wil je verbouwen, heb je een huis gekocht of ben je van plan een woning te kopen? Welke verzekeringen zijn verplicht? En welke zijn naast een rechtsbijstandverzekering nog meer handig om te hebben? Dat lees je hier.

   

   

   

  Bekijk woonverzekeringen
  Usabilla Feedback