Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Kim op de bank
Blog Verzekeren Blusschade: “Líters en líters water in mijn huis…”

Blusschade: “Líters en líters water in mijn huis…”

29-11-2019

Beroofd worden op reis, een gebroken been op de piste en je huis in de hens. Stuk voor stuk situaties die je liever niet meemaakt. Gebeurt dit toch? Dan is het fijn als je goed verzekerd bent. Wij interviewen pechvogels die er alles van weten. Ditmaal: Kim (36) die blusschade had. 

Jij had blusschade doordat er brand was bij de bovenbuurman…vertel!

Kim: ”Ik kwam terug van een gezellig etentje bij mijn ouders. Het was ongeveer 21.30 uur, donker en koud. Al kletsend met mijn toenmalige vriend wil ik mijn straat inrijden. De weg was afgezet. Raar. Ook de brandweer was aanwezig. We vroegen ons nog af wat er gebeurd zou zijn. En toen zag ik het: er kwamen vlammen uit de ramen van mijn bovenbuurman. Brandweermannen stonden met 2 wagens líters en líters water ons huis in te spuiten. Ik rende zonder na te denken zó onder het afzetlint door: ik wilde redden wat er nog te redden viel. Spullen, mijn huis… Maar ik werd tegengehouden. En terecht natuurlijk. Ik was compleet in paniek.”

Het huis was een half jaar onbewoonbaar

“Je ziet wat er gebeurt,” vervolgt Kim, “en je kan helemaal niets doen. Vreselijk. Ook voor onze buurman natuurlijk, ook al was de brand ontstaan door eigen schuld. Pas in de nacht mochten we onder begeleiding van de politie naar binnen om spullen te pakken. Dat we hier tijdelijk niet konden wonen, was meteen duidelijk. Er stond een dikke laag water van zo’n 15 cm in ons huis. Met toch nog wat spullen onder de arm gingen we terug naar mijn ouders. En wat we nu weten, wisten we toen gelukkig niet: het zou een half jaar duren voordat we weer naar huis konden. De woning moest flink opgeknapt worden. Gelukkig hadden we een lieve huurbaas die nóg een pandje had. Daar mochten we tijdelijk wonen voor dezelfde huurprijs.” 

"Nooit bij stilgestaan om de inboedelverzekering aan te passen toen we gingen samenwonen."

Slecht nieuws: Kim stond niet bijgeschreven op de polis

“De volgende dag belde ik de verzekeraar, waar wij onze inboedelverzekering hadden. We liepen met de schade-expert een rondje door het huis. Zo’n 30 studieboeken, onze wasmachine, kleding, houten bed, matras, televisie, kastjes… beschadigd of kapot. Alles was drijfnat en op álles zat roet. De schade-expert belde ons op om te vertellen dat het schadebedrag € 15.000 was. Maar hij had slecht nieuws: ik stond niet bijgeschreven op de polis van mijn vriend. Daarom kregen we maar de helft van het bedrag uitgekeerd. Nooit bij stilgestaan om de inboedelverzekering aan te passen toen we gingen samenwonen. Ik was niet meeverzekerd.” 

“Dit gebeurt me nooit meer!”

”Het was een heftige boodschap. Het is al een tijd geleden en ik was toen student. Dus we hadden weinig geld. Daarom heb ik de studieboeken laten opdrogen. Die lazen minder lekker, dat wel. Van vrienden konden we een tweedehands wasmachine overnemen. En mijn ouders hadden nog een televisie over. Zo verzamelden we de nodige spullen na de blusschade. Ik heb vervolgens alle verzekeringen bij één verzekeraar ondergebracht en ik controleer ze regelmatig. Zeker als er iets verandert. Zo hing ik meteen aan de telefoon toen mijn zoontje geboren werd. Het was een goede les: dit gebeurt me nooit meer!”

3 tips om dubbele verzekeringen óf gaten te voorkomen

  • Ga je samenwonen? Controleer je verzekeringen, zeg dubbele verzekeringen op en zorg dat jullie beiden op één polis staan.
  • Eerste kindje op komst? Geef dit door aan je adviseur of verzekeraar, zodat je kindje óók is meeverzekerd. 
  • Als je de woonhuis- en inboedelverzekering bij één verzekeraar hebt, sluiten deze het beste op elkaar aan.
Kim stapt uit auto

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.