Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Binnen 10 jaar van je hypotheek af? Het kan echt.

Hypotheekvrij leven
Blog Hypotheek Binnen 10 jaar van je hypotheek af? Het kan echt.
14-12-2020

Zulke lage woonlasten dat je er eigenlijk niet voor hoeft te werken. Hoe lekker is dat? Je kunt misschien zelfs eerder stoppen met werken. Als je je afvraagt wie toch die mensen zijn die voor hun 50ste met pensioen gaan? Dan heb je hier 4 tips om er zelf ook één te worden.

Wist je dat: Nederland is geen eigenwoningland

Van alle Europese landen bungelt Nederland onderaan het rijtje van 100% woningbezitters. 70% van de Nederlandse bevolking heeft een eigen huis met hypotheek. In vergelijking tot andere landen hebben we de dubieuze eer van de hoogste gemiddelde hypotheekschuld in Europa*. Waar ook nog eens het minst op afgelost is. Slechts 10% van de Nederlandse huiseigenaren heeft géén hypotheeklast en is 100% eigenaar. Tijd om daar verandering in te brengen! (*Bron)

Eigen huis dat écht van jou is. Het kan!

Dat lage woonlasten relaxed zijn snap je waarschijnlijk wel. Maar heb je wel eens nagedacht over het voordeel van eigen vermogen hebben? Een huis met een hypotheek is gewoon eigendom van de bank. Als je hypotheekvrij bent en je huis gaat verkopen, is de opbrengst volledig van jou. Ka-ching! Maar hoe start je? Hier 4 tips waarmee je een hypotheekvrij leven kunt beginnen.

1. First things first: papierwinkel uitzoeken

Weet je eigenlijk wel wat voor soort hypotheek je hebt? Zoek uit wat je looptijd is, hoe hoog je hypotheekrente is en laat je goed informeren door een adviseur over extra aflossen. Soms kan oversluiten of in je spaarhypotheek bijstorten, voordeliger zijn dan aflossen. Houd bij alle vormen van (extra)aflossen of oversluiten wel rekening met aflossingskosten. Soms zijn zelfs die extra kosten het waard om je hypotheek te verminderen. Alles duidelijk? Maak dan samen met je adviseur een berekening. Hoeveel moet je jaarlijks sparen als je over 10-15 jaar je hele openstaande lening wilt aflossen? Nu heb je een cijfer om naartoe te werken.

2.    Geen nieuwe kleren, niet op vakantie

Deze tip is een inkoppertje: maak geen onnodige kosten. Hypotheekvrij leven is een afweging waarbij je je innerlijke vrek moet blootleggen. Dat betekent een aantal lastige keuzes maken. Bye bye Thuisbezorgd, Netflix en de sportschool. Maar ook geen dure vakanties meer. En dat voor een langere tijd. (Lees: 10 jaar of meer!) Hou voor de grap eens bij wat je maandelijks aan ‘extraatjes’ uitgeeft naast je noodzakelijke vaste lasten. Het blog Lekker Leven Met Minder heeft goede tips en inspirerende verhalen van en over ‘minderaars’.
 

#hypotheekvrijleven #hoedan

Het geheim van een hypotheekvrij leven in zelfbeheersing. Dat stelt Gerhard Hormann in zijn boek ‘Hypotheekvrij! Je Huis Aflossen In 10 Simpele Stappen’. Natuurlijk is een goed cijfermatig oog ook van belang. Je moet je tenslotte door een hoop saai cijferwerk heen worstelen om goed inzicht in je financiële situatie te krijgen. Maar als dat overzicht er eenmaal is, en je een doel voor ogen hebt, dan begint de klus van het besparen. En dat is niet altijd even makkelijk…
 

3.    Financiële vrijheid zit tussen je oren

Geld hamsteren is één ding, maar je mindset is net zo belangrijk. Iedereen wil hypotheekvrij leven, maar niemand wil alle luxe opgeven. We vinden dat we recht hebben op ontspanning en mooie dingen. Een beloning voor het harde werken. Jij bepaalt wat belangrijk voor je is. Wil je op korte termijn voldoening uit je geld te halen? Of wil je straks minder kunnen werken en doen wat je leuk vindt? Kies welke mindset jou gaat helpen je doel te bereiken. 
 

Hypotheekvrij leven

4.    Onthoud waar je het voor doet

Je zult er een hoop voor moeten opgeven om je droom van hypotheekvrijleven waar te maken. Je kunt een hoop commentaar verwachten - mensen hebben nou eenmaal graag een mening. Maar het is jouw toekomst en jouw geld. Als hypotheekverstrekker zien we je natuurlijk graag als klant. Maar als organisatie willen wij iedereen helpen hun financiële doelen te bereiken en goede financiële keuzes te maken. Heeft dit artikel je aan het denken gezet en heb je hypotheekadvies nodig? Neem dan contact met ons op!
 

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

Lonneke van Oostveen
Lonneke van Oostveen,
Communicatiespecialist Hypotheken
Hypotheekzaken zijn ingewikkeld. Niemand gaat voor de lol een artikel over bereidstellingsprovisie lezen. Dat kan anders! Als communicatiespecialist duik ik met plezier in droge financiële informatie en vertaal dit naar leuke en vooral begrijpelijke teksten. (FYI: het is een provisie voor het verlengen van je offerte)