Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

De keuze van Sophie Souwer

19 juli 2016

door Redactie | Aegon Blog

'Ik liep 70 uur per week stage én roeide op topniveau'

Sophie Souwer (29) is één van de roeisters uit de vrouwen acht die in Rio de Janeiro opgaat voor eremetaal. Na de Spelen vertrekt ze voor minimaal een aantal maanden naar Italië.

Nederland of Italië?

“Ik ben in Nederland opgegroeid, maar Italië trekt me op dit moment meer. Toen ik daar als kind voor het eerst op vakantie was,  was ik meteen verkocht. Twee-en-een-half jaar geleden ontmoette ik mijn huidige vriend Martino Goretti, die ook toproeier is. Dat heeft mijn liefde voor het land nog verder aangewakkerd. Ik heb het geluk dat we dit seizoen twee keer een langere periode in Pusiano trainen. Dat is een half uur van het dorp waar Martino woont, dus ik ben daar al vaak op bezoek geweest. Het is heel bijzonder hoe ze daar met familie omgaan, heel intens. Na de Olympische Spelen ga ik waarschijnlijk voor een langere periode daarheen. Daar kijk ik erg naar uit. Ondertussen ben ik druk bezig met het leren van de taal. Via een app oefen ik elke dag!”  

Olympisch goud of een eigen verloskundepraktijk?

“Dat is makkelijk, olympisch goud! Niet alleen past dat beter bij waar ik nu mee bezig ben. Ook heb ik – voorlopig – niet de ambitie een eigen praktijk te beginnen. Ik ben meer van de actie en wil niet te veel tijd kwijt zijn aan gesprekken en visites. De combinatie roeien en verloskunde komt niet vaak voor. Vooral de stages zijn intensief met werkweken van ruim 70 uur en dan ook nog deels ’s nachts. Toch heb ik het altijd goed kunnen combineren met topsport. Ik heb het heel planmatig aangepakt zodat ik precies na de Olympische Spelen van Londen klaar zou zijn en meteen in het Nederlandse team kon rollen. Dat is perfect gelukt. De laatste jaren werkte ik flexibel als waarnemer in Amsterdam.” 

Gyas of Njord?

“Die is gemeen. Ik ben mijn roeicarrière begonnen bij Gyas in Groningen. Daar liggen mijn roots en heb ik meer vrienden. Toen ik voor het roeien naar de Randstad kwam, vond ik het fijn ook een eigen plek te hebben, die vond ik op Njord in Leiden. Hun coach, Lili Wabeke-Meeuwisse, heeft me erg geholpen bij het laatste zetje richting de top. Toen ik daar dagelijks rondliep, vond ik het wel zo netjes ook daar lid te worden. In onze acht is iedereen van een verschillende vereniging. Dat is uniek. Ik denk dat het laat zien dat er voor iedereen kansen liggen, ongeacht bij welke club je zit.”      

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.