Vooruitdenken voor 2022: de goede voornemens van Mayke

Met een nieuw jaar in zicht is het tijd om vooruit te denken. Om plannen te maken, inclusief goede voornemens. Mayke vertelt over haar droomdoel voor 2022: eindelijk dat door haar zo gewenste trouwfeest geven. Maar is dat wel financieel haalbaar? Samen met haar denken we vooruit en bespreken we hoe ze haar doel gaat bereiken.

Image
Aegon vooruitdenken aan 2022

Wie is Mayke?

Mayke Kleuskens woont met haar man Marcel en twee zoontjes Sten (7) en Neil (3) in Rosmalen. Het stel trouwde drie jaar geleden voor de wet. Gratis, op een doordeweekse ochtend. Omdat ze toen geen feest kon geven voor familie en vrienden, wil Mayke volgend jaar eindelijk groots uitpakken. 

Waarom heb je dit gezellige, goede voornemen?

Mayke vertelt: “Toen we trouwden zat een feest er helaas financieel niet in. We deden het meer om praktische redenen, ook met het oog op de kinderen. Er was eigenlijk geen budget voor een bruiloft, maar toch wilden we de stap zetten. Daar ben ik natuurlijk nog altijd blij mee, maar ik nam me toen wel voor: dat trouwfeest gaat er zéker ooit nog komen!”

“Ik vind het extra bijzonder dat onze jongens de bruiloft straks bewust kunnen meemaken”

En in 2022 is het dan eindelijk zover?

“Ja, dat is wel de bedoeling”, vervolgt Mayke. “In 2022 zijn we 16 jaar samen. Een mooie reden om eindelijk ons feest te geven. Ook zijn de jongens dan oud genoeg om alles bewust mee te maken, dat maakt het voor mij extra bijzonder. Van Marcel hoefde het in eerste instantie niet per se. Een trouwfeest kost vaak veel geld. Waar haalden we dat vandaan? Omdat hij zag dat ik het toch wel heel erg graag wilde, ging hij akkoord. We besloten er samen voor te gaan sparen.”

Image
Aegon vooruitdenken aan 2022 tussen

Hoe hebben jullie je spaardoel bepaald?

Omdat Mayke en Marcel geen idee hadden aan wat voor budget ze moesten denken, gingen ze eerst op zoek naar een geschikte locatie. Die vonden ze in Klooster Bethlehem in Haren. “Een prachtige plek waar we meteen van wisten: dit is het”, licht Mayke toe. “Hier kunnen we de hele dag blijven met onze dag- en avondgasten. In totaal zo’n 100 man, zoals het er nu uitziet. Alles zit in de prijs, van locatie tot aankleding en catering. Ideaal!” Het bedrag van de offerte vormde de basis voor hun budget. Daar telden ze andere kosten bij op. Ook keken ze naar het maximale bedrag dat ze zelf wilden uitgeven. “We willen in december 2022 graag ons feest geven. Het totale richtbedrag van rond de € 17.000,- deelden we daarom door het aantal resterende maanden. Zo kwamen we op ons maandelijkse spaardoel uit.”

“Het is onze bruiloft, dus sparen we er ook samen voor. Ik kan niet wachten tot het zover is!”

Wat ga je doen om het bedrag bij elkaar te krijgen?

Mayke legt uit: “We hebben naast onze gezamenlijke rekening ook allebei nog aparte rekeningen waar ons salaris op binnenkomt. Daarvan zetten we nu beide een bedrag apart op onze spaarrekening. Omdat we het vooraf hebben berekend, weten we precies wat we kunnen missen. Ja, we zouden ook kunnen lenen, maar dat doen we niet. Wíj willen een feest geven, dus dan betalen we dat ook zelf. Daar zijn we het gelukkig allebei over eens.”

Tips van Mayke om je spaardoel te bepalen én te behalen

  1. Bepaal vooraf een maximumbedrag dat je wilt uitgeven. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar het is wel fijn als je een eindbedrag hebt. Dat helpt ook om keuzes te maken. 
  2. Kijk goed wat je maandelijks kunt en wilt missen. Het is leuk als je een groot bedrag wilt sparen, maar zorg wel dat het realistisch en haalbaar is. Zo voorkom je teleurstellingen. 
  3. Vraag altijd offertes op, zodat je weet wat je te wachten staat. En kun je je spaardoel hierop afstemmen.

Is jouw goede voornemen haalbaar in 2022?

“Zoals het er nu uitziet wel”, zegt Mayke. “We hebben geen haast, dus hebben ruim de tijd genomen om te sparen. Ons doel is realistisch en daardoor haalbaar. Mocht er een keer iets tegenzitten, dan hebben we ook nog onze gezamenlijke spaarrekening waar we bij kunnen. Dus dan komt ons feestbudget niet in gevaar. 

Ik heb zelf jaren geleden ook een vermogensrekening afgesloten bij Aegon en daar staat inmiddels ook een aardig bedrag op. Toch blijf ik daar vanaf. Dat is voor mijn ‘oude dag’. Het is wel fijn om te weten dat ik die buffer ook nog heb, maar de bruiloft is van ons samen. Dus sparen we er ook samen voor. En met deze spaarbedragen gaan we het gewoon redden hoor. Ik kan niet wachten tot het zover is!”

Image
Aegon goede voornemens

Vooruitdenken voor 2022

Grootse goede voornemens? Dan doe je er goed aan om je geldzaken op een rij te zetten. Want is jouw goede voornemen voor 2022 wel haalbaar én betaalbaar? Wij helpen je graag op weg met onze tips en tools.

Start met je goede voornemens
Author Image

Leonie Rozemulder

06 December 2021 07:43