Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hoe financieer jij de verbouwing straks?

Blog Vooruitdenken Hoe financier jij de verbouwing straks?
05-07-2021

Na tijden van dagdromen en bekokstoven is het dan zover: je gaat de boel eens lekker onder handen nemen! Je woonwensen zijn concrete plannen geworden en de verbouwing is uitgestippeld. Je weet ook precies wat het gaat kosten. Waarvan ga je dat betalen? Wij helpen je vooruitdenken met opties.

1. Spaargeld

Voordeel van je spaarcenten gebruiken is dat je het geld al hebt en niet hoeft te lenen. Rente op spaargeld is op dit moment nagenoeg nihil dus daar hoef je het ook niet voor te doen. Nadeel is wel dat je minder of misschien zelfs géén buffer overhoudt voor noodgevallen. Denk dus goed na over wat je wilt. Je kunt ook altijd even checken met een financieel adviseur. Want misschien past een andere oplossingen beter bij jouw situatie.

2. Je hypotheek uitbreiden

Heb je al een deel van je hypotheek afgelost? Dan heb je een stukje vrije opnameruimte. Dit bedrag mag je mogelijk weer opnieuw lenen om de verbouwing mee te betalen. Voordeel: je hoeft hiervoor niet naar de notaris. Nadeel: je maandelijkse kosten gaan omhoog. Wil je weten hoeveel? Je adviseur rekent het zo voor je uit.

Heb jij verbouwplannen?

Dan snappen we dat er veel op je afkomt. We raden je aan om je goed voor te bereiden op je verbouwing. Door nu slimme keuzes te maken, kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan. We vertellen je graag hoe je het beste vooruit kunt denken voor je verbouwplannen.

Alles over verbouwen 
 

3. Doe duurzaam

Wil je energiezuinig gaan verbouwen? Dan mag je meer lenen! Tot 106% van je woningwaarde ná verbouwing. Dit doe je via een energiedepot dat aan je bestaande hypotheek wordt gekoppeld. Je moet dan wel van tevoren aantonen wát je precies gaat verduurzamen. Je mag het geleende geld namelijk alleen voor energiezuinige verbeteringen gebruiken. Daarnaast moet je een taxatie laten uitvoeren die inschat wat je woning na de verbouwing waard zal zijn. Lees meer over financiering van duurzaam verbouwen.

4. Je kunt in sommige gevallen een tweede hypotheek afsluiten

Dat is een extra lening voor je huis. Hiervoor moet je wel langs de notaris. Het voordeel is dat je profiteert van de lage rente van dit moment. Nadeel: extra notariskosten bovenop hogere maandlasten. Plus dat je het risico kunt lopen dat je huis aan het einde van de looptijd minder waard is dan je twee leningen bij elkaar. Denk hier dus goed over na. Overleg eerst met een adviseur.

5. Hulp van je ouders

Deze optie is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar mocht je het geluk van gulle ouders met geld hebben, dan zijn er twee manieren waarop ze kunnen helpen: 

  • Schenking: Ouders mogen op dit moment tot €6.604,- belastingvrij schenken. Wordt de schenking voor het kopen van een huis gebruikt? Dan is de grens zelfs €105.302,- belastingvrij. Bekijk de voorwaarden voor schenken op de website van de Belastingdienst

  • Meetekenen: Heb je het maximum bereikt van wat je kunt lenen? Onder bepaalde voorwaarden mogen ouders 'mede hoofdelijk schuldenaar' worden. Ze staan dan garant voor jouw schuld. Kan jij de hypotheek niet meer betalen? Dan kloppen wij bij je ouders aan voor terugbetaling van de gehele lening. Deze regeling geeft ons als hypotheekverstrekker extra zekerheid. In ruil daarvoor kun je tot maximaal 25% meer lenen voor je verbouwing. Advies nodig? Neem contact op met een adviseur

   

  

Heb jij verbouwplannen?

Dan snappen we dat er veel op je afkomt. We raden je aan om je goed voor te bereiden op je verbouwing. Door nu slimme keuzes te maken, kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan. We vertellen je graag hoe je het beste vooruit kunt denken voor je verbouwplannen.

Alles over verbouwen 
 

verbouwen

Je huis verbouwen

Een aanbouw aan je huis? Kookeiland in je keuken? Je woondromen laten uitkomen begint met vooruitdenken. Want alle slimme keuzes die je nu maakt, zorgen voor meer financieel én wooncomfort later. Graag helpen we je op weg met vooruitdenken voor je verbouwing.

Alles over verbouwen
 

Lonneke van Oostveen
Lonneke van Oostveen,
Communicatiespecialist Hypotheken
Hypotheekzaken zijn ingewikkeld. Niemand gaat voor de lol een artikel over bereidstellingsprovisie lezen. Dat kan anders! Als communicatiespecialist duik ik met plezier in droge financiële informatie en vertaal dit naar leuke en vooral begrijpelijke teksten. (FYI: het is een provisie voor het verlengen van je offerte)