Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Verbouwplannen? Zo voorkom je hoge kosten achteraf

Blog Vooruitdenken Verbouwplannen? Zó voorkom je hoge kosten achteraf
05-07-2021

We weten allemaal: bij verbouwingen gaat weleens iets mis. Een veel te krappe planning, lekkage, tekort aan materiaal, die tussenmuur die toch een steunmuur blijkt te zijn. Zucht. Het zijn vaak dure grapjes. Wil je financiële verrassingen voor zijn? Check onze 4 vooruitdenktips om hoge extra kosten achteraf te voorkomen.

1. Check, check, dubbelcheck

Vooruitdenken is… voordat je de sloophamer erin knalt – een begroting maken en zorgen dat je deze tot in de puntjes hebt doorgespit. Ga je met een aannemer in zee? Maak duidelijke afspraken over onvoorziene kosten en meerwerk. Weten of je te veel betaalt voor het hele gebeuren? Met welke kosten je precies rekening moet houden? En hoe je het beste prijsafspraken kunt maken met de aannemer of vakmensen? Check eens deze site met handige rekentips & tools. De kans dat je achteraf toch extra kosten maakt, is nu al een stuk kleiner!

2. Bouw een goeie buffer op

Een verbouwing doet altijd (een beetje) pijn in je portemonnee. Maar je voelt het minder als je al een spaarpot hebt staan. Denk vooruit en zet elke maand dus wat aan de kant, zodra je besluit dat de verbouwing doorgaat. En maak gebruik van ons bouwdepot! Dat valt onder je hypotheek. Overleg het kostenplaatje trouwens altijd met je adviseur.

3. Regel je bijstand bij bonje

Natuurlijk hoop je dat alles van een leien dakje loopt. Maar soms kan er toch een conflict ontstaan. Bijvoorbeeld met je aannemer. Dan is het fijn als je kan rekenen op juridische hulp. Een rechtsbijstandsverzekering kan je redding zijn. En een hoop heisa besparen. Sluit ‘m wel op tijd af. Doe je dit tijdens de bonje, dan ben je vaak te laat. Bij veel verzekeraars geldt namelijk een wachttijd van een paar maanden. Bij onze module Wonen ben je vanaf dag 1 verzekerd, maar alleen voor conflicten die ná de ingangsdatum zijn ontstaan.

4. Verzeker jezelf van de juiste woonverzekering

Heb je een koophuis? Check altijd je woonverzekering met je adviseur of verzekeraar als je de boel flink wil gaan verbouwen. Denk aan een uitbouw die je woonruimte vergroot. Samen weet je zeker dat je goed verzekerd bent. En voor het juiste bedrag!  

 

Heb je een koopappartement of huurhuis? Kijk dan of je verbouwing is meeverzekerd en voor hoeveel. Bij ons kan je het eigenaren- of huurdersbelang meeverzekeren bij je inboedelverzekering. Dat is handig voor dingen die je zélf in huis aanbrengt. En die je niet zomaar even verwijdert. Zoals een kookeiland of dubbelglas. Meestal wordt dat niet voldoende gedekt door de woonhuisverzekering van de huurbaas of VvE.

Heb jij verbouwplannen?

Dan snappen we dat er veel op je afkomt. We raden je aan om je goed voor te bereiden op je verbouwing. Door nu slimme keuzes te maken, kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan. We vertellen je graag hoe je het beste vooruit kunt denken voor je verbouwplannen.

Alles over verbouwen 
 

Stel in de bouwmarkt

Je huis verbouwen

Het leven kan alle kanten op. Daarom kun je met onze hypotheken óók alle kanten op. Misschien wil je wel meer ruimte creëren met een aanbouw? Of wil je investeren in een splinternieuwe badkamer? Bereid je nu al voor met slimme keuzes voor straks. Met ons stappenplan kun je direct aan de slag.

Aan de slag voor je verbouwing
 

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?