Je woning verduurzamen: de mogelijkheden op een rij!

Zakt de moed je elke keer weer in de schoenen als je een torenhoge energierekening op de mat krijgt? Dan wordt het tijd om te verduurzamen. Maar er zijn zo veel mogelijkheden! Van zonnepanelen tot spouwmuurisolatie: zie jij door de bomen het bos nog?

Image
verduurzamen aegon

De grootste klapper: isolatie

Het grootste verschil maak je door eens te kijken naar de isolatie van je huis. Veel huizen verliezen warmte op allerlei verschillende manieren: via de muren, het dak en zelfs de vloer! Zorg ervoor dat je huis beter warmte kan vasthouden en je ziet dat je veel minder hoeft te stoken. Isoleren kan op verschillende manieren.

Spouwmuurisolatie

De meeste buitenmuren zijn zogenaamde spouwmuren. Dat betekent dat hij eigenlijk bestaat uit twee losse muren met daartussen een lege ruimte. Vul je deze ruimte op met bijvoorbeeld glas- of steenwol? Voilá, dat heet spouwmuurisolatie.

Vloerisolatie

Ook zo klaar met koude voeten? Door je vloer te isoleren, zorg je dat de warmte binnenblijft en de kou uit de grond buiten.

Dakisolatie

Warmte stijgt op. Wanneer je dak dus niet geïsoleerd is, verdwijnt alle warmte naar buiten. Dan blijf je dus stoken… terwijl een groot deel van de warmte naar buiten verdwijnt .

Beglazing

Als je dan toch je muren isoleert, vergeet dan niet je ramen. Zeker door enkel glas verlies je onnodig veel warmte, maar ook dubbel glas kan vaak nóg beter. Als je kiest voor HR-glas houden je ramen de warmte beter binnen. En, hoe meer plusjes achter HR (bijvoorbeeld HR++-glas), hoe meer effect.

Zonnepanelen

De zon is er vaak. Dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? Met zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Zonnepanelen plaatsen is binnen één dag geregeld. De installateur legt ze op je dak, sluit ze aan en voilà, de zonnepanelen doen hun werk.

Andere mogelijkheden

Afhankelijk van hoe jij woont, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je van een zonneboiler of warmtepomp? Doe de Energiebespaarcheck en kom erachter wat voor jouw situatie de beste duurzame oplossing is.

Image
Verduurzamen Aegon

Bespaar jij ook op je energierekening?

Kies ook voor duurzaam! Je huis verduurzamen is veel makkelijker dan je denkt. Ook het financieren hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. Want met het Aegon Duurzaam Depot leen je tot €9.000 bovenop op je bestaande hypotheek. Zonder gedoe!

Alles over het Duurzaam Depot
Author Image

Kim Bakker

22 May 2019 10:43