Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

EHBB: Eerste Hulp Bij Betalingsproblemen

EHBB: Eerste Hulp Bij Betalingsproblemen
Blog Vooruitdenken EHBB: Eerste Hulp Bij Betalingsproblemen
20-01-2021

Zo woon je lekker en is het betalen van je vaste lasten geen probleem. En zo zit je plots zonder werk of (2e) inkomen en stapelen rekeningen zich op. Je wilt er niet aan denken. Maar de corona-epidemie heeft laten zien dat veel zekerheden ineens kunnen wegvallen. Als je om wat voor reden dan ook betaalproblemen met je hypotheek krijgt, dan sta je er niet alleen voor. Wij denken met je mee!

Let op je toeter mensen!

De grootste maandelijkse lasten zijn waarschijnlijk de kosten van je huis. Hypotheekverstrekkers trekken snel aan de bel als je een betaaltermijn mist of storneert (terugboeken van een incasso). Wij ook, maar niet omdat we jouw geld zo graag willen hebben. Het missen van een hypotheektermijn is namelijk best een ‘ding’. Een enorme loeiende toeter dat er iets niet goed bij je gaat. Daarom checken wij om te zien of we je ergens mee kunnen helpen. Goed om te weten: we kunnen ook helpen vóór er problemen ontstaan.

Want voorkomen is beter dan genezen.

En zo werkt het met betaalachterstanden ook. De schaamte over geldproblemen is groot. Wat een ander daarvan denkt houdt mensen vaak tegen om contact op te nemen met ons. De angst om op één of andere ‘zwarte lijst’ terecht te komen speelt ook mee. Daarom leggen wij stap voor stap uit wat er gebeurt als je contact opneemt met onze debiteurenafdeling. 

TIP: Denk vooruit met Aegon FinSnap!

Wel of niet verhuizen? En hoe sta je ervoor als je inkomen ineens een deuk oploopt? Met FinSnap krijg je in 10 minuten inzicht in jouw financiën. Zo kun je beter beslissingen maken over grote (of kleine) financiële zaken. 

Ontdek Finsnap

EHBB: Eerste Hulp Bij Betalingsproblemen

•    Wanneer kan ik contact opnemen. Of nemen jullie contact met mij op?
Hoe eerder hoe beter. Merk je dat je meer maand aan het einde van je geld hebt? Of dat je na het betalen van je hypotheek met de rest van je kosten in de knoei komt? Bel of mail ons direct! Dan zorgen we er samen voor dat het geen probleem wordt. Helaas is dat vaak al het geval als wij contact met jou moeten opnemen. Dat betekent dat je al twee maanden of langer een betaalachterstand hebt. Dit kan je dus voorkomen. Lees bij het volgende punt hoe.

•    Bel of mail ons. We helpen je graag
Je bereikt ons op 058-2446839 of via mail op betaalafspraak@aegon.nl 
De medewerkers van Debiteurenbeheer zijn speciaal getraind om te luisteren en je goed advies te geven. We hebben geen oordeel en gaan je niet de les lezen. Daar wordt niemand vrolijk van. Wat we wel doen is met je meedenken hoe we jouw situatie kunnen verbeteren.

•    Wat je kunt verwachten als je contact opneemt
Je krijgt alle tijd om je situatie uit te leggen. Geen gedoe met elke keer weer een andere medewerker als je contact hebt. Je krijgt je eigen, persoonlijke adviseur toegewezen die jou verder gaat helpen. Samen kijken jullie naar je (toekomstige) financiële situatie. Maar ook naar wat jij van ons verwacht. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen van tevoren denken. En die zwarte lijst? Die bestaat niet. Zo doen wij bijvoorbeeld geen zaken met incasso-organisaties. Dus geen gehijg in je nek of vervelende belletjes. Maar een luisterend oor met advies.

•    Moet ik mijn huis verkopen?
Dat is juist wat we samen gaan proberen te voorkomen. Afhangende van de situatie, is een betaalafspraak of het verlagen van je maandlasten vaak voldoende om de boel weer op de rit te krijgen. Hierbij kunnen verschillende afspraken worden gemaakt. Dit zoek je samen met je contactpersoon uit. We hebben ook een budgetcoach die jou kan helpen om je inkomsten en uitgaven in balans te krijgen. En dat zo te houden! Gedwongen verkoop komt gelukkig weinig voor en is het aller-aller-allerlaatste redmiddel nadat we alle andere opties hebben gehad. 

Zelf aan de slag…

Met Aegon FinSnap bereken je je financiële situatie voor nu en later. Je kunt ook kijken hoe fit jouw geldzaken zijn met de GeldFit-test van de Nederlandse Schuldhulproute

Je staat er niet alleen voor

Zoals je ziet zetten we alle zeilen bij om jouw geldzaken weer de goede kant op te laten gaan. Zodat jij lekker in je huis kunt blijven wonen én nog wat geld overhoudt voor andere dingen. Meer weten? Op onze uitgebreide pagina over betaalachterstanden vind je nog veel meer informatie.

Alle informatie nog even handig op een rijtje

•    Debiteurenbeheer: 058-2446839 of betaalafspraak@aegon.nl

•    Aegon FinSnap om je inkomsten en uitgaven te checken

•    Doe de GeldFit-test van de Nederlandse Schuldhulproute

•    Bekijk al deze informatie en meer op de webpagina over betaalachterstanden
 

Hoe sta jij er financieel voor?

Heb je een droom die je wilt najagen? Of maak je je zorgen om je geldzaken? Wat er ook speelt; het is fijn om je geldzaken op orde te hebben. Voor nu én in de toekomst. Online tool FinSnap helpt je om nú slimme keuzes te maken voor een financieel gezonde toekomst.

Gebruik FinSnap

Lonneke van Oostveen
Lonneke van Oostveen,
Communicatiespecialist Hypotheken
Hypotheekzaken zijn ingewikkeld. Niemand gaat voor de lol een artikel over bereidstellingsprovisie lezen. Dat kan anders! Als communicatiespecialist duik ik met plezier in droge financiële informatie en vertaal dit naar leuke en vooral begrijpelijke teksten. (FYI: het is een provisie voor het verlengen van je offerte)