In between jobs en je toekomst: komt het goed?

Koen werkte jarenlang voor diverse reclame- en marketingbureaus, tot hij door corona zijn baan verliest. Tijd om zijn geldzaken onder de loep te nemen en vooruit te denken. Wat zijn de gevolgen van zijn werkloze bestaan voor nu en de toekomst?

Image
Koen blog FinSnap

Baan in de reclame- en marketingbranche

Al sinds jaar en dag is Koen (45) werkzaam in de reclame- en marketingbranche. Het creatieve is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader was namelijk eigenaar van een reclamebureau. Het leek logisch dat Koen bij zijn vader aan de slag zou gaan. Toch wilde hij liever eerst de wijde wereld in en ervaring opdoen bij andere bureaus. Van Amerika tot Amsterdam. Hij werkte op veel plekken en daar werkte hij vooral veel en hard.

Tot hij erachter kwam...

dat dit niet zijn manier van leven was. Maar wat wilde hij dan wel? Dat was de vraag. Niet werken tot hij erbij neerviel in ieder geval. Ook kwam hij tot de conclusie dat hij geen stadsmens was. Hij had meer rust nodig, weg van al die prikkels. Van oorsprong komt Koen uit Friesland en daar woont ook zijn familie nog altijd. Het lonken naar het rustige Noorden werd groter en uiteindelijk verhuizen Koen en vriendin Fien naar Friesland.

Heb jij ook tijdelijk geen werk?

Wij begrijpen dat dit erg vervelend is. Het is wél verstandig om vooruit te denken en je financieel voor te bereiden op dit soort wendingen in het leven. Zeker als het gaat om je inkomen voor nu en in de toekomst. Aegon helpt je daarbij met de online tool FinSnap. Hiermee heb je in 10 minuten inzicht in je financiën voor nu en voor later. Handig, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Koen verloor zijn baan

“In Friesland is het lastig om een leuke baan te vinden in de reclamewereld. Er zijn veel mensen opgeleid voor in de creatieve branche, maar er zijn relatief weinig werkplekken”, aldus Koen. Voordat corona uitbrak vond hij een baan bij een tech startup, maar helaas werd dit bedrijf getroffen door de gevolgen van het virus. Zijn contract werd niet verlengd en Koen kwam zonder baan te zitten.

Financiële zekerheid op korte termijn

Vriendin Fien switchte onlangs van een ondernemersbestaan naar werken in vast dienstverband. Hierdoor hadden de twee gelukkig wel financiële zekerheid voor op korte termijn. Maar hoe ze ervoor stonden voor later, dat wisten ze eigenlijk niet. Pensioen... dat is toch iets voor als je oud bent?

Samen vooruitdenken

Koen en Fien komen in contact met een adviseur die helpt met financieel vooruitdenken. Vooraf aan het gesprek gebruiken ze FinSnap, de online tool om inzicht te krijgen in je geldzaken voor nu en later. Positief verrast is het stel na het gesprek. Koen: “We hebben het vooral over het financiële plaatje voor later gehad. Het verbaasde me dat we het puur op het inkomen van Fien en haar pensioen financieel zouden redden samen. De verwachtingen van ons financiële plaatje voor de toekomst waren erg laag omdat we allebei vaak van werkgever geswitcht zijn en langere tijd freelancer zijn geweest. We hadden wel 6 kleine pensioenpotjes opgebouwd bij werkgevers, maar als freelancer bouw je natuurlijk niet standaard pensioen op. Toch viel het verwachte resultaat mee.”

Positief verrast over toekomstperspectief

“Ik zou iedereen aanraden om eens in je financiële plan voor later te duiken. Het is goed om vooruit te denken en te weten hoe je ervoor staat. Zeker in onzekere tijden als deze. Wij zitten zelf wel redelijk op onze financiën, maar dit langetermijngedeelte niet zo. Ook omdat we dachten dat we er niet zo goed voorstonden. Maar doen dus. Want je kan zomaar positief verrast worden zoals wij en dat geeft rust.” Maak het jezelf, net als Koen en Fien, gemakkelijk en gebruik de online tool FinSnap. Binnen 10 minuten heb je inzicht en overzicht in je geldzaken. Voor nu en later.

* Vanwege hun privacy wilden Koen en Fien niet herkenbaar in beeld.

Image
Aegon finsnap 4 momenten HC

Denk vooruit met FinSnap

Wil jij het beste uit het leven halen? Dan is het belangrijk om vooruit te denken. FinSnap helpt daarbij. Met deze online tool krijg je in 10 minuten inzicht in jouw financiën. Voor nu en voor later.

Gebruik FinSnap
Author Image

Leonie Rozemulder

01 December 2020 11:34