Klant aan het woord - VodafoneZiggo

'Een heel volledig pakket'

‘Wie voor zijn pensioenregeling een goede partner zoekt voor activatie en communicatie, is bij Aegon Cappital aan het juiste adres. Bijkomend voordeel voor ons is dat Aegon Cappital een heel volledig pakket aanbiedt. De mogelijkheid om je te verzekeren voor nabestaandenpensioen als je uit dienst gaat, is voor ons bijvoorbeeld absoluut een pre. We hebben ook een gesprek gehad met een beleggingsexpert van Aegon Cappital. Hij legde ons onder andere uit hoe er voor Aegon Cappital wordt belegd. Dat gaf ons het vertrouwen dat we nodig hadden. En het liet zien hoeveel kennis en kunde Aegon Cappital zelf in huis heeft.' Jan Erik Krikken en Loes Polman, Reward Managers VodafoneZiggo

Lees het hele interview
Image
Klant aan het woord - VodafoneZiggo

Wat we deden

De activatie en communicatie was én is een gezamenlijke productie met VodafoneZiggo. Zonder commitment en betrokkenheid van de werkgever was de communicatie veel minder effectief geweest. Zowel bij het webinar, de stands, als de pensioenbijeenkomsten op de verschillende locaties. Een mooi voorbeeld is ook het keuzemoment voor de staffel. Dit moest al gebeuren voordat de nieuwe regeling startte. We hebben hier aandacht voor gevraagd door met stands op verschillende locaties van VodafoneZiggo te staan. Op die manier konden we ter plekke het gesprek aangaan met de werknemers. Het mooie daarbij was dat we merkten dat velen al wisten dat er een nieuwe pensioenregeling kwam. Het onderwerp was al geladen door de werkgever. Dit gaf ons een mooie voorsprong. We hoefden niet meer uit te leggen wie we waren en konden direct in gesprek over de keuze.

De resultaten

  • Nog voor de regeling startte maakte 55% van de deelnemers een actieve keuze voor de staffel.
  • De gezamenlijke werkgroep administratie zorgde voor een vliegende start.
  • Alle 3500 werknemers zijn succesvol overgezet naar de nieuwe regeling.
  • VodafoneZiggo beoordeelt de implementatie met een mooie 8.

Meer weten?

We weten dat veel mensen pensioen ingewikkeld vinden en zich er niet graag in verdiepen. Dus doen we er alles aan om mensen te helpen om in actie te komen. Daarbij kijken we per werkgever wat het best werkt. Want niet iedereen is op dezelfde manier in beweging te krijgen. Bekijk wat we nog meer te bieden hebben.

Samen vooruitkijken
Image
Over VodafoneZiggo

Over VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een Nederlands bedrijf dat vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten levert aan consumenten en bedrijven. VodafoneZiggo is een joint venture van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf, en Vodafone Group, een van 's werelds grootste telecommunicatiebedrijven.