Inbraak

Zo zorg jij voor een veilig thuis

Dagje weg, eventjes een boodschap doen, een weekje op vakantie...dat moet kunnen. Maar wat gebeurt er ondertussen in je huis? Heb je dat wel goed beveiligd? Met niemand in de buurt, staat inbrekers namelijk niks in de weg. Je wil natuurlijk niet dat de spullen die je in huis hebt staan, gestolen worden. En je wilt je in je eigen huis zo veilig mogelijk voelen. Maar jij kunt inbrekers een een stapje voor zijn! Hoe beter je huis preventief beveiligd is, hoe minder kans op inbraak. Denk vooruit en maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk met onze tips.

Image
Preventietips tegen inbraak

Preventietips

Laat je huis inbraakproof achter.

Kleine moeite, groot effect: met de zeven gouden tips van de wijkagent lijkt het net of je thuis bent. Spoiler: dat gaat veel verder dan goede sloten. Ontdek hoe jij fijn en veilig op vakantie gaat én loop een ronde mee.

Image
preventietips inbraak

Zo beveilig je je huis tegen inbraak

  • Vraag je buren oogje in het zeil te houden
  • Laat de post weghalen
  • Gordijnen open en dicht doen
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk
  • Pas op met social media
Lees de uitgebreide uitleg

Interviews

Image
Aegon duindam

Binnen no time stond hij op het balkon en verdween over de balustrade

Mevrouw Duindam voelde zich nooit eerder zo veilig als in haar huis op de eerste etage. Het balkon grenst aan de tuin van een hotel. Daar hangen camera’s en er staat ook nog eens een hek omheen. Toch stond er die ene avond een inbreker in haar nachtkastje te graaien. 

Lees verder
Image
Inbraak Aegon

Dat mijn dierbare herinneringen zijn afgepakt, vind ik het allerergste

Of je nou een weekend weg bent of even boodschappen doet: ze zijn sneller dan het geluid en komen altijd onverwacht. Inbrekers. Ook mevrouw Hofland werd eind oktober slachtoffer van woninginbraak.

Lees verder
Image
Beste inbraakbeveiliging

‘De beste inbraakbeveiliging? Zijn de mensen zelf!’

De feestdagen staan voor de deur. Een periode dat het risico op inbraak 80 tot 90% hoger is. Volgens de laatste maatregelen van de overheid mogen we gelukkig een paar vrienden of familieleden opzoeken. Inbrekers weten dit.

Lees verder
Image
Anti-inbraakexpert Coen

Vijf vragen aan anti-inbraakexpert Coen

Coen Staal is voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken die deze mei en juni voor de zestiende keer plaatsvinden. "Ga je op vakantie? Zorg dan voor goed deurbeslag en hou meer lampen aan dan alleen het keukenlicht. Een investering van een paar tientjes kan al helpen om inbrekers een deurtje verder te doen kijken."

Lees verder

Onze woonverzekeringen

Je huis en spullen

Welke dekking past bij jou?

Vaak kun je kiezen. Tussen Basis of Royaal/Allrisk bijvoorbeeld. Welke dekking bij je past, hangt af van je situatie. Wat kan én wil je bijvoorbeeld zelf betalen bij een schade?

Bekijk de checkvragen
Image
Header vooruitdenken

Fijn en veilig wonen

Of je nu brand wil voorkomen, thuis van het gas af wil of zonnepanelen op je dak legt: met onze woonverzekeringen kan je alle kanten op. Ongeacht voor welke woonvorm je kiest. Zodat je fijn en veilig kunt wonen. 

Alles over fijn en veilig wonen