Zo houd je de kids lekker bezig tijdens die autorit

Alles ingepakt en gáán! Je bent onderweg met je auto voor die fantastische vakantie. Maarrrr… je bent nog geen uur onderweg en bingo! Daar komt de vraag: “Zijn we er al bijna?” Je kinderen achter het behang plakken kan niet in de auto. Daarom geven we je een paar goede tips om ze zoet te houden op de achterbank. Want eerlijk is eerlijk: het is ook moeilijk om zo lang stil te zitten.

Image
Zo houd je de kids lekker bezig tijdens die autorit

Zorg voor kleine cadeautjes onderweg

Dat is feestelijk, zorgt voor entertainment en je kinderen hebben iets om naar uit te kijken (je kunt ze dus belonen voor goed gedrag😊). Bij veel speelgoedwinkels heb je een schap met cadeautjes van één tot vijf euro. Hartstikke mooi hiervoor. Zeker als er denkspelletjes zijn: iets uit de knoop halen of oplossen bijvoorbeeld. Of ‘frummelen’ aan iets voor de allerkleinsten. Doe- en stickerboekjes zijn ook ideaal. Extra tip: pak de cadeautjes in met een dikke laag plakband, zodat ze lekker lang bezig zijn met het uitpakken.

Download van tevoren podcasts en luisterboeken

De bibliotheek biedt vaak leuke luisterboeken aan – voor groot en klein. En er zijn hele leuke podcasts voor kinderen. Neem die van Klokhuis en het Jeugdjournaal. Of liedjes natuurlijk. Een tablet of telefoon met koptelefoon voor je kind is natuurlijk fijn, want dan kan je zélf iets anders luisteren. Gaat het op de speaker van de auto en heb je meerdere kinderen? Laat ze dan om de beurt iets uitzoeken: hop ben je zo zeker weer een uur verder. Van tevoren alles downloaden is wel zo slim, want je weet nooit wanneer je bereik hebt. En niet iedereen heeft een onbeperkte databundel.

Zorg voor iets waar ze tegenaan kunnen liggen

Door te slapen, vliegt de tijd. Maar je kent het vast: dat knikkenbollen. Zorg daarom voor iets waar je kinderen tegenaan kunnen liggen, zeker als ze wat ouder zijn en geen kinderstoel meer hebben. Een kussen bijvoorbeeld of iets anders op de achterbank waar ze hun hoofd op kunnen leggen. En er zijn zelfs speciale hoofdbanden te koop. Ook handig om te doen: denk na wanneer ze slaap hebben en plan je reis daaromheen. In de nacht rijden bijvoorbeeld of juist heel vroeg in de ochtend vertrekken.

Lekker én gezond eten

Knabbels onderweg werken ook als een raket. Een snoepje is natuurlijk lekker, maar dat vergroot wel de kans op misselijkheid. Daar wil je dus niet te veel van hebben. Heb je ook aan rauwkost gedacht? Maak een leuke bak met gesneden rauwkost. Als je kinderen al wat ouder zijn, willen ze van tevoren misschien wel helpen om het te snijden. Dan is de motivatie extra groot om het daarna op te eten.

Zoek speeltuinen en uitraasplekken op

Tussendoor de benen strekken is belangrijk en voor kinderen is even rondrennen of -kruipen zelfs een must! Zet je navigatie aan en zoek op bijvoorbeeld ‘speeltuinen’ of ‘klimbossen’. Vaak moet je wel even de snelweg af, maar dan vind je al snel iets leukers dan bij een tankstation of restaurant langs de snelweg. Een leuke tussenstop geeft rust erna.

Heb je ook een reisverzekering ingepakt?

Als je er nog geen hebt, is de Aegon Doorlopende Reisverzekering misschien iets voor jou. Of je nu gaat cityhoppen, duiken of kiest voor zo’n heerlijk strandbed. Onze reisverzekering sluit perfect aan op je autoverzekering. Dan ben je bijvoorbeeld ook goed verzekerd voor gestolen bagage.

Lees meer over de reisverzekering

Wonen

Maak van je huis een veilige plek. Hoe je dat doet?

Lees verder