Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld
kinderen op feestje

Wat kost een kinderfeestje?

10 juni 2016

door Annieck Verkerk, Redacteur

Cupcakes maken, bowlen of een speurtocht: voor je kind wil je het állerleukste kinderfeestje. Dat kan aardig in de papieren lopen. Uit onderzoek van Actiepagina.nl blijkt dat een gemiddeld kinderfeestje € 110 kost.

Ruim 40 procent van de ouders begint minstens een maand van te voren met de voorbereidingen. Zo versturen ze de uitnodigingen, gemiddeld naar 7 vriendjes en vriendinnetjes. Die brengen allemaal een cadeautje voor de jarige mee van gemiddeld € 9.

Een beetje extra voor zesjarigen

Bijna de helft van de ouders spendeert geld aan een externe locatie (€ 64,70), 30 procent regelt losse activiteiten (€ 39,40) en 1 op de 8 ouders regelt een entertainer voor thuis (€ 35). Opvallend is dat ouders voor hun zesjarige kids extra uitpakken. Gemiddeld wordt aan partijtjes voor zesjarigen € 161 gespendeerd, gevolgd door de allereerste verjaardag van de kleine (€ 136) en wanneer kinderen de mijlpaal van 4 jaar bereiken (€ 129).

Aan jou de keuze!

Je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel je aan een kinderfeestje uitgeeft. We zetten de gemiddelde kosten van verschillende activiteiten voor je op een rij.

 

Activiteit Gemiddelde kosten
Zelf een speurtocht organiseren € 0
Zelf een spelletjesmiddag organiseren (spijkerpoepen, bliklopen, stoepkrijten) € 0
Kinderboerderij Meestal gratis
Zwemmen € 5 tot € 10 per kind
Bioscoop € 5 tot € 10 per kind
Wandklimmen € 7,50 tot 10 per kind
Op pad met de boswachter € 7,50 tot 10 per kind
Bowlen € 7,50 tot 10 per kind
Dierentuin € 15 tot € 20 per kind
Kookworkshop op locatie € 15 tot € 25 per kind
Dagje pretpark € 15 tot € 25 per kind

 

Wat heb jij geregeld?

Hoeveel je ook aan een kinderfeestje spendeert: voor je kind wil je een onvergetelijke dag. Je gunt ze het beste! Niet alleen voor hun verjaardag trouwens, ook voor bijvoorbeeld de kinderopvang of hun studie. De kosten daarvan kunnen aardig oplopen. Daarom is het belangrijk om je geldzaken goed te regelen. Óók als jij of je partner plotseling overlijdt... Want wie wil nou niet dat de kinderen gewoon hun verjaardag kunnen vieren en kunnen studeren? Veel jonge ouders (76%) weten dat een onverwachts overlijden tot financiële onzekerheid kan leiden, toch hebben maar weinig iets geregeld (31%). Een Overlijdensrisicoverzekering biedt hiervoor een goed vangnet. Bij plotseling overlijden kan deze verzekering natuurlijk geen leed verzachten, maar wel de financiële gevolgen. Dan kunnen je kinderen gewoon het leven leiden dat je ze gunt. En heeft de achterblijvende partner geen geldzorgen.

Meer weten?

Op onze website je meer informatie over een overlijdensrisicoverzekering. Daar kun je ook de hoogte van je premie berekenen. Heb je nog vragen? Stel ze op Facebook of Twitter.

Annieck Verkerk, Redacteur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik gaaf!