Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Verzekeren U wilt als zzp'er een overlijdensrisicoverzekering

U wilt als zzp'er een overlijdensrisicoverzekering

Bent u zzp’er? En heeft u een partner, een gezin, een koophuis of misschien wel alle drie? Heeft u er wel eens aan gedacht wat daarmee gebeurt als u overlijdt? Liever niet natuurlijk. Dat begrijpen we. Maar de financiële gevolgen na overlijden kunnen groot zijn. En dus is het belangrijk dat u zelf iets regelt. Zéker als zzp’er. Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is dan een goede oplossing. 

De overlijdensrisicoverzekering in het kort

Met een overlijdensrisicoverzekering  kunnen uw gezinsleden doorgaan met hun leven, zonder financiële problemen. Ook als u er niet meer bent. U bepaalt zelf hoe lang u verzekerd wilt zijn. En voor hoeveel. Als u tijdens de duur van de verzekering overlijdt, komt er een geldbedrag vrij. U geeft bij het afsluiten aan wie dat geldbedrag krijgt. 

Waarom zou u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Als u overlijdt, valt er een inkomen weg. Maar de vaste lasten, zoals uw huur, lopen gewoon door. Als u niets regelt, kunnen uw nabestaanden op korte termijn in financiële problemen komen. Terwijl ze dan al genoeg aan hun hoofd hebben. Ook daarom is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat uw gezin geen geldzorgen heeft als u er niet meer bent.

Juist voor zzp’ers is een overlijdensrisicoverzekering erg belangrijk

Mensen in loondienst bouwen via hun werkgever pensioen op. Wanneer zij overlijden, ontvangen hun nabestaanden automatisch een ‘nabestaandenpensioen’. Als zzp’er moet u dat zelf regelen. Ook als u wel jarenlang in loondienst heeft gewerkt. Het pensioen dat u voor later heeft opgebouwd, uw ouderdomspensioen, blijft namelijk gewoon staan. Maar het recht op nabestaandenpensioen vervalt vaak op het moment dat u uit dienst gaat. Een overlijdensrisicoverzekering is dan een goed alternatief. Zo blijven uw nabestaanden niet met lege handen achter.

Hoe duur is een overlijdensrisicoverzekering?

Veel mensen denken dat een overlijdensrisicoverzekering duur is. Maar dat valt erg mee. U betaalt elke maand een vaste premie. Al voor een paar euro per maand heeft u een overlijdensrisicoverzekering bij Aegon. Bent u benieuwd naar wat een overlijdensrisicoverzekering u per maand zou kosten? Dat kunt u snel en eenvoudig berekenen.

Bekijk ons product

Bekijk de mogelijkheden van onze overlijdensrisicoverzekering en bepaal wat voor u de beste keuze is. U kunt meteen uw premie berekenen en de verzekering online aanvragen. Liever eerst contact met een adviseur? Ook dat regelt u direct online.

Aegon Overlijdensrisico-verzekering

Uitkering
Vanaf € 25.000,- tot € 2.450.000,- (looptijd: vanaf 5 tot 40 jaar)

Voor wie
Minimaal 18 en maximaal 60 jaar