Huis verkopen? Zó pak je dat aan!

Je hebt jarenlang met veel plezier in je huis gewoond. Maar nu is het tijd voor iets nieuws: meer ruimte, een fijne tuin of een andere locatie. Wat de reden van je verhuizing ook is, je hoopt natuurlijk dat je huis snel verkocht wordt. Met dit stappenplan gaat dat zeker lukken!

Image
Huis verkopen Aegon

Stap 1: Schakel een verkoopmakelaar in

Misschien ben je zelf enorm goed in onderhandelen. En weet je precies hoe je je huis onder de aandacht van kopers kunt brengen. Maar zijn dat niet jouw sterke kanten? Of heb je daar geen zin in of tijd voor? Dan is een verkoopmakelaar helemaal geen gek idee. Niet verplicht, en ook niet gratis, maar wél makkelijk. De perfecte verkoopprijs, een uitgekiende verkoopstrategie en een goede fotograaf… Een verkoopmakelaar regelt het allemaal.

Stap 2: Breng je huis in topvorm

Al die kleine klusjes en reparaties die al jaren liggen: je moet er nu echt aan geloven. Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Verf je muren in een lichte, neutrale kleur. En vergeet ook de buitenkant niet! Jouw huis ziet er een stuk beter uit met schone kozijnen en een onkruidvrije tuin.

Stap 3: Zorg voor licht en ruimte

Voor veel mensen is het moeilijk om door een interieur heen te kijken. Haal dus zo veel mogelijk persoonlijke spullen weg. En ruim alle rommel op. Dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel! Haal daarnaast flink de bezem door je huis. Zorg dat alles lekker schoon is. En gooi gelijk de gordijnen en de ramen open. Een fris, licht en ruimtelijk huis verkoopt beter. Tip: ben je al verhuisd? Laat dan wat meubels in je oude huis staan. Zo kunnen toekomstige kopers de verhoudingen van de woonruimte beter inschatten.

Stap 4: Een gelikte verkoopstrategie

Als je een verkoopmakelaar in de arm neemt, regelt die al veel voor je. Zoals de plaatsing van een advertentie op Funda. Maar zelf kun je ook een en ander doen! Schakel sociale media in: deel de link naar je advertentie overal. En vraag vrienden en familie hetzelfde te doen. Vergeet ook de good old plaatselijke krant niet.

Stap 5: Bereid je voor op de bezichtiging

Je huis is aan kant en de verkoopstrategie heeft gewerkt: de eerste kijkers staan op de stoep! Zorg dat je goed voorbereid bent. Heb een uiterlijke verkoopprijs in je hoofd en bedenk waar je dit bedrag op baseert. Wijs de kijkers bijvoorbeeld op alle energiebesparende maatregelen die je hebt getroffen. Potentiële kopers kun je over de streep trekken door zelf al een bouwkundige keuring te laten doen. Daarmee toon je aan in wat voor staat de woning is. Lees meer over de bouwkundige keuring.

Stap 6: Praat met een hypotheekadviseur

Staat jouw huis onder water en wil je het toch verkopen? Of vraag je je juist af hoe je je overwaarde kunt benutten? Wat je vraag ook is: als je op zoek gaat naar een nieuw huis, is een afspraak met een adviseur een must. Hij of zij heeft antwoord op al jouw financiële vragen. Vind een adviseur bij jou in de buurt.

Image
Verhuizen Aegon

Vooruitdenken voor je nieuwe huis

Er komt veel kijken bij de koop van een woning. Denk vooruit en bereid je goed voor met onze flinke (verhuis)dosis aan tips.

Alles over verhuizen
Author Image

Marlies Touburg

25 July 2018 15:27