Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Waar ben je voor verzekerd als je nu gaat reizen?

Blog Verzekeren Waar ben je voor verzekerd als je nu gaat reizen?
20-05-2021

Yes, de zon en zomer zijn in zicht! Steeds meer grenzen gaan open… Durf jij al voorzichtig te dromen over een verre reis? Of ga je naar een mooie stek in eigen land? Misschien wil je eerst antwoorden op vragen over corona en je reisverzekering. Die hebben wij voor je. Wie weet helpen deze 5 vragen je op weg (of juist niet). 

1. Kán ik naar mijn favoriete vakantieland reizen? 

Dat ligt aan de regels die op dat moment gelden. Onze tip: houd de website van de overheid Nederlandwereldwijd.nl in de smiezen. Daar lees je meer over reisadviezen – de kleurcodes. Kun je op vakantie naar het land dat jij voor ogen hebt? Bij groen of geel kan dat.

2. Ben ik verzekerd voor annulering als ik nú een reis boek?

Het zijn nog steeds onzekere tijden. Wil je nú die fantastische reis boeken? Dan is het goed om te weten dat verzekeraars geen annuleringskosten vergoeden als deze reis niet doorgaat door corona. Ook Aegon vergoedt deze kosten niet. Omdat het virus een pandemie is, is het geen ‘onvoorziene bijzondere omstandigheid’. En dat is bij de allriskdekking van Aegon een voorwaarde voor een vergoeding. Wat de kleurcode ook is. Bij Aegon zijn er wel uitzonderingen als je allrisk hebt: als je zelf corona hebt. Of als één van je gezinsleden het virus heeft. Maar ook als je de uitslag van je coronatest niet op tijd hebt, waar je niets aan kunt doen.

Vooruitdenktip

Gaat je reis niet door vanwege corona? Annuleer de reis dan niet zelf, maar volg deze 3 stappen. Zo voorkom je dat je een eventuele vergoeding van je reisaanbieder misloopt. 
 

3. Is hulpverlening in het buitenland gedekt?

Bij Aegon wél als de kleurcode van je bestemming op de dag van vertrek groen of geel is. Ook als het gaat om corona! Als je langer op je bestemming moet blijven bijvoorbeeld. Maar Aegon helpt je ook om naar huis te komen als het veiligheidsrisico verslechtert: als de kleurcode van groen of geel verandert naar oranje of rood. Overkomt jou dat en ben je klant van Aegon? Bel dan gelijk het Aegon-noodnummer: +31 88 344 00 00. Dat kan 24 uur per dag, altijd dus. 

In de voorwaarden van je verzekeraar staat precies wat wel en niet gedekt is.

Andere reisschades…

Bagage gestolen op reis? Of autohulp nodig? Dit soort ‘andere’ reisschades zijn bij Aegon gewoon verzekerd als je nu reist. In de voorwaarden lees je waar je precies voor verzekerd bent. Want dat hangt natuurlijk ook af van je dekking, basis of allrisk bijvoorbeeld. 

4. Is een verplichte coronatest gedekt?

De kosten voor coronatesten kunnen flink oplopen. Die kosten vergoedt Aegon niet. Zo’n coronatest hoort namelijk niet bij een reis, maar is nodig om een bepaald land in te komen. Vergelijkbaar met een visum zeg maar. 

5. Ben ik verzekerd als ik op vakantie ga in Nederland?

Zeker! Ook dán komt een reisverzekering bijzonder goed van pas. Zelfs bij een weekendje weg. Of je nou verblijft in een hotel, vakantiehuis, tent of een (sta)caravan, bij Aegon ben je dan goed verzekerd. Lees ook eens onze blog over reizen in eigen land.  

Ga je jaarlijks meer dan 2 weken op reis? 

Daar vallen weekendjes weg ook onder, zelfs in eigen land. Overweeg dan een doorlopende reisverzekering.

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.