Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Eline op huizenjacht
Blog Hypotheek “We willen geen overhaaste beslissing nemen”

“We willen geen overhaaste beslissing nemen”

16-10-2018

Fijn en betaalbaar wonen. Dat wil iedereen! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker nu er gekte op de huizenmarkt heerst. Hoe houd je dan het hoofd koel? Eline (24) weet daar alles nadat ze met verborgen camera’s werd gefilmd tijdens een bizarre bezichtiging van een huis in Amsterdam.

Daar sta je dan, in een waanzinnig huis met héél veel kapers op de kust…

Eline: “Haha, ja… ik ging er zonder verwachtingen heen. Mijn vriend Hilke had gezegd dat ie via zijn moeder een huis wist dat nog niet op Funda stond. We mochten het bezichtigen voordat het online kwam. Ideaal, dacht ik. We waren al ruim een half jaar op zoek naar een huis in Amsterdam en hadden de hoop eigenlijk opgegeven. Alles is zó duur en mensen bieden zo een halve ton over. Ik wist natuurlijk niet dat Hilke in het complot zat en dat alles in scene was gezet.” 

Wat dacht je toen je het huis zag?

“Aan de buitenkant zag het huis er gaaf uit. Toen de buurman aanliep met een biertje en peuk in zijn handen, vond ik dat wel wat vreemd. Het was elf uur ’s morgens! Maar ach… Ik sloeg er geen acht op. Binnen deden Hilke én alle andere mensen die het huis bezichtigden erg enthousiast. Dat werkte aanstekelijk: ik zag dat het huis veel potentie had. Toen de makelaar zei dat we het voor € 330.000 mochten hebben, bracht mij dat van mijn stuk. We waren al zo lang op zoek! Ik dacht: misschien moeten we het maar gewoon doen!” 

Toen bleek je onderdeel te zijn van een experiment. Had je écht niets door?

“Nee, gek hè? Het duurde echt lang voordat het kwartje viel. Ik was vol ongeloof. Achteraf realiseerde ik mij dat allerlei dingen niet klopten. Een badkamerdeur die eruit viel, een bananenschil op de grond, de vreemde makelaar en gekke buurman… Hilke en ik hebben nog lang nagepraat én gelachen.”

Wat leerde je van deze bezichtiging?

“Laat je niet opjutten! Vraag om de papieren, kijk naar de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt en denk goed na of je een huis écht wil. Of wij nog op zoek zijn naar een koophuis? Nee… wij besloten nog even te blijven huren. We willen geen overhaaste beslissing maken.”

Nog méér tips voor het kopen van jouw droomhuis!

Misschien verhuis je naar een andere stad voor een nieuwe baan, ga je samenwonen of is er een kleine op komst. Wat de reden ook is: het kopen van een huis is leuk en spannend tegelijk. Wij helpen je graag verder! Bekijk dit handige stappenplan of neem contact op met een (onafhankelijk) adviseur die jouw financiële situatie in kaart brengt.

Download het stappenplan

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!