Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

stel voor hun huis
Blog Verzekeren Basis- of allrisk-dekking: wat kies je?

Basis- of allrisk-dekking: wat kies je?

02-12-2019

Wil je graag een beetje of veel financiële zekerheid? Die vraag kun je jezelf stellen als je een inboedel-, woonhuis- of reisverzekering bij Aegon afsluit. Want alle drie de verzekeringen zijn er in twee smaken: basis en allrisk. Om weloverwogen te kiezen, zetten we per verzekering de drie belangrijkste verschillen tussen de basis- en allrisk-dekking op een rij.

1. Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan spullen ín je huis. Denk aan je bank, sieraden en wasmachine. Sluit je bij Aegon een inboedelverzekering af en kies je voor de basisdekking? Dan ben je verzekerd tegen schades die grote impact kunnen hebben op je financiële situatie. Voorbeelden zijn brand, ontploffing, bliksem, storm, inbraak, water en neerslag. Kies je voor allrisk? Dan zijn naast alle schades die grote impact kunnen hebben op je geldzaken ook andere onverwachte schades verzekerd. Denk aan een iPad die kapot valt. Alleen als (de oorzaak van) een schade expliciet is uitgesloten in de voorwaarden ben je niet verzekerd. De drie belangrijkste verschillen tussen basis en allrisk bij de inboedelverzekering zijn:

 BasisAllrisk
Schade door vallen of stotenNiet verzekerdStandaard
Schade door eigen schuld of ongelukjeNiet verzekerdStandaard
Sieraden en audio- en computerapparatuurSieraden verzekerd tot € 3.000, audio- en computerapparatuur verzekerd tot € 6.000. Kan niet worden verhoogd.Sieraden verzekerd tot € 6.000, audio- en computerapparatuur verzekerd tot € 12.000. Kan worden verhoogd.

2. Woonhuisverzekering 

Sommigen noemen het een woonhuisverzekering, anderen een opstalverzekering. Hoe je het ook noemt, met een woonhuisverzekering verzeker je je schade áán je huis. Bijvoorbeeld door brand, storm of water. Sluit je bij Aegon een woonhuisverzekering af en kies je voor de basisdekking? Dan ben je verzekerd tegen schades die grote impact kunnen hebben op je financiële situatie. Bij de allrisk-dekking vergoeden ook alle andere onverwachte schades, zoals ongelukje door eigen schuld. Alleen als (de oorzaak van) een schade expliciet is uitgesloten in de voorwaarden ben je niet verzekerd. De drie belangrijkste verschillen tussen basis en allrisk bij de woonhuisverzekering zijn:

 BasisAllrisk
GlasOptioneelStandaard
SaneringskostenNiet verzekerdOptioneel
Schade door eigen schuld of ongelukjeNiet verzekerd

Standaard

3.    Reisverzekering

De naam zegt het al, met een reisverzekering verzeker je je tegen diefstal, pech, ziekte of andere onverwachte gebeurtenissen op reis. Je kunt kiezen uit een kort- of doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een specifieke reis. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. 

Sluit je bij Aegon een doorlopende reisverzekering af en kies je voor de basisdekking? Dan ben je verzekerd voor de meestvoorkomende onverwachte gebeurtenissen, zoals diefstal van je bagage en (auto)hulpverlening. Ga je voor de allrisk-dekking? Dan is er standaard meer gedekt. Denk aan medische kosten, annulering en geld. Goed om te weten: de basisdekking kun je aanvullen met losse modules. Zo kun je medische kosten, annulering of geld tóch verzekeren. De drie belangrijkste verschillen tussen basis en allrisk bij de reisverzekering zijn: 
 

 BasisAllrisk
AnnuleringskostenOptioneelStandaard
Werelddekking OptioneelStandaard
Medische kostenOptioneelStandaard

 

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!