Beroofd worden op reis, een gebroken been op de piste en je huis in de hens. Stuk voor stuk situaties die je liever niet meemaakt. Gebeurt dit toch? Dan is het fijn als je goed verzekerd bent. Wij interviewen pechvogels die er alles van weten. Ditmaal: Kim (36) die blusschade had. 

Jij had blusschade doordat er brand was bij de bovenbuurman…vertel!

Kim: ”Ik kwam terug van een gezellig etentje bij mijn ouders. Het was ongeveer 21.30 uur, donker en koud. Al kletsend met mijn toenmalige vriend wil ik mijn straat inrijden. De weg was afgezet. Raar. Ook de brandweer was aanwezig. We vroegen ons nog af wat er gebeurd zou zijn. En toen zag ik het: er kwamen vlammen uit de ramen van mijn bovenbuurman. Brandweermannen stonden met 2 wagens líters en líters water ons huis in te spuiten. Ik rende zonder na te denken zó onder het afzetlint door: ik wilde redden wat er nog te redden viel. Spullen, mijn huis… Maar ik werd tegengehouden. En terecht natuurlijk. Ik was compleet in paniek.”

Het huis was een half jaar onbewoonbaar

“Je ziet wat er gebeurt,” vervolgt Kim, “en je kan helemaal niets doen. Vreselijk. Ook voor onze buurman natuurlijk, ook al was de brand ontstaan door eigen schuld. Pas in de nacht mochten we onder begeleiding van de politie naar binnen om spullen te pakken. Dat we hier tijdelijk niet konden wonen, was meteen duidelijk. Er stond een dikke laag water van zo’n 15 cm in ons huis. Met toch nog wat spullen onder de arm gingen we terug naar mijn ouders. En wat we nu weten, wisten we toen gelukkig niet: het zou een half jaar duren voordat we weer naar huis konden. De woning moest flink opgeknapt worden. Gelukkig hadden we een lieve huurbaas die nóg een pandje had. Daar mochten we tijdelijk wonen voor dezelfde huurprijs.” 

Author Image

Amke Durville

03 June 2022 16:36