Goede voornemens volhouden: zo spaar je gemakkelijk 1200 euro in 2022

Je kent het gevoel vast: na de dure decembermaand begin je vol goede moed aan het nieuwe jaar. Dit keer gaat het je lukken, die goede voornemens. Tot een tegenvaller roet in het eten gooit – wéér je spaarpot aan diggelen. Goede financiële voornemens: hoe zorg je nou dat ze haalbaar zijn? En dat je je er dus het hele jaar aan houdt?

Image
Aegon goede voornemens 2022

1. Maak je spaarplannen concreet

De eerste stap is stiekem heel simpel: maak je spaarplannen concreet. Dat klinkt logisch, maar: als je niks hebt om naartoe te werken, bespaar je om het besparen. En dat vindt niemand heel motiverend. Dus stel jezelf zeker die nieuwe laptop (€1200), flitsende smartphone (+€1000) of snelle fiets in het vooruitzicht. Of misschien een groter doel: een huwelijk, wereldreis of minder werken. Geloof ons: als je weet waarvoor je spaart, spaar je een stuk makkelijker.  

2. Stippel een route uit

Vervolgens is het slim om te bedenken: hoe kom ik er eigenlijk? Want het is zoals ze zeggen: de reis is minstens zo belangrijk als de bestemming. Stippel daarom vooral een route uit die bij je past. Want als die mooie nieuwe laptop €1200 kost, kun je per kwartaal 300 euro opzijzetten. Maar waarom eigenlijk niet 100 euro per maand? Of 25 euro per week? Kleinere bedragen doen veel minder pijn. En het gevoel dat je goed bezig bent? Dat krijg je er gratis bij – elke week opnieuw. 

Aegon denkt met je mee vooruit voor 2022...

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2022? En hoe ga je die betalen? Wij denken graag met je mee vooruit. Welke financiële keuzes maak je nu, zodat je straks kunt doen wat je wilt? Check de Financiële voornemenslijst voor tips en advies waarmee je jouw financiële voornemens haalbaar maakt.

3. Houd het haalbaar

Bij het uitstippelen van de route is het heel belangrijk dat je het wel haalbaar houdt. Wat is haalbaar voor jou? Een spaarplan is net als een lange treinreis: soms ligt er wel eens een tak op het spoor. Bouw daarom ruimte in om af en toe van dat spaarplan af te wijken. Stel dat je draadloze oordopjes een enkele reis wc-pot of gootsteen maken – luister je dan de rest van het jaar onderweg maar geen muziek meer? Neem daarom vooral de ruimte om het geld af en toe anders te besteden. Dat maakt de weg naar je doel een stuk fijner.

4. Stort op een slim moment

Dan nog een laatste, maar o-zo-belangrijke tip: stort het geld op een slim moment. Dat is niet nadat je alle rekeningen hebt betaald, want vaak is er dan (te) weinig over. Ook wij vinden het verre van leuk om een deel van ons salaris direct weg te zetten. Maar bedenk ook: op dat moment geef je geld veel makkelijker uit. En wat is er nou een betere investering dan een cadeau aan je toekomstige zelf? 

Image
Aegon goede voornemens

Vooruitdenken voor 2022

Grootse goede voornemens? Dan doe je er goed aan om je geldzaken op een rij te zetten. Want is jouw goede voornemen voor 2022 wel haalbaar én betaalbaar? Wij helpen je graag op weg met onze tips en tools.

Start met je goede voornemens
Author Image

Leonie Rozemulder

02 December 2021 13:35