Ik leverde 45 m² woonoppervlak in voor mijn bucketlist...

Jarenlang stond Sandra’s bucketlist vol vakantiebestemmingen. Tot ze vooruit ging denken, het roer omgooide en kleiner ging wonen. Want volgens vooruitdenker Sandra zit geluk niet in een paar bakstenen. Lees hier waarom.

Image
Sandra blog Aegon

Goedkoper wonen in ruil voor je droom

Sandra: “Ik woonde in een heel mooi huis, maar ik had al jarenlang een bucketlist met vakantiebestemmingen. Met mijn toenmalige hypotheek bleef er geen geld over om te sparen voor die reizen. Daarom wilde ik goedkoper én kleiner wonen. Ik gebruikte één kamer in mijn huis nauwelijks. Het is zonde om daarvoor te betalen en er geen plezier van te hebben." Echt actief zocht Sandra niet naar een nieuwe woning. Ze opende zo af en toe de Funda-app en snuffelde dan wat rond. Toen ze haar huidige huis tegenkwam dacht ze: dít is het.  

Heb jij een bucketlist?

Sandra maakt een rigoureuze keuze om haar droom te verwezenlijken. Hoe zit het met jouw droom? De eerst stap naar dromen waarmaken, is vooruitdenken en je financiële zaken inzichtelijk krijgen. Hoe je dat doet? Wij raden de online tool FinSnap aan. Hiermee krijg je in 10 minuten inzicht in je financiën voor nu en voor later.
Image
Sandra blog Aegon

Van 90 naar 48 m2 woonoppervlak

Ze vond een heel klein huisje met een leuke keuken. Zó werd klein wonen ineens wel heel aantrekkelijk. Het huis was zo betaalbaar dat die bucketlist ineens haalbaar werd. Sandra: “Die reizen waren altijd iets voor later, als ik groot zou zijn. Maar ‘later’ werd ineens ‘nu’. Ik ben gaan rekenen en het bleek echt veel te schelen. Mijn hypotheek is nu bijna gehalveerd. En ja, het woonoppervlak ook - haha. Ik ben van 90 vierkante meter naar 48 vierkante meter gegaan.” 

Ken je dat verhaal van die vrouw die ging reizen…

Sandra wilde elke 2 à 3 jaar een reis van haar bucketlist gaan doen. Zo reed ze twee jaar geleden op een paard door de Pyreneeën. Vorig jaar had ze graag een mooie treinreis gemaakt door China. Sandra: “Ik wilde nog even doorsparen om genoeg reisgeld te hebben. Daarom had ik de reis niet geboekt. Wat een geluk achteraf: dit had door corona niet gekund.” Inmiddels heeft ze nieuwe post-corona plannen. Ze heeft een vriendin enthousiast gekregen om, als het weer kan, naar Cuba te gaan.

Realistische keuze?

Het idee van Sandra klinkt als muziek in de oren, maar was het écht een goede keuze voor haar? Om antwoord te krijgen op die vraag, maakte ze vooraf aan de verkoop van haar huis een financieel overzicht. Ze had namelijk toch nog wat vraagtekens. Ze kon gelukkig bij een adviseur terecht met haar vragen. “Sowieso was het fijn om bevestiging te krijgen van een specialist. Want zag ik het allemaal goed? Je hebt zelf altijd blinde vlekken als het gaat om geldzaken. Het is fijn om hier met iemand over te praten. Zo weet je zeker dat wat je kiest ook écht bij je past”, aldus Sandra.

Denk jij vooruit?

“Ik ben zelf heel blij met mijn keuze. Ik kan natuurlijk heel moeilijk voor iemand bepalen wat hij of zij belangrijk vindt. Als je niet gehecht bent aan het huis waarin je woont, dan zou ik het zeker doen. Maar dan moet het geld wat overblijft wel echt voor een droom zijn natuurlijk. Ik zou nooit op iemand afstappen om mijn idee te verkopen. Omdat ik weet dat ik heel flexibel in het leven sta en een ander misschien minder. Er zijn ook nadelen. Ik heb in de eerste week een avond op de bank gezeten en toen sloeg de schrik om mijn hart. Heb ik hier wel goed aan gedaan? Want het is echt wel klein… Gelukkig was dat één avond. Nu vind ik het helemaal niet klein meer”. Ook is het de vraag of het voor ieder gezin realistisch is. Weten of jouw droom financieel realistisch is? Check FinSnap.

Image
Aegon finsnap 4 momenten HC

Denk vooruit met FinSnap

Wil jij het beste uit het leven halen? Dan is het belangrijk om vooruit te denken. FinSnap helpt daarbij. Met deze online tool krijg je in 10 minuten inzicht in jouw financiën. Voor nu en voor later.

Gebruik FinSnap
Author Image

Leonie Rozemulder

08 December 2020 09:48