Brand

Bescherm jezelf en je dierbaren

Vlam in de pan of een overhitte powerbank. Brand ontstaat meestal door iets kleins. Maar dat kleins kan grote gevolgen hebben. Je spullen verzekeren we. En je huis ook. Alleen is dat huis natuurlijk meer dan meubels, stenen en dakpannen. Want wat gebeurt er met je herinnering aan de eerste stapjes van je dochter of de trouwringen van je ouders. Én hoe veilig voel je je eigenlijk nog na een brand? Daarom zeggen wij: bescherm jezelf en dierbaren tegen brand. Hoe? Dat lees je hier!

Bekijk de brandverzekering
Image
Schade door brand

Rookmelders verplicht per 1 juli 2022

Minimaal 1 op iedere verdieping in je woning. Dat staat straks in de wet. Wil jij jezelf en je dierbaren beschermen tegen de gevolgen van brand? Hang ze direct op. Hulp nodig? Lees alle ins en outs in ons blog 'Rookmelders verplicht: 7 tips voor een goede voorbereiding'.

Bekijk blog

Brandpreventie

Wist je dat er jaarlijks ruim 60.000 woningbranden zijn? Dat zijn er ruim 160 per dag! In deze video leggen we uit wat de voornaamste oorzaken zijn van een woningbrand, waarom een rookmelder belangrijk is en hoe je jezelf nog meer kunt voorbereiden op een mogelijk brand.

Bekijk ook de brandverzekering

Preventietips

Image
Rookmelder

Rookmelders straks verplicht: 7 tips voor een goede voorbereiding

Het allerliefst plak je die dingen áchter het behang. Want rookmelders fleuren je woning niet bepaald op. Toch redden ze letterlijk levens en voorkomen ze brandschade. Daarnaast is het vanaf juli 2022 ook nog eens verplicht In Nederland om op elke woonlaag een rookmelder te hebben. Dusss… helpen we je uit de brand met deze tips over rookmelders?

Lees verder
Image
Haardvuur

Preventietips brand

  • Plaats een rookmelder op elke woonverdieping in je huis
  • Sluit (binnen)deuren voordat je naar bed gaat
  • Laat minimaal 1 keer in de 5 jaar je elektra nakijken door een installateur
  • Voorkom een vlam in de pan
  • Zorg voor blusmiddelen in je keuken
  • Laat je schoorsteen regelmatig schoonmaken
  • Zorg dat powerbanks hun warmte kwijt kunnen
  • Ontdoe je meterkast en ruimte rond je cv van brandbare materialen
  • Check die kaars en sigaret
Lees de uitgebreide uitleg

Interviews

Image
Schade expert André van Brecht

Schade-expert André: “Wat ik het meest zie, is brand door kortsluiting”

Als iemand iets van brand, brandveilig wonen en schade weet: dán is het André van Brecht wel. Hij is schade-expert bij Aegon. André rijdt heel het land door om klanten te helpen bij schades. Benieuwd hoe je een

Lees verder
Image
Brandverzekering

Brandverzekering voor je huis of spullen

Het zal je maar gebeuren: je waardevolle verzameling verbrand. Alles in één keer weg. Dit overkwam Piet (73). Hij verzamelt al jaren computergestuurde modelspoorbanen. En die zijn veel waard! Piet zag een groot deel van zijn verzameling in vlammen opgaan. Lees hier zijn verhaal.

Lees verder
Image
Woningbrand

Woning afgebrand: en dan? Schaderegelaar Erik vertelt

Er staat een laag water in je huis of je keuken vliegt in de hens: je meldt de schade bij je verzekeraar. Maar wat gebeurt er daarna? Wie beoordeelt bijvoorbeeld de schade en zorgt dat de boel wordt hersteld? We vragen het aan Erik van Galen, schaderegelaar bij Aegon.

Lees verder

Brandverzekering voor je huis of spullen

Op zoek naar verzekering tegen brandschade? Of wil je weten wat een brandverzekering is en hoe het werkt? We helpen je. Een brandverzekering is eigenlijk een beetje een ouderwetse term. Een verzekering voor je huis of spullen beschermt je tegenwoordig namelijk bij schade door veel meer gevaren. Bijvoorbeeld storm of inbraak. We leggen graag uit hoe het precies zit.

Lees verder

Wonen

Maak van je huis een veilige plek. Hoe je dat doet?

Lees verder