@alle vooruitdenkers: check deze groene tips voor thuis

Ga je zonne-energie door je huis laten stromen? Triple glas scoren of van het gas af? Lekker duurzaam bezig! Nu je zo lekker op stoom bent: kijk meteen of het nodig is om je verzekering aan te passen na die groene verbeteringen. Hoe en wat? Je leest het hier! Ook geven we je meteen nog meer groene vooruitdenkers mee.  

Image
Verduurzamen Aegon

Alles wat vastzit aan je huis = woonhuisverzekering

Dat is een handige vuistregel om eerst te weten. Want vaak twijfelen mensen of iets onder de inboedel- of woonhuisverzekering valt. Twijfel je? Kijk dan of het vastzit aan de woning. In de verzekeringswereld noemen we dit ‘aard- en nagelvast’. Zit iets aard- en nagelvast aan je huis? Dan valt het onder de woonhuisverzekering. Dus ook duurzaamheidsmaatregelen, zoals: 

 • Zonnepanelen op je dak
 • Warmtepompen (onderdeel van je CV) en zonneboilers
 • Triple glas en HR++ glas
 • Muurisolatie
 • Dak- en vloerisolatie

Gaat het om losse spullen ín je huis: die je kunt oppakken en meenemen? Dan valt het onder je inboedelverzekering. Denk aan je elektrische fiets die in je hal staat en isolerende gordijnen.

Check je woonhuisverzekering (voor de zekerheid)

Als je een koophuis hebt dan natuurlijk… Of je groene verbeteringen moet doorgeven aan je adviseur of verzekeraar? Misschien. Bij de Aegon Woonhuisverzekering werkt het zo: heb je garantie tegen onderverzekering? Dan zijn zaken die aan je huis vastzitten gewoon meeverzekerd. Ook als je ze nog niet had bij het afsluiten van je verzekering. Geen garantie? Controleer dan of het verzekerd bedrag voldoende is. 

3 groene vooruitdenktips over je inrichting

Vind je het belangrijk dat je footprint zo klein mogelijk is? Check dan ook deze tips!

 1. Pimp tweedehands meubelen, ook die van jezelf
  Vaak zijn duurzame meubelen best prijzig. Maar er zijn leuke tweedehands spullen te koop. Of nog beter: maak iets anders van een meubel dat je al hebt. Een hip kleurtje erop en je hebt een origineel meubelstuk met een persoonlijk tintje.
 2. Gebruik isolerende gordijnen
  Houd je de warmte binnen en bespaar je ook nog eens op je energiekosten.
 3. Gebruik duurzame klusmaterialen
  Denk aan milieuvriendelijke verf waar geen chemische stoffen bij vrijkomen als je schildert. Of hout met een duurzaam keurmerk, zoals FSC. Maar zorg bijvoorbeeld ook dat je niet te veel materiaal inkoopt – zonde om weg te gooien.

Heb je een koopappartement of huurwoning? 

Check dan of je verbouwing is meeverzekerd en voor welk bedrag. Bij Aegon kan je het eigenaren- of huurdersbelang meeverzekeren bij je inboedelverzekering. Zo’n belang staat voor alle verbeteringen die je zélf in huis aanbrengt, en niet zomaar even verwijdert. Zoals zonnepanelen. Vaak biedt de woonhuisverzekering van een huurbaas of die van een Vereniging van Eigenaren namelijk niet voldoende dekking voor jouw verbeteringen.

Image
Minder werken FinSnap Aegon

Fijn en veilig wonen

Of je nu brand wil voorkomen, thuis van het gas af wil of zonnepanelen op je dak legt… met onze woonverzekeringen kun je alle kanten op. Zodat je fijn en veilig kunt wonen.

 

Alles over fijn en veilig wonen
Author Image

Amke Durville

22 April 2022 08:00