Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Vooruitdenker Gerrit: “We verduurzamen ons huis stap voor stap”

Blog Vooruitdenken Vooruitdenker Gerrit: “We verduurzamen ons huis stap voor stap”
05-07-2021

Van een huis met gele bakstenen en enkel glas naar een architectonisch hoogstandje. Aegon-medewerker Gerrit de Jong (40) en zijn vrouw kregen het voor elkaar tijdens een flinke verbouwing. Gerrit: “We wilden graag een duurzamere woning met meer ruimte én een moderne uitstraling.”

Was verbouwen een lang gekoesterde droom?

Gerrit: “Best wel, al een paar jaar dachten we na over verbouwen. We kochten dit huis ruim tien jaar geleden. Het is gebouwd in de jaren ‘70. Toen we destijds de sleutels kregen, veranderden we een aantal zaken direct. Zo legden we centrale verwarming aan, verbouwden we de badkamer en keuken en plaatsten we overal dubbelglas. Inmiddels zijn we drie dochters rijker. Tijd om vooruit te denken en voor extra ruimte.” 

Hoe pakten jullie de verbouwing aan?

“Het duurde best een tijd voordat de verbouwing écht begon. Een aantal jaar geleden lieten we een aannemer langskomen. Die dacht het een en ander voor ons uit. Hoewel het precies was wat we vroegen, waren we niet enthousiast. We stelden onszelf de vraag: is verhuizen misschien een betere optie? We bezochten een aantal huizen. Uiteindelijk concludeerden we dat we erg blij waren met ons eigen huis, maar echt meer ruimte wilden. Toen hebben we een architect in de arm genomen.”

En?

“Dat was een schot in de roos. Hij kwam met het idee om een stuk aan de woonkamer te bouwen en daarboven een studeerkamer te maken. Ook ontwikkelde hij alvast een plan voor de schuur die we in de toekomst willen aanpakken en het verduurzamen van het huis. Alle ideeën werken we in fases uit. De uitbouw met verdieping was fase één. Voor de financiering hiervan verhoogden we onze hypotheek en legden we eigen geld in.” 
 

Tevreden met het resultaat tot nu toe?

“Enorm! We hebben nu genoeg ruimte, het aangebouwde deel voldoet helemaal aan de nieuwbouweisen van deze tijd én het ziet er fantastisch uit. Zo is de uitbouw met hout bekleed, kregen de gele bakstenen een grijze kleur en is de vloer beneden geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. De grootste tegenvaller tijdens de verbouwing? Tijdens de verbouwing bleken de voegen tussen de voorheen gele bakstenen heel slecht te zijn. Ze moesten allemaal vervangen worden. Dat was een flinke kostenpost.” 

Wat is het volgende dat je wil aanpakken?

“Eerst moet er gespaard worden. Als er weer genoeg geld is, willen we het dak isoleren, de dakpannen vervangen en zonnepanelen plaatsen. Zo maken we het huis stap voor stap duurzamer. Dit vinden we belangrijk, we willen op een goede manier omgaan met onze omgeving. Bovendien is verduurzamen ook goed voor de portemonnee. Het mes snijdt dus aan twee kanten.” 

Heb je tips voor anderen die ook graag vooruitdenken voor hun huis? 

“Schroom niet om hulp te vragen. Bijvoorbeeld aan vrienden en familie, maar ook aan specialisten. Zoals een architect. Dit klinkt misschien decadent, maar voor ons was het elke cent waard. Onze architect heeft iets unieks neergezet waarmee we jaren vooruit kunnen.” 
 

verduurzamen

Je huis verduurzamen

Vooruitdenken is… je huis groener maken. Verduurzamen dus. Je huis verduurzamen is makkelijker dan je denkt. Ook het regelen van de geldzaken hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. Als je je maar goed voorbereidt en dus vooruitdenkt.

Start met verduurzamen
 

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk! 

Heb jij verbouwplannen?

Dan snappen we dat er veel op je afkomt. We raden je aan om je goed voor te bereiden op je verbouwing. Door nu slimme keuzes te maken, kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan. We vertellen je graag hoe je het beste vooruit kunt denken voor je verbouwplannen.

Alles over verbouwen