Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Een bouw- of energiedepot voor je huis

Particulier Hypotheek Een bouw- of energiedepot voor uw huis

Heb je plannen om je bestaande huis te verbouwen? Of wil je een nieuwe woning laten bouwen? Vaak kun je alle kosten voor deze veranderingen in je huis niet in één keer betalen. Een bouw- of energiedepot kan dan een uitkomst zijn.

Hoe werkt het?

Een bouw- of energiedepot is een onderdeel van je hypotheek. Het is een potje speciaal bedoeld om de geplande bouw, verbouwing, woningverbetering en eventuele energiebesparende voorzieningen te betalen. Wij storten het bedrag dat je extra geleend hebt niet op je rekening. Je depot staat op een aparte rekening bij Aegon. Je kunt de kosten, die je maakt, declareren. Wij storten het bedrag vervolgens op je rekening. Of we betalen het rechtstreeks aan de aannemer of leverancier.

Wat is een bouwdepot?
Wat is een energiedepot?

Spreek een specialist

Het is verstandig om vooraf goed te kijken naar de voor- en nadelen van een bouw- of energiedepot. Je adviseur heeft inzicht in je financiële situatie en kan je helpen met het maken van de juiste keuzes.

Naar Mijn Aegon

Een depot aanvragen

Wil je een bouw- of energiedepot aanvragen, dan kun je je hypotheek bij Aegon verhogen. Een depot kan alleen worden afgesloten om de waarde van je huis te verhogen. Om een depot aan te vragen, maak je een afspraak bij je hypotheekadviseur. Hij brengt je situatie in kaart en adviseert wat voor jou de beste oplossing is.

Bestaande bouw
Nieuwbouw

Het kan zijn dat je bij ondertekening van de hypotheekakte al bedragen voor de bouw van je woning moet betalen. Zorg er dan voor dat de notaris hiervan op de hoogte is. De notaris kan bij het passeren van de hypotheek al rekening houden met deze eerste betalingen.

Goed om te weten

  • Je hypotheek inclusief bouwdepot mag maximaal 100% van de waarde van de woning na verbouwing zijn.
  • Je hypotheek inclusief energiedepot mag maximaal 106% van de waarde van de woning na verbouwing zijn.
  • Vooraf bepaalt de taxateur de waarde van je woning na verbouwing.
  • De looptijd van een bouw- of energiedepot is twee jaar. Wij beëindigen je depot automatisch na deze periode. Heb je je depot niet opgemaakt binnen deze twee jaar? Dan lossen wij dit bedrag automatisch af op je totale hypotheek.

Rentevergoeding en rente betalen

Over het bedrag dat nog niet uit je depot is opgenomen, ontvang je een rentevergoeding. Deze vergoeding is gelijk aan het rentepercentage dat je voor je hypotheek hebt afgesproken. Dit betekent dat je pas rente betaalt op het moment dat je het bedrag opneemt uit je depot.

Heb je een overbruggingslening?

Het rentepercentage hiervan nemen wij niet mee in de berekening van de rentevergoeding. Daarom kan het zijn dat je rentevergoeding wat lager uitvalt. In dat geval betaalt je wel een deel van de rente over het nog niet opgenomen bedrag. Dit geldt ook als je nog niets uit het bouwdepot hebt opgenomen.

Declareren uit een depot

Een depot is een rekening waarmee je de verbouwing of verduurzaming van je huis kunt betalen. Via Mijn Aegon of de Mijn Aegon-app dien je eenvoudig jouw declaraties in. 

Start met declareren

Verbouwen

Wijzig of beëindig je depot

Wil je het depot tijdens de (ver)bouwing van je woning verhogen? Of ben je eerder klaar met verbouwen en wil je je depot voor het einde van de looptijd stopzetten?

Geef het aan ons door