Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

@alle vooruitdenkers: check deze groene tips voor thuis

Blog Verzekeren Aan alle vooruitdenkers: check deze groene tips voor thuis
03-06-2021

Ga je zonne-energie door je huis laten stromen? Triple glas scoren of van het gas af? Lekker duurzaam bezig! Nu je zo lekker op stoom bent: kijk meteen of het nodig is om je verzekering aan te passen na die groene verbeteringen. Hoe en wat? Je leest het hier! Ook geven we je meteen nog meer groene vooruitdenkers mee.  

Alles wat vastzit aan je huis = woonhuisverzekering

Dat is een handige vuistregel om eerst te weten. Want vaak twijfelen mensen of iets onder de inboedel- of woonhuisverzekering valt. Twijfel je? Kijk dan of het vastzit aan de woning. In de verzekeringswereld noemen we dit ‘aard- en nagelvast’. Zit iets aard- en nagelvast aan je huis? Dan valt het onder de woonhuisverzekering. Dus ook duurzaamheidsmaatregelen, zoals: 

  • Zonnepanelen op je dak
  • Warmtepompen (onderdeel van je CV) en zonneboilers
  • Triple glas en HR++ glas
  • Muurisolatie
  • Dak- en vloerisolatie

 

Gaat het om losse spullen ín je huis: die je kunt oppakken en meenemen? Dan valt het onder je inboedelverzekering. Denk aan je elektrische fiets die in je hal staat en isolerende gordijnen.

Check je woonhuisverzekering (voor de zekerheid)

Als je een koophuis hebt dan natuurlijk… Of je groene verbeteringen moet doorgeven aan je adviseur of verzekeraar? Misschien. Bij de Aegon Woonhuisverzekering werkt het zo: heb je garantie tegen onderverzekering? Dan zijn zaken die aan je huis vastzitten gewoon meeverzekerd. Ook als je ze nog niet had bij het afsluiten van je verzekering. Geen garantie? Controleer dan of het verzekerd bedrag voldoende is. 

Heb je een koopappartement of huurwoning? 

Check dan of je verbouwing is meeverzekerd en voor welk bedrag. Bij Aegon kan je het eigenaren- of huurdersbelang meeverzekeren bij je inboedelverzekering. Zo’n belang staat voor alle verbeteringen die je zélf in huis aanbrengt, en niet zomaar even verwijdert. Zoals zonnepanelen. Vaak biedt de woonhuisverzekering van een huurbaas of die van een Vereniging van Eigenaren namelijk niet voldoende dekking voor jouw verbeteringen.

3 groene vooruitdenktips over je inrichting

Vind je het belangrijk dat je footprint zo klein mogelijk is? Check dan ook deze tips!

1. Pimp tweedehands meubelen, ook die van jezelf
Vaak zijn duurzame meubelen best prijzig. Maar er zijn leuke tweedehands spullen te koop. Of nog beter: maak iets anders van een meubel dat je al hebt. Een hip kleurtje erop en je hebt een origineel meubelstuk met een persoonlijk tintje.

2. Gebruik isolerende gordijnen
Zo houd je de warmte binnen en bespaar je ook nog eens op je energiekosten.

3. Gebruik duurzame klusmaterialen
Denk aan milieuvriendelijke verf waar geen chemische stoffen bij vrijkomen als je schildert. Of hout met een duurzaam keurmerk, zoals FSC. Maar zorg bijvoorbeeld ook dat je niet te veel materiaal inkoopt – zonde om weg te gooien.

Duurzaam herstellen: goed voor jou én het milieu

Heb je schade? Vaak kan je zo’n schade heel mooi, snel en duurzaam herstellen. Dus zonde om je aanrechtblad of bank meteen bij het grofvuil te zetten. Zo is Aegon één van de initiatiefnemers van het keurmerk GroenGedaan!. En Aegon werkt dan ook alleen samen met herstellers die dat keurmerk hebben of dat van de Stichting Erkend Duurzaam. Dat betekent dat de herstellers op een milieuvriendelijke manier werken. Van het gebruik van milieuvriendelijke middelen en grondstoffen, tot het verminderen van het energieverbruik en het recyclen van afval. Of het nu gaat om schades aan je huis, spullen of je auto. En ze kunnen meer herstellen dan je misschien denkt!

Groentje op het gebied van verduurzamen?

We vertellen je graag alles over de groene opties voor jouw huis. Bijvoorbeeld hoe je je zonnepanelen kan financieren of hoe je energiezuiniger kunt leven zonder grote investeringen te doen. 

Alles over verduurzamen 
 

verduurzamen

Je huis verduurzamen

Vooruitdenken is… je huis groener maken. Verduurzamen dus. Je huis verduurzamen is makkelijker dan je denkt. Ook het regelen van de geldzaken hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. Als je je maar goed voorbereidt en dus vooruitdenkt.

Start met verduurzamen
 

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.