Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Boodschappen doen voor maar 50 euro per week? Zó doe je dat

Blog Vooruitdenken Boodschappen doen voor maar 50 euro per week? Zó doe je dat
02-12-2021

Een extra pak wc-papier? Drie zakken spaghetti? Misschien schrik je de laatste weken als je afrekent in de supermarkt. Onze tip: wie vooruitdenkt over geldzaken, laat zich niet verrassen. Ook in de supermarkt. Wil je weten hoe? Bekijk deze 10 tips.

 

1. Start met nadenken over besparen

Denk je nooit na over je geld? Dan zit daar al een hele grote win. Als je je 'mindset' op besparen zet, dan komen er al heel snel goedkopere producten in je winkelmandje terecht. Maak er gewoon een goed voornemen van voor 2022. Denk vooruit en lees tips over hoe je besparen het beste aanpakt in onze Financiele Voornemenslijst.

2. Maak een weekplanning

Een goede weekplanning is onmisbaar om zo goedkoop mogelijk de week door te komen. Kijk eerst wat je nog in de kast hebt staan; zo koop je niets dubbel én je weet meteen welke producten de basis gaan vormen voor je nieuwe gerechten. Probeer ingrediënten in meerdere gerechten te verwerken zodat alles op gaat.

3. Niet met honger boodschappen doen

Honger doet kopen, want plotseling ziet alles er lekker uit. Vaak kom je dan met héél andere boodschappen naar huis dan je eigenlijk van plan was te kopen. Wie honger heeft, koopt niet alleen meer, maar ook ongezondere en duurdere producten. Dus ga met een volle maag naar de supermarkt.

4. Grootverpakkingen

Het kost even wat ruimte in je keukenkastjes, maar producten die lang houdbaar zijn kun je het best in een zo groot mogelijke verpakking kopen. Wel alleen als je ze ook écht gebruikt, anders is de kans groot dat ze toch ongebruikt in de kast blijven staan.

5. Minder met frisdrank

Wordt er bij jou thuis regelmatig frisdrank gedronken? Daar geef je ongemerkt best wat geld aan uit. Probeer jezelf aan te leren vooral water te drinken, dat komt immers (vrijwel) gratis uit de kraan. Toch liever een smaakje? Voeg wat fruit of munt (van de markt) toe.

6. Check aanbiedingen

Dit betekent niet dat je voor elke aanbieding naar een andere supermarkt hoeft te gaan. Tenslotte: hoe vaker je een supermarkt inloopt, hoe groter de kans dat je tóch weer extra dingen meeneemt. Het is wel slim om alle aanbiedingen goed in de gaten te houden. Sla van je favoriete producten, die lang houdbaar zijn, meteen wat extra’s in.

7. Gebruik de diepvries

De diepvries wordt je nieuwe beste vriend. Want van groentes die niet zo vers meer zijn kun je nog prima een flinke pan soep maken en invriezen. Dat geldt trouwens ook voor andere restjes of aanbiedingen die je groot hebt ingeslagen. Daarnaast is fruit uit de diepvries hartstikke lekker, handig én goedkoper.

8. Koop seizoensgroenten & fruit

Grote kans dat je te veel betaalt voor groente en fruit als je deze ‘buiten het seizoen’ koopt. Koop groenten uit het seizoen; dat is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens verser en lekkerder.

9. Eet minder vlees

Want vlees (en vis) tikt aardig aan op het boodschappenlijstje, zeker als je voor een meer diervriendelijke variant gaat. Veel gerechten zijn ook heel lekker zonder vlees én meteen een stuk goedkoper.

10. Gebruik alles

Heb je een flinke voorraad tomaten of andere groenten ingeslagen voor weinig, maar krijg je het niet op tijd op? Vaak kun je er nog prima soep of hartige taart van maken. Van bananen die wel erg rijp zijn, kun je nog een bananenbrood maken en appels waar een rot plekje op zit verwerk je in een zelfgemaakte appelmoes.

Aegon denkt met je mee vooruit voor 2022...

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2022? En hoe ga je die betalen? Wij denken graag met je mee vooruit. Welke financiële keuzes maak je nu, zodat je straks kunt doen wat je wilt? Check de Financiële voornemenslijst voor tips en advies waarmee je jouw financiële voornemens haalbaar maakt.

financiele voornemens 2022

Vooruitdenken voor 2022

Grootse goede voornemens? Dan doe je er goed aan om je geldzaken op een rij te zetten. Want is jouw goede voornemen voor 2022 wel haalbaar én betaalbaar? Wij helpen je graag op weg met onze tips en tools.

Start met je goede voornemens

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?