Hulp nodig bij scheiden? Bij deze 4 conflicten komt mediation van pas

Image
Mediation bij scheidingsconflicten

De knoop is doorgehakt: jullie scheiden. Een achtbaan aan emoties en jij hebt wel genoeg aan je hoofd. Bij wie zijn de kinderen doordeweeks? Wie blijft in het huis wonen? Voorkom conflicten of los ze op een goede manier op. Mediation helpt daarbij. Hier lees je bij welke scheidingsconflicten mediation van pas komt en hoe jij je ervoor verzekert.

4 situaties waarin hulp bij echtscheiding nodig is

Conflicten bij scheiden voorkom je liever. Uit elkaar gaan is nooit prettig, helemaal niet als je er samen niet uitkomt. Een rechtsbijstandverzekering helpt jou om gebruik te maken van mediation. In deze vier situaties versoepelt mediation conflicten bij scheiden.

1. Conflict over de verdeling van goederen

Ben je getrouwd of geregistreerd onder huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden? Jullie hebben dan afspraken gemaakt bij de notaris over welke bezittingen en schulden van jou blijven. En welke je deelt.

Soms is het onduidelijk welke bezittingen van wie zijn. Bijvoorbeeld wanneer je allebei aan iets hebt meebetaald, zoals het bankstel. Van wie is het dan? Mediation bij scheiden helpt om uit dit soort conflicten over spullen te komen.

2. Conflict over het ouderschapsplan

Heb je kinderen en ga je uit elkaar? Hier komt soms een ouderschapsplan bij kijken.  Op welke dagen blijft een kind bij jou, of krijg je volledig voogdij? Co-ouderschap of volledige voogdij stel je graag zonder gedoe op. Soms lukt dit niet. Of je wil gedoe graag vooraf voorkomen. Het is goed mediation hierbij in te schakelen.

3. Conflict over alimentatie

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap zorg je voor elkaar. Ook financieel. Wanneer je gaat scheiden, zijn hier ook nog regels aan verbonden. Bijvoorbeeld over partneralimentatie en kinderalimentatie.

Een conflict over alimentatie ontstaat zomaar. Ook wanneer je al even gescheiden bent. Omdat je vindt dat alimentatie onterecht is. Omdat de ander meer verdient. Of je bent het oneens over de periode dat je alimentatie moet betalen of ontvangen. Mediation helpt bij het opstellen van duidelijke afspraken en voorkomt een conflict. En wanneer je al een conflict hebt, helpt mediation om hier samen uit te komen.

4. Loyaliteitsconflict

Heb je kinderen en raken ze betrokken bij de scheiding? Dan heb je grote kans op een loyaliteitsconflict. Hier is het kind de dupe van. Denk aan als jouw ex-partner je afschildert als de slechterik of cadeautjes belooft. ‘Wist je dat papa is vreemdgegaan? Als je bij mama komt wonen, krijg je een iPhone.’

Soms loopt het conflict zo uit de hand dat de scheiding zich ontwikkelt tot een vechtscheiding. Beperk schade bij kinderen zo veel mogelijk. Ook in deze situatie is het verstandig mediation in te schakelen.

Image
Krijg juridische hulp van ARAG

Rechtsbijstandverzekering: krijg juridische hulp van ARAG

Heb je weleens juridische hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat je gedoe hebt over de verbouwing van je huis. Of over het kopen van spullen, zoals je supersonische televisie. Of vanwege een verkeersongeval. In dat geval zit je bij ons goed. Je kiest zelf wat je wel en niet verzekerd. En dus wat je betaalt. Goed om te weten: met onze rechtsbijstandverzekering helpen ervaren juristen van ARAG je om op te komen voor je recht. Snel, betrouwbaar en goed.

Lees meer over de Rechtsbijstandverzekering en dekkingen. Bereken mijn premie

Veelgestelde vragen over de aanvullende dekking Fiscaal recht & Vermogensbeheer

Wat is een rechtsbijstandverzekering met aanvullende dekking Fiscaal recht & Vermogensbeheer?

Fiscaal recht & Vermogensbeheer is een aanvullende dekking op de Basisverzekering Consument. Met deze dekking ontvang je een vergoeding voor mediation tijdens een scheidingsconflict. Hiermee verzeker je de onverwachte kosten voor mediation.

Waarom de Rechtsbijstandverzekering met aanvullende dekking Fiscaal recht & Vermogensbeheer afsluiten?

Trouwen of geregistreerd partnerschap aangaan is een groot avontuur. Zeker wanneer je samen een kind krijgt. Wees je bewust van problemen die ontstaan wanneer je niet meer samen bent. Zoals een conflict over alimentatie. Kom je er samen niet uit, en heb je onverwachts mediation nodig? Dan lopen de kosten voor mediation vaak hoog op. Door je bij ons te verzekeren, worden de kosten voor mediation tot aan € 3000,- vergoed. Zo ga je op een nette manier uit elkaar en verloopt het proces van scheiden soepel en snel. En neem je het heft in eigen handen.

Wanneer ben ik verzekerd voor rechtsbijstand bij de aanvullende dekking Fiscaal recht & Vermogensbeheer?

Vaak wordt een rechtsbijstandverzekering over het hoofd gezien bij het afsluiten van verzekeringen. En wanneer je eenmaal een conflict hebt, is het te laat. Je kunt alleen beroep doen op je rechtsbijstandverzekering als je conflict nog niet loopt en ook niet zag aankomen. Bij ons ben je vanaf dag één verzekerd. Maar alleen voor conflicten die ná de ingangsdatum zijn ontstaan. De aanvullende dekking Fiscaal Recht & Vermogensbeheer is hier een uitzondering op: hiervoor moet je eerst drie jaar verzekerd zijn. En minstens één jaar getrouwd of geregistreerd partnerschap zijn aangegaan.

Image
rechtsbijstandverzekering

In deze situaties is een rechtsbijstandverzekering ook handig

Naast deze voorbeelden is een rechtsbijstandverzekering in veel andere situaties ook handig. Denk aan ruzie met de verkoper van je nieuwe supersonische tv. Of bij een conflict met je familie over de erfenis. Hier lees je over 15 situaties waarin een rechtsbijstandverzekering nodig kan zijn.

Usabilla Feedback