Vrijval kapitaalverzekering (box3*)

Jouw kapitaalverzekering komt vrij, wat nu?

Met welk doel ook, je sloot jaren geleden een verzekering af die valt onder de belastingregels van box3*. Binnenkort komt jouw geld vrij. Je kan het direct besteden, maar wanneer je dit niet wilt biedt Aegon jou verschillende mogelijkheden. Wil je het geld dat nu vrijkomt, doorstorten naar een bankrekening of verzekering waar het kan doorgroeien? Of wilt je bijvoorbeeld maandelijks een bepaald bedrag blijven sparen of beleggen zoals je gewend bent? En wil je dan sparen, beleggen of een combinatie van garantie en beleggen? Hieronder hebben we onze mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet.

De volgende producten zijn voor jou geschikt:
Bedrag door laten groeien
Doorgaan met periodiek sparen/ beleggen

Aegon Deposito sparen
Heb je jouw kapitaal even niet nodig? Spaar tegen een vaste en hoge rente op een depositospaarrekening. Je kan kiezen uit looptijden van 1 tot 20 jaar.
Lees meer over Aegon Deposito sparen

  •  
  •  

Aegon Sparen
Aegon Sparen is een internet spaarrekening zonder voorwaarden, met een aantrekkelijke rente. Je hebt alle vrijheid op het gebied van sparen, opnemen en storten.
Lees meer over Aegon Sparen

  •  
  •  
Het volgende product is voor jou geschikt:
Bedrag door laten groeien
Doorgaan met periodiek sparen/ beleggen

Aegon Beleggen
Met deze rekening kan je beleggen in Aegon-fondsen. Je bepaalt zelf welk risico je wilt nemen om kans te maken op een hoger rendement.
Lees meer over Aegon Mix Beleggen en Aegon Vrij Beleggen

  •  
  •  

* Binnen de inkomstenbelasting maken we onderscheid tussen verschillende soorten inkomen. Het soort inkomen, uitgedrukt in (belasting)boxen bepaalt de belastingregels waarmee je te maken hebt:

  • box1: Inkomen uit werk en woning
  • box2: Inkomen uit aanmerkelijk belang
  • box3: Inkomen uit sparen en beleggen

Je kan eenvoudig bepalen of je een box3-verzekering hebt. Wanneer je een box3-verzekering hebt, was de premie of koopsom niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Je kan het vrijgekomen bedrag vrij besteden. Dit wordt een box 3 kapitaalverzekering genoemd. Let op: een kapitaalverzekering eigen woning valt niet in box 3. Een kapitaalverzekering eigen woning is een verzekering die is bestemd voor de aflossing van de eigenwoningschuld en die aan speciale voorwaarden voldoet.

 

Je hebt een box1-lijfrenteverzekering wanneer je de betaalde premie of koopsom in het verleden hebt afgetrokken van de inkomstenbelasting. Voor vrijkomende lijfrenteverzekeringen gelden aparte belastingregels. Je kan het vrijgekomen bedrag uit jouw lijfrenteverzekering bijvoorbeeld niet vrij besteden. Je bent verplicht om met het vrijgekomen bedrag een nieuw product te kopen dat ervoor zorgt dat je periodiek (bv maandelijks) een uitkering ontvangt. Heb je een vrijkomende lijfrenteverzekering? Kijk dan op www.aegon.nl/lijfrente voor meer informatie.