Jouw gezinssituatie wijzigt

Hier vind je informatie over de meest voorkomende wijzigingen in jouw persoonlijke situatie en wat te doen met jouw verzekering. Mocht jouw situatie er niet tussen staan kan je ons bereiken via onze Klantenservice pagina.

Wil je jouw persoonlijke gegevens (zoals adres, rekeningnummer of e-mailadres) aanpassen?

Dit kan je snel en eenvoudig aanpassen in Mijn Aegon. Ga hiervoor naar het onderdeel Mijn Gegevens in Mijn Aegon.

Jouw kind(eren), ook pleeg- en/of stiefkinderen, zijn meeverzekerd wanneer je kiest voor de gezinssamenstelling ‘jezelf met kinderen’ of ‘jezelf en jouw partner met kinderen’. Bij het afsluiten van jouw schadeverzekering heb je een gezinssamenstelling gekozen (op jouw polisblad in Mijn Aegon staat waarvoor je gekozen hebt).

Alleen ongetrouwde kinderen (ook jouw pleeg- en/of stiefkinderen) zijn meeverzekerd. Dit kunnen ook de kinderen van jouw partner zijn. Het gaat er om dat zij met jou een huishouden vormen. Zij kunnen thuis of ergens anders wonen omdat ze studeren. Als de studie eindigt en/of het kind gaat een huishouden vormen met iemand anders, dan eindigt de dekking voor dit kind. Er is geen leeftijdsgrens voor het meeverzekeren van jouw kind. In Mijn Aegon kan je per verzekering de gezinssamenstelling aanpassen.

Naar Mijn Aegon

Nadat je bent 'ingelogd' klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op ‘Wijzigen verzekering’. Hier doorloop je enkele stappen.

Als jouw kinderen niet meer thuis wonen en niet (meer) studeren. Ze getrouwd zijn of met iemand anders een huishouden vormen. Dan zijn jouw kinderen niet meer meeverzekerd ook al staan ze bij jou op de polis.

Heb je uitwonende, studerende kinderen? 

Met de Aegon Inboedelverzekering Allrisk kun je de spullen op de studentenkamer ook meeverzekeren voor een standaardbedrag. Door de module ‘Uitwonende studerende kinderen’ aan te vinken. 
Met deze aanvullende dekking zijn de spullen op de studentenkamer van je uitwonende studerende kinderen ook verzekerd. De spullen zijn verzekerd in de woning waar de kinderen voor hun studie tijdelijk wonen. Maar tot maximaal de hieronder genoemde verzekerde bedragen. En zolang de schade niet is uitgesloten volgens de Polisvoorwaarden.

Deze aanvullende dekking kent drie onderdelen. De verzekerde bedragen zijn:

  • Inboedel: € 7.500,-
  • Audio-,visuele en computerapparatuur: € 1.500,-
  • Lijfsieraden: € 500,-

Zijn alle kinderen het huis uit en studeren zij niet meer? Pas dan jouw verzekering aan naar de gezinssamenstelling “Jezelf” of “Jezelf en jouw partner”. Dit doe je in Mijn Aegon bij de desbetreffende verzekering via Mijn Producten.

Naar Mijn Aegon

Als nabestaande moet je tijdens een zware tijd ook nog eens veel zaken regelen.

Onze Nabestaandendesk helpt je bij de afhandeling van je producten bij Aegon. Bij een overlijdensmelding via het formulier kan je direct documenten meesturen. Voor het beëindigen van schadeverzekering(en) hebben we een kopie van de akte van overlijden nodig.

Een overlijden melden

Wanneer jij en jouw partner gaan trouwen of samenwonen, moet je verschillende verzekeringen aanpassen.

Denk bijvoorbeeld aan gezinssamenstelling en dekkingen. Een aantal van deze wijzigingen kan je direct regelen in Mijn Aegon. Selecteer in Mijn Aegon de verzekering die je wilt wijzigen en klik onderaan de pagina op ‘Wijzigen’. Vervolgens doorloop je de aangegeven stappen.

Naar Mijn Aegon

Wanneer jij en jouw ex-partner uit elkaar gaan, moet je verschillende verzekeringen aanpassen.

Denk bijvoorbeeld aan gezinssamenstelling en dekkingen. Een aantal van deze wijzigingen kan je direct regelen in Mijn Aegon. Selecteer in Mijn Aegon, onder de optie Mijn Producten de verzekering die je wilt wijzigen en klik onderaan de pagina op ‘Wijzigen’. Vervolgens doorloop je de aangegeven stappen.

Naar Mijn Aegon

Wat te doen met jouw levensverzekering?

Als je gaat scheiden, heb je verschillende opties voor jouw Aegon Levensverzekering. Je kan de verzekering onveranderd door laten lopen, overdragen of beëindigen. Wijzigingen van jouw levensverzekering kan gevolgen hebben voor de belasting. Je kan de mogelijkheden het beste bespreken met jouw financieel adviseur of advocaat.
Valt de levensverzekering onder het gemeenschappelijke vermogen van jou en jouw ex-partner? Dan maken jij en ex-partner daarover afspraken in het echtscheidingsconvenant.

Meer informatie over scheiden en een levensverzekering