Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

U wilt als zzp'er een overlijdensrisicoverzekering

Bent u zzp’er? En heeft u een partner, een gezin, een koophuis of misschien wel alle drie? Heeft u er wel eens aan gedacht wat daarmee gebeurt als u overlijdt? Liever niet natuurlijk. Dat begrijpen we. Maar de financiële gevolgen na overlijden kunnen groot zijn. En dus is het belangrijk dat u zelf iets regelt. Zéker als zzp’er. Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is dan een goede oplossing. 

De overlijdensrisicoverzekering in het kort

Met een overlijdensrisicoverzekering  kunnen uw gezinsleden doorgaan met hun leven, zonder financiële problemen. Ook als u er niet meer bent. U bepaalt zelf hoe lang u verzekerd wilt zijn. En voor hoeveel. Als u tijdens de duur van de verzekering overlijdt, komt er een geldbedrag vrij. U geeft bij het afsluiten aan wie dat geldbedrag krijgt. 

Waarom zou u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Als u overlijdt, valt er een inkomen weg. Maar de vaste lasten, zoals uw huur, lopen gewoon door. Als u niets regelt, kunnen uw nabestaanden op korte termijn in financiële problemen komen. Terwijl ze dan al genoeg aan hun hoofd hebben. Ook daarom is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat uw gezin geen geldzorgen heeft als u er niet meer bent.

Juist voor zzp’ers is een overlijdensrisicoverzekering erg belangrijk

Mensen in loondienst bouwen via hun werkgever pensioen op. Wanneer zij overlijden, ontvangen hun nabestaanden automatisch een ‘nabestaandenpensioen’. Als zzp’er moet u dat zelf regelen. Ook als u wel jarenlang in loondienst heeft gewerkt. Het pensioen voor later, het ouderdomspensioen, blijft namelijk gewoon staan. Maar het nabestaandenpensioen vervalt. Een overlijdensrisicoverzekering is dan een goed alternatief. Zo blijven uw nabestaanden niet met lege handen achter.

Soms is een overlijdensrisicoverzekering verplicht

Wist u dat als u een huis koopt, een overlijdensrisicoverzekering soms verplicht is? Bijvoorbeeld als u een hypotheek wilt afsluiten voor meer dan 80% van het aankoopbedrag. Uw hypotheekverstrekker weet dan zeker dat de hypotheek wordt betaald. Ook als u vroegtijdig overlijdt. Met het bedrag dat dan vrijkomt, wordt de hypotheek afgelost. Uw partner en kinderen kunnen dan in jullie huis blijven wonen. Een geruststellend idee.   

U bepaalt zelf hoe hoog het bedrag is dat u verzekert

Hoe hoog is het bedrag dat u verzekert met een overlijdensrisicoverzekering? Dat bepaalt u zelf. We noemen dat het ‘verzekerd bedrag’. U kunt kiezen voor een vast verzekerd bedrag. Bijvoorbeeld om de de studie van de kinderen te betalen, of de hypotheek af te lossen. Maar u kunt het verzekerd bedrag ook geleidelijk laten dalen. Bijvoorbeeld als u denkt dat uw gezin in de toekomst steeds minder geld nodig heeft. Het verzekerd bedrag dat wij uitkeren wordt dan ieder jaar lager. En uw premie gaat natuurlijk ook geleidelijk aan omlaag.

Hoe duur is een overlijdensrisicoverzekering?

Veel zzp’ers denken dat een overlijdensrisicoverzekering duur is. Maar dat valt erg mee. U betaalt elke maand een vaste premie. Vanaf €3,25 per maand heeft u al een overlijdensrisicoverzekering bij Aegon. Bent u benieuwd naar wat een overlijdensrisicoverzekering u per maand zou kosten? Dat kunt u snel en eenvoudig berekenen.

Zzp’er met wisselend inkomen? Geen probleem!

Heeft u wisselende inkomsten? Dat hoeft geen probleem te zijn voor een overlijdensrisicoverzekering. U kunt namelijk uw verzekerd bedrag of de looptijd tussentijds aanpassen. U betaalt dan minder premie. De uitkering na overlijden wordt natuurlijk wel lager. Alleen als uw overlijdensrisicoverzekering aan uw hypotheek is gekoppeld, moet u eerst toestemming vragen. Dit doet u bij uw hypotheekverstrekker. Wilt u later uw bedrag of looptijd toch weer verhogen? Geen probleem, bij ons kan dat.

Bekijk ons product

Bekijk de mogelijkheden van onze overlijdensrisicoverzekering en bepaal wat voor u de beste keuze is. U kunt meteen uw premie berekenen en de verzekering online aanvragen. Liever eerst contact met een adviseur? Ook dat regelt u direct online.

Aegon Overlijdensrisico-verzekering

Uitkering
Vanaf € 25.000,- tot € 2.450.000,- (looptijd: vanaf 5 tot 40 jaar)

Voor wie
Minimaal 18 en maximaal 60 jaar

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag.

Chat met een medewerker

U kunt direct chatten met één van onze medewerkers.